Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up

20 Sep 2014   #1
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 
WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up

Since updating to FF 32.0.2, 'WmiPrvSE.exe'' starts automatically on Firefox start-up.
Any idea how to fix it?

Win 7, 32-bit.

Thank you.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1070123


My System SpecsSystem Spec
.
20 Sep 2014   #2
Not Myself

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Have you done a Google or similar search? Google returns multiple links to this, which appears to be a part of Windows, but also to be used by such as virus writers.

Your message ought to have been posted in the Browsers & Mail forum here.
My System SpecsSystem Spec
20 Sep 2014   #3
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Thank you.

I've found this post.
http://codeverge.com/mozilla.support.fi ... #replyForm

Seems to be the same problem.
My System SpecsSystem Spec
.

21 Sep 2014   #4
Not Myself

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Yaron View Post
Thank you.

I've found this post.
http://codeverge.com/mozilla.support.fi ... #replyForm

Seems to be the same problem.
Possible, but as that link is about versions of Fx and Tb that have both been obsolete for several years, I'd not pay any attention to it.

I can only suggest, again, that you find some relevant links using Google; else, you are unlikely to find any information that might prove useful.
My System SpecsSystem Spec
21 Sep 2014   #5
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Thanks again.

I've searched for quite a long time.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2014   #6
Not Myself

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Yaron View Post
Thanks again.

I've searched for quite a long time.
You have searched, but what have you found? Enigmatic replies are of no use; only factual information is of any consequence.
My System SpecsSystem Spec
22 Sep 2014   #7
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 

I haven't found a solution.
I'll update here if and when I do.
My System SpecsSystem Spec
25 Sep 2014   #8
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 

See a possible explanation in the updated following posts:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1070123
https://support.mozilla.org/en-US/qu...#answer-633310

Thank you.
My System SpecsSystem Spec
25 Sep 2014   #9
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Yaron View Post
Since updating to FF 32.0.2, 'WmiPrvSE.exe'' starts automatically on Firefox start-up.
Any idea how to fix it?

Win 7, 32-bit.

Thank you.
If you have CCleaner installed try clicking on Tools > Startup > Firefox tab > highlight WmiPRVSE.exe > click Disable button. Hopefully that will stop WmiPRVSE.exe from automatically starting. Also, Firefox has released 32.0.3 so perhaps updating to that will help.

WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up-use-ccleaner.jpg


My System SpecsSystem Spec
25 Sep 2014   #10
Yaron

Windows 7 Ultimate x32
 
 

Thank you marsmimar. I appreciate the detailed screenshot.

I do have CCleaner installed, but 'WmiPRVSE.exe' does *not* appear in Tools > Startup > Firefox tab.
Do YOU see it?

Anyway, according to the last replies in https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1070123, this process *should* launch on FF start-up (FF 27 and up).
You need to check "Show processes from all users".

Please update.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 WmiPrvSE.exe on Firefox Start-up




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Wmiprvse.exe
Lately this process has been taking up 30-50% of my CPU for no reason it seems and is making my computer lag. What is it and what can I do to make it consume less resources?
Performance & Maintenance
wmiprvse using CPU
just noticed my computer is running its CPU's at 20-40%, heating up my CPU. I have windows 7 pro, and have not maybe any recent changes that I can recall. what to do? thanks.
Performance & Maintenance
WmiPrvSE.exe out of control
I'm posting this although there have been quite a few past postings on the same topic - but nothing recent. And, many of the discussions don't seem to focus on how to repair the problem. And my searching of other forums has found no recent reports of this problem. Several days ago, I saw (in...
General Discussion
wmiprvse.exe using CPU
i added a SSD to my computer. not sure if related, but later i started to see the above executible running about 20% of my cpu, causing my cpu temperature to go up, then the computer turns off; not sure if due to hi temp (63 degrees celcius). i have never seen this executible use cpu before...
Performance & Maintenance
WmiPrvSE.exe using CPU
Why is WmiPrvSE.exe using my CPU so much???
General Discussion
wmiprvSE.exe devouring cpu
My wmiprvSE.exe process keeps using up most of my cpu power and is completely draining my battery because of it. As far as I can tell, it always happens when I'm using my laptop unplugged and happens immediately after logging on, starting up, or returning from standby. I know that it's not spyware,...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:24.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App