Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Most IE Add-ons disabled/unavailable and enable buttons greyed out

20 Sep 2014   #1
john265

Windows 7 Professional 64 bit and 32 bit
 
 
Most IE Add-ons disabled/unavailable and enable buttons greyed out

I have tried a few things mentioned in this forum and elsewhere to fix this problem as listed below. Running Win 7 Professional N, 64 bit, SP1, with all important updates installed.

IE11 (and now back at IE10) started telling me it needed flash (which was already installed). Repeated installs from Adobe site and still unable to show flash videos. Then noticed "Send to OneNote" option disappeared from command menu. Add-on manager showed "Send to OneNote" unavailable and nearly every other add-on disabled including all the Microsoft "Run without permission" ones like Silverlight, XML, etc. All had their Enable/Disable buttons greyed out. I uninstalled IE11 and reinstalled, I uninstalled back to IE10, I repaired Office 2010 Pro, used malwarebytes, Spybot, CCleaner and MS Safety Scanner. So far, nothing gained. "Enable third party browser extensions" is checked under Internet Options.

Strangely, I have the same problem on my laptop running IE 11, Win7 Professional, SP1, 32 bit.
Thinking back, I ran CCleaner when I first had the flash problems and maybe something was changed in the registry, but looking at the .reg backup files, I cannot see anything relevant.

Firefox and Flash working fine, but I need IE for some things. If anyone can shed any light on this, I would appreciate it.

John


My System SpecsSystem Spec
.
20 Sep 2014   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
What is your antivirus program ?
A few of them tent to block what they don't like with features of Internet explorer but wouldn't in other browsers,
Traditionally ie does not need flash player to play youtube videos,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2014   #3
john265

Windows 7 Professional 64 bit and 32 bit
 
 

I'm using Avast Pro. I cannot see any settings specific to IE.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Sep 2014   #4
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Avast in the past has had issues with all new versions of Internet explorer,
It blocks what it also has security features for,
ie11 has many new features
Avast would be the common denominator between the two machines
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2014   #5
john265

Windows 7 Professional 64 bit and 32 bit
 
 

It's possible Avast could be causing it. I did check its settings and posted in the Avast forum but nothing useful yet. I also turned off its shields but no change to my problem.
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2014   #6
A Guy

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium x64 SP1
 
 

You can disable Avast shields to test

Right click icon in system tray> avast! shields control> Disable until computer is restarted

Most IE Add-ons disabled/unavailable and enable buttons greyed out-disable.jpg

You can also boot to Safe Mode and Avast will not be running there. Choose Safe Mode with Networking if you want to actually connect to the internet while testing.

Safe Mode

A Guy


My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2014   #7
john265

Windows 7 Professional 64 bit and 32 bit
 
 

Update:
This doesn't appear to be a problem with my antivirus. I have rebooted in safe mode and still have the same problem. However, I then logged in as Administrator and all the IE add-ons were enabled (with the antivirus software running). Yet they are disabled with my own login (which has admin privileges) and when I choose to run iexplore.exe as administrator.
Any ideas?
John
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2014   #8
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Standard accounts are easily made/ create another and test
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2014   #9
john265

Windows 7 Professional 64 bit and 32 bit
 
 

Good idea!
New standard user can enable/disable all the IE add-ons. So it's something to do with my current user name.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2014   #10
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi,
Thanks for the update,
Probably one of the best things about using a standard account disposable
With right click run as administrator there's really no reason to use a admin account all of the time

Some people believe having another admin account for a fail safe is a good idea too
I tend to agree
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Most IE Add-ons disabled/unavailable and enable buttons greyed out




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
User Accs POWER/LOG OFF BUTTON DISABLED(GREYED)
Just did a fresh install of 7 Ultimate x86 Sp1 and installed some core programs and drivers(VLC, Winrar, Chrome, VGA drivers etc). There are multiple users using this computer and I just noticed all my user accs (standard accs/non admin) have the POWER BUTTON and even the LOG OFF/SWITCH...
General Discussion
Device Manager - Disabled devices re-enable on restart
Using this thread for reference, because it deals with the same issue pretty much, but in a different way. http://www.sevenforums.com/graphic-cards/68199-ati-radeon-hd-3650-pcie-issue.html Since that thread, I have purchased a new computer, and used that graphic card in it. I had the same...
Hardware & Devices
SOS: Microphone disabled, want to enable.
hi folks, i could use some help here. i have an ASUS U30J. i unintentionally disabled my Microphone under the "Recording" tab under the "Sound" control of the control panel. since that was my only recording device coming from my integrated mircophone, i want to enable it again, but it is...
Sound & Audio
NetBIOS over TCP/IP Disabled and cannot enable
I'm having this issue where in the advanced WINS settings for the Network connections I have enabled the NetBIOS over TCP, but if I run the network information through the command prompt it states that it is disabled. I am also trying to mount shares on my network and I get the error message that...
Network & Sharing
Administrator Disabled, can't Re-enable.
As the title says i disabled the Administrator account with the net user administrator /active:no command in CMD. Now i can't seem to re enable it. Please advice.
General Discussion
Sleep function disabled.. how do you enable?
Here's the skinny: I downloaded the RC over the summer to try it out, alongside linux mint. I like it so much that I've decided to abandon the linux distro for now and let Windows 7 take over my whole hard drive. The one thing remaining before falling in love is the lack of standby mode. The...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App