Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Strange all browsers loading problems

17 Apr 2014   #1
goodlad

windows 7 ultimate x32
 
 
Strange all browsers loading problems

I had upgraded to 8mbps plan with my broadband provider couple of months back, earlier I was on 4mbps.

Ever since, I have upgraded my plan, I have been having strange loading issues with lots of sites. When I first try to load up the site, I get Problem Loading Page (error msg changes depending upon the browser). I have to keep refreshing multiple times to get the site even start refreshing properly.

I tried using almost every available browser but the prob doesn't go away. Only on Opera Turbo, usually I don't need to refresh multiple times for the page to load. Some times even after the website loads properly, if I don't use the site for a li'l while & try to open up a tab on the site, again the loading issues crop up only to force me refreshing another half-a-dozen times

On Tor Browser, I haven't come across this problem much, may be because its a Private Browser which uses proxy, as Private Window (FF) or Incognito (Chrome) didn't help either.

I'm not sure where the problem lies... I have been having head aches trying to refresh some times each site multiple times.. At times I'm forced to refresh nearly 10-12 times to get the page opening up. I'm scared at times, I might break my enter key with the way I'm forced to use it these days

I assumed it could have been a problem with virus or malware, so I have scanned found no issues. I tried Malwarebytes Scan, Avira Scan. Ran sfcscannow as well just to be on the safe side, no improvement.

I haven't done any hardware changes to my system in the past 2 months either.

I would appreciate any help that would give my fingers a bit of relief. I'm tired of this problem by now


My System SpecsSystem Spec
.
17 Apr 2014   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Clean boot,
http://www.sevenforums.com/tutorials/179159-troubleshoot-application-conflicts-performing-clean-startup.html
Click Start and type in the search box,
msconfig
Click on the suggestion on top or hit the Enter key,
Go to the Startup section and take some screen shots for a complete list,
Go to the Services section and on the bottom left Check the box to Hide All Microsoft services,
Repeat the screen shots,
See the links above my signature on how to take and upload screen shots here,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
17 Apr 2014   #3
goodlad

windows 7 ultimate x32
 
 

thanks for your assistance mate.

Do u want me to complete the above mentioned procedure after Clean Boot or prior to that ?

Just out of curiosity, how would clean boot help with the loading of sites ? If it was selected to one browser, we could understand but when the problem is same on all available browsers ...

sorry I'm really a noob @ these stuffs


edit:

Just forgot to mention... I have an alternative connection, it gives me just 128kbps. When I browse in that connection, I have no issues with any site. Its only since the upgrade of main speedy one the prob occurs.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Apr 2014   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
No problem,
I'd say Clean boot would be used first to see if anything is different,
If not the screen shots would at least give us/ me an idea of what's loading during normal startup,

Starting to sound like a network issue or a clash in networks,
The screen shots won't hurt if you don't mind the task of gathering them,
The links above my signature can help you if you need it,

Also use this I might ask for a network specialist to take a look at the in information,
Basic Requirements Before Posting your Networking Thread
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
23 Apr 2014   #5
stve

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

Try changing your DNS servers Google's DNS servers are a good choice if your ISP has problems.
https://developers.google.com/speed/...dns/docs/using
How Do I Change DNS Servers?
My System SpecsSystem Spec
27 Apr 2014   #6
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Try this:

Open an advanced command prompt

Start> In search box type cmd> Right click on cmd.exe in results above and choose Run as administrator> When command prompt opens type

ipconfig /release

Enter

ipconfig /renew

Enter

ipconfig /flushdns

Enter

netsh winsock reset

Enter


See if any help. A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Strange all browsers loading problems




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Videos not loading in web browsers!!
I'm trying to loading videos with a updated version of FLASH, JAVA, SILVERLIGHT but nothing changes . ALso i cleared cookies and temp also.. please help me out!!!!!!1
Browsers & Mail
Facebook display and loading problems all browsers
Hi again folks My Facebook pages are not displaying or working correctly, in either Firefox or IE. I have downloaded Adobe Flashplayer for 64 bit for both IE and Firefox. The links at the bottom of the newsfeed don't work so I can't scroll any further than the first page. My messages won't open...
Browsers & Mail
Almost all browsers are dead, not loading any web pages.
As I type this I am using Safari as this is the only browser that loads any web pages. When I try to load a web page in ANY other browser it's just a white screen, it tries to connect, and gives me the "This webpage is not available" page. The only one that works aside from Safari is the Steam...
Browsers & Mail
Browsers not loading random websites
Hi, I have 2 HP laptops one of which i bought recently named Pavilion DV6 and the other is a Compaq machine. Everything was fine until a couple of days back, issues starting cropping up - I have IE9, Firefox9 and Chrome in DV6 but all of these are not loading random websites (i noticed...
Browsers & Mail
Strange problem with browsers via VPN
Dear all, I've faced a strange problem in using the various web browsers. I use a Laptop with Windows 7 64 bit and I use ADSL internet connection. When I use my usual internet connection I don't have any problem, but when I use a VPN connection It is just the Google Chrome which is able to...
Network & Sharing
Browsers acting strange
I am having a very strange problem. Multiple browsers are having the same problem. IE8 and Firefox From time to time I click on a link and the browsers redirects to my home page. I have had Microsoft security essentials running on this machine for some time and it has not found anything. I ran...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:57.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App