Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Web Document property disappearing on URL shortcuts

31 May 2014   #11
Erock

Windows 7 Home prem 64 bit
 
 

No broken links so far today. I removed a Skype add on yesterday and all redone links were made by copying existing ones that had never broken.

I am going to make a few new ones and see if these survive. If they do, the culprit would appear to be Skype(?). Very odd.


My System SpecsSystem Spec
.
31 May 2014   #12
Erock

Windows 7 Home prem 64 bit
 
 

<sigh>

A new link just broke. No warning. New information, a good way to tell is that the actual website icon disappears to be replaced with the bog standard ie icon.

But, I had made a full backup copy(in my user name library as well - different folder) and the backup works fine, copied back and now ok. Looks like something is corrupt within IE10?
My System SpecsSystem Spec
31 May 2014   #13
MilesAhead

Windows 7 32 bit
 
 

I'm not an IE user. But it sounds like IE may be periodically scanning to see what favorites it has. I'm just guessing it does this and something bad happens during the scan. But that's pure speculation on my part.
My System SpecsSystem Spec
.

31 May 2014   #14
MilesAhead

Windows 7 32 bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2014   #15
Erock

Windows 7 Home prem 64 bit
 
 

Ok, my latest suspect is CCLEANER mentioned in one of those posts. I just ran it and immediately one of my links broke!

I updated the software to a newer version and will now monitor what actually occurs straight after when I run it. Will give an update when I have some more info. Thanks for all help so far.
My System SpecsSystem Spec
02 Jun 2014   #16
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Erock View Post
Ok, my latest suspect is CCLEANER mentioned in one of those posts. I just ran it and immediately one of my links broke!

I updated the software to a newer version and will now monitor what actually occurs straight after when I run it. Will give an update when I have some more info. Thanks for all help so far.
Are you using CCEnhancer with CCleaner?

Maybe we can use Process Monitor mentioned in post #8... if you want to know if it is CCleaner or if CCleaner triggers some other app to make the change. If you can force it to happen in a repeatable manner, then we probably don't need a script.
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2014   #17
Erock

Windows 7 Home prem 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UsernameIssues View Post
Are you using CCEnhancer with CCleaner?
No. Should I be?

Quote:
Maybe we can use Process Monitor mentioned in post #8... if you want to know if it is CCleaner or if CCleaner triggers some other app to make the change. If you can force it to happen in a repeatable manner, then we probably don't need a script.
I will see if the new CCLEANER causes this. Trying to find ways to break the links Will update in a few days.
My System SpecsSystem Spec
03 Jun 2014   #18
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

As its name implies, CCEnhancer enhances or adds additional levels of cleaning to CCleaner. These enhancements can be setup by the user. From what I've read, the user can get the settings wrong and cause weird things to happen. Hence my asking if you were using CCEnhancer.

And after this issue is solved, you can use CCEnhancer if you want. I've never used CCEnhancer, so I'm not recommending it or speaking out against it. I was just checking to see if settings within that app could have been the cause of your issue.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2014   #19
Erock

Windows 7 Home prem 64 bit
 
 

A new piece of info. I haven't even run CCLEANER and one of the usual links broke.

I copied in from the backup lib - which works. When pasting the new one, whether overwriting or deleting and adding, it doesn't work, still broken.

Basically a working link in the backup lib in my user directory, doesn't work when copied to Favourites library.

Does that help in potential diagnostic? I suspect now that my USER is corrupted somehow.


And more! I created a complete Favourites copy. The link works in there and when I went back to Favourites original, the link started working again! I give up, it's a head banger.
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2014   #20
UsernameIssues

W7 Pro SP1 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Erock View Post
A new piece of info. I haven't even run CCLEANER and one of the usual links broke....
Good to know that CCleaner is not the issue.


Quote   Quote: Originally Posted by Erock View Post
...I copied in from the backup lib - which works. When pasting the new one, whether overwriting or deleting and adding, it doesn't work, still broken....
Wait - how did you determine that it works?
Did you double click on that shortcut while it was in he backup lib?
Or did you open/check it in notepad?
If you double clicked on it...
...then it could have been changed right then
...before you copied it to your favorites.


If you want to create a new user profile - but the issue might start happening again since we don't know the app that is causing this.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Web Document property disappearing on URL shortcuts




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"Disappearing Shortcuts"
Hi everyone, I know there have been a few posts about this already, at least I have found a couple but the propsed way to resolve the issue of Windows 7 "cleaning" up the shortcuts does not seem right to me. Surely someone out there has a better solution? Please tell me someone does . . . . ....
General Discussion
Two Document Shortcuts Missing From Desktop
Hi, I just noticed that shortcuts to two docs; one Word doc and one Excel sheet have disappeared from the desktop. They are still on the hard drive. I have the shortcuts as I use them every day. I definitely did not delete the shortcuts. And I am the only person who uses this PC. I wondered...
General Discussion
Network Shortcuts disappearing
Hi guys, One of the staff members here is having problems with network shortcut icons disappearing at random. This is what appears to happen; User creates shortcut of network drive and copies it to her desktop. This can be accessed through Office and other programs and the link can be seen on...
Network & Sharing
Problems with MS Office E. 2007, iTunes, and disappearing shortcuts
I have Vista as an operating system. I mainly use Firefox to download software. I try to install MS Office 2007 and it gives me Error 2203. I have cleaning up my system with ccleaner and that didn't help. I checked and windows installer is enabled and windows temp folder is set correctly. I have...
Software
Desktop Shortcuts Moving And Disappearing: Why ?
Hello, Not too important, but annoying. a. Some of my Desktop shortcut icons (usually the same ones) do not seem to be where I left them upon closing the PC. Sort of random; sometimes they are where they should be, other times they have moved upon re-booting up. b. And, sometimes they...
General Discussion
disappearing mapped drive shortcuts on desktop
Not sure when or why it happens but about 5 shortcuts I have on the desktop to mapped drives\folders will disappear. Everything else is fine. X64 7264. Any ideas?
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App