Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsers working in safe mode with networking but not in normal mode

01 Apr 2014   #31
Kavitha ms

windows 7 Professional 32bit
 
 
Problem got solved :)

Hi all,

Thanks a lot for helping me. My computer is working normally now.
There was virus called "sality" in my pc which was the reason for all these problems. Now, everything is working smoothly after removing it using "sality killer"
Thank you so much everyone I'm so grateful to you for your helps and tips
Thank you sevenforums


-- Kavitha Melarcode Seetharaman --


My System SpecsSystem Spec
.
01 Apr 2014   #32
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Glad you got it fixed,
Where did you download this "Sality killer" ?
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
27 Oct 2015   #33
Arnaud

Windows 7 Home Premium x64
 
 
Corrupted DNS API

I just solved this problem after a lucky circumstance: a program that tried to update itself raised the error "DNSAPI.dll failing call".

The two browsers failed in normal mode while they worked as expected in safe mode.

netsh or sfc /scannow commands never solved that, neither antivirus, antimalware, spy detectors etc...
Using a selective start (via msconfig.exe) to be closest as possible to the safe boot (means starting only the same services and applications) neither solved.

Chrome displayed "DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN" error while IE did not help.
I could not imagine a DNS API problem while I thought that a corrupted dll should show the same issue in normal and safe mode... however this api was really gulty !

To solve I renamed dnsapi.dll in both system32 and syswow64 folders, downloaded a 64-bit dll for system32 and a 32-bit one for syswow64.
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 Browsers working in safe mode with networking but not in normal mode




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Internet working in safe mode but not normal mode
I have tried the following: No proxy server is being used (box is unchecked) All of the drivers appear to be working fine I have run Hitman, Superantispyware and Malwarebytes (in safe mode). They each detected different problems. Any other ideas before I take this to the computer shop?
Network & Sharing
Computer BSODs in Normal, Fine in Safe Mode+Networking
I'm not sure what is going on. I haven't tried much but I'm not very good with BSODs. Minidump is going to be posted and so is msinfo32... Help is vastly appreciated. One attachment is a minidump other is msinfo32. Edit : A little more info, this happens after typing in my password to...
BSOD Help and Support
normal mode acting like safe mode and now internet not working
Hi all, my laptop has been acting crazy the past couple of days. First of all, I was watching a movie on it and it just shut down. when I tried restarting it in normal mode i would get to the welcome symbol after what seemed an eternity of loading, but then the screen just went black. when I...
General Discussion
No internet in normal mode but works in safe mode with networking
Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic) Scenario: (this is my first time to encounter this problem) While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows,...
Network & Sharing
Cannot access Safe Mode but can boot in Safe Mode with Networking
After attempting to start my Laptop in Safe Mode, it loaded drivers normally only to crash a few seconds later. A prompt message appears but is impossible to read because Windows immediately reboots upon showing the prompt. Safe Mode with Networking loads normally. Any ideas or advice? The...
BSOD Help and Support
Internet Fail in normal, fine in safe mode with networking
Hey people, I hope you can lend me a hand. As the title suggest, I've got a problem with the internet. I found a similar thread in which the problem was found to be Norton, so I followed the steps and removed it using the remover tool but it was to no avail. I have also looked at the...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App