Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: IE 11 fails to install on my SErver 08 R2 SP1

12 Jul 2014   #1

Windows Server 2008 R2
 
 
IE 11 fails to install on my SErver 08 R2 SP1

It is wired that I cannot put IE 11 on my system. The system has default IE8. And IE 11 is offered from WU so it should be applicable to my system. WU installation failed so I downloaded standalone and tried it again from an elevated prompt. The errors seems to be that some component seems to be "not applicable" to my system, which is inconsistent with WU.
From IE11_main.log
00:15.912: INFO: Installing with the downloaded package. C:\Windows\TEMP\IE1AA53.tmp\IE11-neutral.Downloaded.cab
00:15.912: INFO: Launched package installation: C:\Windows\SysNative\dism.exe /online /add-package /packagepath:C:\Windows\TEMP\IE1AA53.tmp\IE11-neutral.Downloaded.cab /quiet /norestart
00:16.754: INFO: Process 'C:\Windows\SysNative\dism.exe /online /add-package /packagepath:C:\Windows\TEMP\IE1AA53.tmp\IE11-neutral.Downloaded.cab /quiet /norestart' exited with exit code 0x800F081E (-2146498530)
00:16.786: ERROR: Neutral package installation failed (exit code = 0x800f081e (2148468766)).
00:16.786: INFO: No reboot logic message NrApiInstallDone(7), lParam=0x00009c59 returned 0x00000000.
00:16.786: INFO: No reboot logic message NrApiStartFinish(11), lParam=0x00000000 returned 0x00000000.
From dism.log
2014-07-12 02:51:34, Info DISM DISM Package Manager: PID=1468 Package Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-TopLevel~31bf3856ad364e35~amd64~~11.2.9600.16428 with CBS state 0(CbsInstallStateAbsent) being mapped to dism state 1(DISM_INSTALL_STATE_NOTPRESENT) - CDISMPackage::LogInstallStateMapping
2014-07-12 02:51:34, Error DISM DISM Package Manager: PID=1468 The package Microsoft-Windows-InternetExplorer-Package-TopLevel is not applicable to the image. - CPackageManagerCLIHandler::Private_ProcessPackageChange
2014-07-12 02:51:34, Info DISM DISM Package Manager: PID=1468 Initiating Changes on Package with values: 4, 7 - CDISMPackage::Internal_ChangePackageState
2014-07-12 02:51:35, Info DISM DISM Package Manager: PID=1468 Error in operation: the package is not applicable. (CBS HRESULT=0x800f081e) - CCbsConUIHandler::Error
2014-07-12 02:51:35, Info CSI 00000001 Shim considered [l:256{128}]"\??\C:\Windows\Servicing\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17592_none_672ce6c3de2cb17f\pkgmgr.exe" : got STATUS_OBJECT_PATH_NOT_FOUND
2014-07-12 02:51:35, Info CSI 00000002 Shim considered [l:250{125}]"\??\C:\Windows\WinSxS\amd64_microsoft-windows-servicingstack_31bf3856ad364e35_6.1.7601.17592_none_672ce6c3de2cb17f\pkgmgr.exe" : got STATUS_SUCCESS
2014-07-12 02:51:35, Info DISM DISM Package Manager: PID=1468 DISM has detected a DISM component change. Requesting a shutdown. - CDISMPackageManager::Internal_Finalize
2014-07-12 02:51:35, Info DISM DISM Image Session: PID=1468 The image session needs to be closed and re-opened before any servicing operations can be performed. - CDISMImageSession:ut_ImageState
2014-07-12 02:51:35, Error DISM DISM Package Manager: PID=1468 Failed while processing command add-package. - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine(hr:0x800f081e)
2014-07-12 02:51:35, Info DISM DISM Package Manager: PID=1468 Further logs for online package and feature related operations can be found at %WINDIR%\logs\CBS\cbs.log - CPackageManagerCLIHandler::ExecuteCmdLine
CBS.log doesn't contain any error.
Please help. Thanks!

My System SpecsSystem Spec
.

12 Jul 2014   #2

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
How about attempt to download ie9 first,
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/downloads/ie-9/worldwide-languages
Or even ie10 ?
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/downloads/ie-10/worldwide-languages

Which antivirus do you have installed ?
My System SpecsSystem Spec
12 Jul 2014   #3

Windows Server 2008 R2
 
 

No antivirus was installed.
IE 10 is tried with the exact same error.
IE 9 is not attempted and I could try.


Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
Hi and welcome to SevenForums,
How about attempt to download ie9 first,
http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/downloads/ie-9/worldwide-languages
Or even ie10 ?
http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/downloads/ie-10/worldwide-languages

Which antivirus do you have installed ?
My System SpecsSystem Spec
.


12 Jul 2014   #4

Win-7 Home Prem 64-bit 7601 Free SP1
 
 

Okay,
What do you use for security ?
Review Jacee’s instructions to run Adwcleaner here post #7,
Ignore the title of the thread,
Instant Savings App
Screen shot of the download button to use for Adwcleaner
You can use these free tools to see if they find anything,
Manually Update them before running full scans,
Try not to use your computer while the scans are running, (one at a time of course).
Uncheck the box to Activate the Free trial from the final install options,
Also use the Custom scan option not the Threat scan,
Select the drive to scan usually C,
If your really infected check the box to scan for Rootkits = this scan option will take several hours to complete,
Never use your machine while scans are running for best results,
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
http://www.superantispyware.com/?tag=SUPERANTISPYWARE
This one is the longest up to 4 hours, the others are only about 45 minutes,
http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx

Post all scan results as text attachments,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
13 Jul 2014   #5

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

I would run the System File Checker

SFC /SCANNOW Command - System File Checker

You might also confirm that the prerequisite updates for Internet Explorer 11 are installed

Prerequisite updates for Internet Explorer 11

A Guy
My System SpecsSystem Spec
Reply

 IE 11 fails to install on my SErver 08 R2 SP1




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:14 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33