Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Chrome just updated and now all I get is "aw snap"

03 Sep 2014   #1
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 
Chrome just updated and now all I get is "aw snap"

I just started Chrome a few minutes ago and it must have updated because my firewall (online armor) asked if I want to allow Chrome, which it asks when the .exe changes after an update. When I clicked allow, Chrome opened and gave the "aw snap" page and all my extensions crashed. Clicking re-load just makes it crash again. Balloons keep popping up saying "click this balloon to reload this extension", and if I click them, the extensions immediately crashe and the balloons pop up again. My home page won't load, all the extensions crash, and I can't even access my settings. Any idea what just happened? I rebooted my PC and ran ccleaner which I use regularly anyways and still the same thing happens. Firefox is running fine, which I'm using currently.


My System SpecsSystem Spec
.
04 Sep 2014   #2
JDobbsy1987

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Hi,

Have you seen this troubleshooting guide from Google?
https://support.google.com/chrome/answer/95669?hl=en-GB

Regards,
Jamie
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2014   #3
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 

None of that helped. I've done nothing different with my antivirus, firewall, etc since the last time I used Chrome a few hours earlier. I ran a virus scan and nothing was found. I can't disable extensions because Chrome won't even open the settings page. I also tried renaming the "Default" folder and letting Chrome create a new default folder - it created a new folder but still crashed just like before. So I deleted the new folder and renamed the original default folder back since it has all my extensions, settings, and bookmarks, etc.

I have no idea what happened but Chrome is now unusable and I didn't do anything - I just opened it and it crashed and now it won't work. I have all my extensions set up just the way I like so I really hate to lose it all and uninstall it. Is there anything else I can try?
My System SpecsSystem Spec
.

04 Sep 2014   #4
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 

Okay I could really use some help here please.

I gave up and uninstalled Chrome and ran CCleaner. I also checked to make sure my appdata folders were removed along with the program files folder (which they were). I then installed a brand new just-downloaded version of chrome, and the same thing happened as soon as it started for the first time - "aw snap!'.

I really have no idea what to do now. At this point I can't even use Chrome and I have no idea what it did to itself yesterday. Why does a brand-new just-installed version of Chrome crash like this? Can somebody please offer any help on what to do here?
My System SpecsSystem Spec
04 Sep 2014   #5
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 
Fresh install of Chrome but it just says "aw snap" when loading

I'm starting a new thread becasue at this point it's technically a new issue as I'm trying a new install. I had a problem yesterday where Chrome updated and ever since it won't work - it just loads and then says "aw snap". Here is the thread where I posted the issue:

Chrome just updated and now all I get is "aw snap"

So today I gave up and uninstalled Chrome, then I checked to make sure all Google and Chrome folders were gone in program files and appdata. I ran CCleaner. I rebooted my pc. Then I installed a fresh version of Chrome, just downloaded. It installed, then when it started it did the same thing - "aw snap". Chrome is now broken on my PC and I have no idea what happened to cause this. I've done nothing out of the ordinary between when it was working yesterday and when it updated yesterday evening.

Can somebody please help me figure this out? Currently I cannot use Chrome at all and I have no idea why.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2014   #6
JDobbsy1987

Windows 8.1 Pro x64
 
 

Hi,

In post 2 on the other thread i suggested a link for you to look at.

You said:
Quote   Quote: Originally Posted by tgfyhre View Post
None of that helped. I've done nothing different with my antivirus, firewall, etc since the last time I used Chrome a few hours earlier.
Did you try turning your Anti-Virus / Firewall off temporarily as a test, i understand you haven't changed anything but Google Chrome updated which means there has been a change... maybe something in the updated version of Chrome is conflicting with your AV or Firewall.

Regards,
Jamie
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2014   #7
Tookeri

Windows 7 Pro 32
 
 

My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2014   #8
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by JDobbsy1987 View Post
Hi,

In post 2 on the other thread i suggested a link for you to look at.

You said:
Quote   Quote: Originally Posted by tgfyhre View Post
None of that helped. I've done nothing different with my antivirus, firewall, etc since the last time I used Chrome a few hours earlier.
Did you try turning your Anti-Virus / Firewall off temporarily as a test, i understand you haven't changed anything but Google Chrome updated which means there has been a change... maybe something in the updated version of Chrome is conflicting with your AV or Firewall.

Regards,
Jamie
I said in the other thread that I tried all of those things. It's the same anti-virus and firewall I've been using for years, but just to be safe I did disable both of them. It didn't have any effect.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2014   #9
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tookeri View Post
Not much of a solution - "try another browser".

Personally I use Firefox as my main browser. However, I do have issues with certain things in Firefox (Youtube is permanently broken on Firefox and I have no idea why - can't see the time on the progross bar, video goes dark when I hover over the bar to skip to another point in the vid). For some things I much prefer Chrome, and my girlfriend hates Firefox and strictly uses Chrome.

I can't believe nobody else has ever had this happen and knows what to do about it. Not using Chrome anymore is not an option. Even though Chrome is completely uninstalled, including all app folders, something must obviously be left behind somewhere that is screwing up a new install. I've been using Chrome for years without any issues until 2 days ago - now it's completely broken to the point I can't even install a new version. There must be a solution.
My System SpecsSystem Spec
05 Sep 2014   #10
tgfyhre

Windows 7 32bit Home Premium
 
 

EDIT: I just tried again to install a fresh copy of Chrome and again the same thing - a brand new install with no extensions and it still just says "aw snap". Unbelievable.

Also - this is weird. The Chrome I've always been using had the .exe in:

C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe

now the new install has the .exe here:

"C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe"

Why would the .exe be in a different location now?

ALSO - I tried using --no-sandbox as suggested in the above link to disable the sandbox, and that didn't work either. I also tried --incognito, and athough the first window opens and says "you've gone incognito", the first couple extensions that try to load (Avira adds the new extension automatically) crash as usual in an endless cycle of balloon popups, so extensions don't load. And I cannot access the Chrome settings - selecting "extensions", "settings", "about Google Chrome", or anything else from the menu opens a new window that says "aw snap". So Chrome is 100% unusable. I really need to get this solved.

Is there something that specifically cleans all the remnants of old chrome installs from the registry, etc. where junk may be left behind? There must be something left behind somewhere causing a new install to crash like this.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Chrome just updated and now all I get is "aw snap"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Need to add "TASKBARS" (MSese for "Launchpads", "Docks" NOT "Toolbars"
My office just upgraded, and I can no longer use Windows XP. On this system, I was able to add a separate taskbar to facilitate quick access to commonly-browsed folder locations on our vast network, and another one expedited the launching of useful programs and lists. Each task on each taskbar...
General Discussion
"We've updated Outlook.com," so please refresh..
Anyone having this problem? We've updated Outlook, so please refresh your browser or close it - Microsoft Community
Browsers & Mail
How to "start over" with PC. XP updated to 7 Pro - Clean Slate?
Forgive me. New to the forum, read some threads, searched... but I do not feel I understand everything I need to know. Background: Old IBM desktop PC was running XP. Over a year ago I updated to Windows 7 Pro when I was in college... there was a promotion for college students I took advantage...
Installation & Setup
chromium snap shot source "show through" on forums?
I seem to notice on chromium snap shots recently that when I clear the cache, then browse to a forum page with a skin, I get source "show through." The source is all jumbled like the browser has a lag before rendering. I tried the experimental GPU accleration settings on and off. Makes no...
Browsers & Mail
Aero Snap "Cirlces"
Loving Windows 7! W00t! One thing that would be interesting to see, would be the use of Aero Snap's "circles" in a mouse click setting. If you don't know what I am talking about, drag your window to the left or right and watch it "snap". Where the mouse is, a sweet "circles" effect...
Customization


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App