Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Specific web pages only load slowly on all browsers

04 Oct 2014   #1
Yippee38

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 
Specific web pages only load slowly on all browsers

When I log into my work's website, I can log in on the main page and navigate it fine. However, there are several pages within my company website that load extremely slowly. I mean, they take over 10 minutes to load. The pages are my company mail inbox, my schedule, and the page where I bid for my schedule. Maybe some other pages. It's always these pages, and they are always slow. All other web pages load fine. My internet speeds run fine on test and in game. Uploads and downloads work fine.

This problem exists on Firefox, IE, and Opera. If I reboot my machine into linux and access the pages in Firefox there, they load fine. On Windows 7 though, they don't.

I've done the usual suspects such as clearing all history, cache, cookies, etc. I've deleted the cookie and cache files. I've uninstalled Firefox and started with a fresh install. I've also deleted all security certificates in Firefox.

My hosts file contains only the following:
Code:
    127.0.0.1       localhost
I've disabled my antivirus (NOD32 Anti-virus) and shut down my firewall (Comodo Firewall). I do not have Windows Firewall running.

Does anybody have any suggestions on how I can fix this problem, or at least troubleshoot it further?


My System SpecsSystem Spec
.
04 Oct 2014   #2
richc46

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 10, Home Clean Install
 
 

Welcome
If the problem exists only on some browers you may want to reset one that does not work.
Please note that you will lose all of your personal settings and add ons. I have given directions for IE9, others will be similar. Good luck.
Reset Internet Explorer settings in Internet Explorer 9
Before doing anything be sure to have the most up to date version of IE.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2014   #3
Yippee38

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

No, no. Those pages don't work in ALL browsers in Windows. Firefox is my primary browser, but it also doesn't work in IE or Opera.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Oct 2014   #4
Tookeri

Windows 7 Pro 32
 
 

In IE press F12 (Developer Tools), go to Network, press the Play button, then reload the page. Perhaps you can find a certain page, script or something that loads slowly.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2014   #5
Yippee38

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Tookeri View Post
In IE press F12 (Developer Tools), go to Network, press the Play button, then reload the page. Perhaps you can find a certain page, script or something that loads slowly.
I tried that, but couldn't find "Network" as I'm using IE 8. I guess I should finally upgrade to the latest version. <sigh>

I'll let you know what I find when I get it upgraded.
My System SpecsSystem Spec
05 Oct 2014   #6
Yippee38

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

I ran it and it showed a bunch of stuff that might have been useful. I stopped it and exported to a file, but what it exported was really more like the source code of the page rather than any data about how the page loaded. I'll have to screenshot it and post it tomorrow.
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2014   #7
Yippee38

Windows 7 Home Premium 64-bit
 
 

Ok. Here's what I got:
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2014   #8
Rolandex

Windows 8.1
 
 

May be your isp is blocking the pages ?
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2014   #9
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

On another win7 machine at home it works fine?
My System SpecsSystem Spec
07 Oct 2014   #10
Tookeri

Windows 7 Pro 32
 
 

You should send the screenshot to support at work too since the problem only concerns your company website. Weird that it works when you boot to Linux, and the fact that you have the same problem with 3 different browsers suggests that the problem is not with the browsers but something else.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Specific web pages only load slowly on all browsers




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Google Chrome & other Browsers won't load properly/slowly
Lately, whenever i want to visit any web page, the browsers won't load it properly. On google chrome it said that sometimes "unable to connect to internet", and whenever it is loaded it loads jumbled on the first few times. After refreshing or reloading the slow page several times, it loads...
Browsers & Mail
Browsers do not load pages properly!
Hello everyone, im new here. I have a problem with my new laptop i have recently bought. Dell Inspiron 7537 15inch OS 8.1 (after upgrade from 8.0) 16gb RAM, Samsung SSD SM 841 256gb. Lets go to the point - When i try to load a page, usually i have to refresh that page, because i get an error like...
Browsers & Mail
No browsers will load pages, even with strong DSL connection!:(
I have look around this forum some, but I am extremely tired from staying up all night trying to figure out what is wrong! I have a Dell Inspiron 1440 laptop running windows 7 home premium 64bit. This all started when I click on my google chrome and seen the home page was dosearches.com, so I tried...
Browsers & Mail
Multiple pages in my browsers wont load
I have no idea what this is, I have cleaned my registry from CCleaner, Ran my antivirus, rebooted, I have basically tried everything. Many pages just keeps on going in an endless loop. A few examples: Images from Imgur.com Images from Tinypic.com Download page for Microsoft Security...
Browsers & Mail
Some pages do not load in any of the browsers
Hi all i am new to this forum :D I just formatted my windows 7 a month ago and re-installed it . Few weeks ago i changed my modem to Netgear N150 modem + router . After that Most of the websites don't load . Eg : Facebook , yahoo , ms support , etc . I was scanning for any malware or virus but i...
Browsers & Mail
Connected to Internet but CANNOT Load Pages in Browsers
For a few months now, a few times a day, I'll be surfing fine but after awhile my browser (Firefox or IE) cannot load any pages, it'll say something like cannot load page. But I notice my downloads are still going (in Firefox or µTorrent, etc.) and my VoIP still works. I"m on a WIRED...
Network & Sharing


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:33.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App