Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Chrome Works Only in Safe Mode

16 Aug 2014   #1
patlaw

Windows 7 Professional 64-bit
 
 
Chrome Works Only in Safe Mode

When I first got this computer, Chrome worked fine, but it was burdened with a lot of malware. It did not have viruses or rootkits. I cleaned it up using AdwCleaner, RogueKiller, TDSSKiller, and MalwareBytes. A lot of malware was found, but nothing particularly ugly.

Now the computer (Win 7 Home 64-bit) runs pretty well, but Chrome will only work in Safe Mode. It will start in normal mode, but it will not go to a website, and it will not even open its own chrome://plugins section. Uninstalling and reinstalling Chrome didn't make any difference

The computer originally had Avast on it. I completely uninstalled it. I also ran the AVG, Avast, and McAfee removal tools. Chrome still doesn't work.

I tried the Selective clean boot procedure described here. Chrome will not start. (I have not done the Startup with nothing selected, but that could take hours.)

I'm stuck. I don't know what else to do. If someone sees anything I've overlooked, I'd appreciate your help. The owner can use IE, but I hate to tell him that Chrome doesn't work anymore. It makes me look stupid.

The computer is an HP G72. Starting in the Incognito mode doesn't work, either. Chrome starts, but it doesn't do anything.

UPDATE: If I create a new user account, Chrome works fine. There must be something corrupt in the Windows user profile. Suggestions?


My System SpecsSystem Spec
.

16 Aug 2014   #2
patlaw

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

For anyone who is looking here for the same problem, I solved it by uninstalling Chrome with Revo Unistaller and then cleaning everything up with CCleaner.

One other thing I did that may not have made any difference was I reinstalled Chrome for all users with a local (admin) file from a second user account with Admin privileges. When I switched back to the regular account, everything worked fine.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Chrome Works Only in Safe Mode




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD BCCode 50. freezes in normal mode, works fine in safe mode
laptop has been randomly freezing. cursor disappears no keyboard function. only thing to do is manual shutdown. Now getting a BSOD error 50. any help?
BSOD Help and Support
BSOD when trying to boot in normal mode, safe mode works fine
My Toshiba satellite will only boot in safe mode tried sfc/scannow getting this message Windows resource protection found corrupt files but was unable to fix some of them. I've tried a system restore but that wasnt very successful either, if I uploaded the CBS log of the scan could someone...
BSOD Help and Support
BSOD only occurs in normal mode, Works fine on safe mode.
Everytime i open my pc up in normal mode, it seems to restart itself within a few seconds to a few minutes, It tends to happen when i open up a program like Chrome. I',m currently on safe mode with networking and have done registry cleaners, updated video card drivers and looked for viruses, yet...
BSOD Help and Support
safe mode online video works excellent, normal mode awful, unwatchable
I would like to figure out why the video is so jerky running in normal mode. Is there a way to find out? Also the sound system does not start in safe mode.
Graphic Cards
No internet in normal mode but works in safe mode with networking
Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic) Scenario: (this is my first time to encounter this problem) While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows,...
Network & Sharing
BSOD booting into full mode, safe mode works stop error 0x0000003b
I have been getting BSOD errors whenever booting into regular mode. Safe mode is fine (I have tweaked the registry so I have sound in safe mode) My system specs are in my profile, but used Winaudit for full specs. The winaudit report in formatted text is too big for an attachment. I have 2...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:45.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App