Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Youtube Videos not working on Chrome....

16 May 2014   #1
MrSH4RKYY

Windows 8.1 PRO
 
 
Youtube Videos not working on Chrome....

Hello I have just started to have this problem today.....
youtube Videos are just coming up with a black 'black' screen.. and I am unsure why, I have updated, Java,chrome,flashplayer and its still not working.. but it works on fire fox.. and I really do not like fire fox i feel that its slow and I really hate internet E, so I do not know what to do




My System SpecsSystem Spec
.
16 May 2014   #2
archer

Windows 7 ultimate x64
 
 

Hi,
As you already mentioned that you have updated flash player, JAVA and Chrome itself. Also, videos are working on FireFox. This could actually be issue with DNS settings. Try this.

switched your computer to DHCP and also make sure that the DNS is automatic. Scan for Viruses. Set up static ip with Googles DNS and scan for viruses one last time. Try now.

Keep us posted.
My System SpecsSystem Spec
16 May 2014   #3
MrSH4RKYY

Windows 8.1 PRO
 
 

How do I set up a static IP.. and what do I do with the DNS thing, sorry mate I have never read into any of this before
My System SpecsSystem Spec
.

17 May 2014   #4
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

Open a Youtube video> Right click on the video (the black screen in your case)> Settings> Uncheck Enable Hardware Acceleration> Close Youtube> Reopen Youtube and see if that fixed it

Youtube Videos not working on Chrome....-enable.jpg

A Guy


My System SpecsSystem Spec
18 May 2014   #5
MrSH4RKYY

Windows 8.1 PRO
 
 

Sorry for this late reply it seems to be working now


But when I right click I do not get the option "settings"
My System SpecsSystem Spec
18 May 2014   #6
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Chrome pretty much takes control of Flashplayer away from a user as far as storage....
When you have a bad update your basically waiting for Google to correct it,
If your a Chrome user your best place to report issues is on Google's Chrome forum,
Chances are that the question has already been reported but it's the first place to look or ask about issue,

Very few people here use Chrome,
Cheers.

I stand corrected thanks Derek
My System SpecsSystem Spec
18 May 2014   #7
derekimo

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MrSH4RKYY View Post

But when I right click I do not get the option "settings"
I get the settings option in Chrome,

Youtube Videos not working on Chrome....-settings.jpg

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Chrome pretty much takes control of Flashplayer away from a user as far as storage....
I have that option too,

Youtube Videos not working on Chrome....-storage.jpg


My System SpecsSystem Spec
18 May 2014   #8
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

If you don't get the settings choice when it's black, I see people reporting that they can usually see videos on facebook and such, even when Youtube is black. They can get to settings on those videos. Make sure the video is playing when you right click. A Guy
My System SpecsSystem Spec
19 May 2014   #9
andrew129260

Windows 10 Pro
 
 

Flash comes built into chrome, so updating flash will not do anything.

Just wanted to add that info.
My System SpecsSystem Spec
27 Jul 2014   #10
VirgilGuitars

Florida
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by A Guy View Post
Open a Youtube video> Right click on the video (the black screen in your case)> Settings> Uncheck Enable Hardware Acceleration> Close Youtube> Reopen Youtube and see if that fixed it

Attachment 318265

A Guy
Thanks A Guy - problem solved - everyone had a ton of things that would have taken a month to do, your solution took about 10 seconds. Pizzas for all!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Youtube Videos not working on Chrome....




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD youtube videos and facebook autoplay videos
Hi, i have had this problem for 2 years now. I managed to fix it by disabling the hardware acceleration in flash settings, but now youtube uses html 5 and the problem is back. I don't have problems when playing games. I only have problems with online videos. The crash looks like this...
BSOD Help and Support
BSOD Watching youtube videos and embedded FB videos.
Hi all, Im new here, and I hear this is the best place to get help with my current issue. Recently I installed beta drivers from amd (14.6) and whenever I watch videos on you tube or facebook I get a bluescreen shortly after. It goes so quick that I cant really read what the problem is, but...
BSOD Help and Support
Chrome only: Cannot see 50% of youtube videos.
Chrome only: Cannot see 50% of youtube videos. All that appears is a blank black box. No control bar along bottom i.e. start / pause / volume / timer.
Browsers & Mail
Youtube Links/videos not working.. Plz help...
Some videos in Youtube cant be opened in chrome and IE....When ever I try to open those links, a blank page with link address appears... Why is it so? Im using the latest version of chrome and IE. My plugins are updated too... Help... :)
Browsers & Mail
IE10 Beats Chrome: Is Chrome throttling Youtube??
I have noticed of late - lets say the last few weeks at least, that hi-def 1080p 'tubes played via Chrome are laggy - choppy where in the past the exact same had been like butter. I had wondered if something about my internal lan was deteriorating but running speedtest I'm actually getting...
Browsers & Mail
Internet stops when playing Youtube videos in fullscreen in Chrome
Hey guys. I've got this problem here: Whenever I play a youtube video in fullscreen, there's a good chance my internet connection will just stop, and I have to restart to fix it. Some info: - It happens only with Chrome, not with IE or Firefox. - It happens on any WiFi and LAN network I've...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 20:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App