Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsers not working but computer is connected to the internet

19 Jul 2014   #1
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
Browsers not working but computer is connected to the internet

Hello everyone. New to the forum. The title says it all regarding the issue I'm having. It started two days ago. I tried both IE & Firefox with no success. Our other laptop computer and all smartphones surf the net fine with no problem, it's just confined to one laptop. For security I use Eset NOD32 for AV, Comodo Firewall and Malwarebytes, all of which I've been using for 2-3 years without any issues.

Here's what I tried so far with no success:
1. Ran Malwarebytes scan normally and in safe mode with no infections
2. Ran AV scan with no infections
3. Turned off both firewall and AV, still would not connect to internet
4. Verified all browsers were not trying to connect via a proxy server
5. Performed a system restore
6. Cleared cache, cookies, history & temp files from IE & Firefox
7. Unplugged and reconnected cable modem and wireless router numerous times
8. Contacted ISP to confirm everything on their end was working. All is fine as evidenced by our other computer and smartphones being able to connect normally.
9. Ran the following through the command prompt: ipconfig /flushdns, ipconfig /release, ipconfig /renew, netsh winsock reset, netsh int ip reset.
10. Connected the laptop directly to the modem via ethernet cable

We do use Open DNS, so I did try changing to automatically select DNS server rather than their servers...still no success.

I did confirm the computer is connected to the internet as I'm able to ping various websites (google, yahoo, etc), update Malwarebytes and Windows...however NOD32 will not update.

Any recommendations would be greatly, greatly appreciated as I'm completely stumped at this point.


My System SpecsSystem Spec
.
21 Jul 2014   #2
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Is anyone familiar with this issue and what else I can try?
My System SpecsSystem Spec
21 Jul 2014   #3
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
Use Clean boot,
http://www.sevenforums.com/tutorials/179159-troubleshoot-application-conflicts-performing-clean-startup.html
Click Start and type in the search box,
msconfig
Click on the suggestion on top or hit the Enter key,
Go to the Startup section and take some screen shots for a complete list,
Go to the Services section and on the bottom left Check the box to Hide All Microsoft services,
Repeat the screen shots,
See the links above my signature on how to take and upload screen shots here,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Jul 2014   #4
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Thanks Thrashzone. I followed the tutorial, but unfortunately still wasn't able to get the browsers to connect after performing the clean boot. What would be the next thing to check?
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2014   #5
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
I don't see any screen shots submitted by you ?

See what safe mode with networking produces,
Shut down your machine,
Power up and Tap the F8 key continuously until you see a black page with white text,
Use the down arrow key to toggle to safe mode with networking/ hit the enter key.
Login as usual
http://www.sevenforums.com/tutorials/69585-safe-mode.html
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2014   #6
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Sorry, here's those screen shots:


Attached Images
Browsers not working but computer is connected to the internet-services-1.png Browsers not working but computer is connected to the internet-services-2.png Browsers not working but computer is connected to the internet-startup-1.png Browsers not working but computer is connected to the internet-startup-2.png 
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2014   #7
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Great! When in safe mode, I can connect to the internet with both browsers. But still cannot connect in normal start up.
My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2014   #8
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

The screen shots above were taken while in safe mode. Here they are in normal mode so you can see what's running and what's not:

Browsers not working but computer is connected to the internet-services-1.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-services-2.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-startup-1.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-startup-2.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-startup-3.png


My System SpecsSystem Spec
22 Jul 2014   #9
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Thanks you have some weird entries TomTomHomeServices
Review Jacee’s instructions to run Adwcleaner here post #7,
Ignore the title of the thread,
Instant Savings App
Screen shot of the download button to use for Adwcleaner
You can use these free tools to see if they find anything,
Manually Update them before running full scans,
Try not to use your computer while the scans are running, (one at a time of course).
Uncheck the box to Activate the Free trial from the final install options,
Also use the Custom scan option not the Threat scan,
Select the drive to scan usually C,
If your really infected check the box to scan for Rootkits = this scan option will take several hours to complete,
Never use your machine while scans are running for best results,
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free
http://www.superantispyware.com/?tag=SUPERANTISPYWARE
This one is the longest up to 4 hours, the others are only about 45 minutes,
http://www.microsoft.com/security/scanner/en-us/default.aspx

Post all scan reports for review.
My System SpecsSystem Spec
24 Jul 2014   #10
Gman1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Well, I ran all of the scans and still not working. Some did find some things, however, but didn't solve the problem. Here are the screenshots of those that did find something:

Browsers not working but computer is connected to the internet-adwcleaner-1.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-adwcleaner-2.png

Browsers not working but computer is connected to the internet-msscanner-1.png

SUPERAntiSpyware Scan Log - 07-23-2014 - 19-04-16.log

Browsers not working but computer is connected to the internet-super-scan-1.png

Super Antispyware only found 24 tracking cookies. Malwarebytes did not find anything.


My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browsers not working but computer is connected to the internet




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Internet is connected, everything works except browsers
I have windows 7 ultimate 32-bit. Wheni connect to the wireless network, it says connected, internet access. Everything works except the browsers, like the anti-virus updates, games,basically everything except the browsers. I use firefox and internet explorer by the way. I'm using Windows virtual...
Network & Sharing
I am connected to the internet but unable to use the browsers
I have a Dell Inspiron 1545 with a wireless connection. Although my laptop tells me I have excellent signal strength and my computer is connected, my browsers (Chrome, Firefox, IE) will not let me browse. Other programs I have, such as spotify and Itunes allow me to for a short period of time...
Network & Sharing
Internet working everywhere but the browsers!?
Hey! I am, as you can tell by the title, experiencing some internet issues with my web browsers. Here's the deal: Every program that uses internet works just fine, though there might be a slight delay connecting at first, but they're working (ex. Skype, Origin, Windows Mail App). However, the...
Network & Sharing
Connected to Internet - browsers won't load
Hi there, I am using windows 7 64 bit. I am connected to the Internet however IE nor Firefox will load? I am not sure what to do? I am a uni student and desperately need the Internet to complete an assignment, any help is much appreciated Cheers Kim
Network & Sharing
Connected to Internet but CANNOT Load Pages in Browsers
For a few months now, a few times a day, I'll be surfing fine but after awhile my browser (Firefox or IE) cannot load any pages, it'll say something like cannot load page. But I notice my downloads are still going (in Firefox or µTorrent, etc.) and my VoIP still works. I"m on a WIRED...
Network & Sharing
Internet Browsers Won't Load even when Internet Connected! Please Help
Hi, I am using Windows 7 and until yesterday Chrome was working fine. Then it just stopped working and internet explorer is the same! I know my internet is working cos I can wirelessly connect on my laptop. However I connect with ethernet cable to my PC (that isnt working ) so I don't know if this...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App