Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: I cannot Access the website "Speedtest.net"

20 Oct 2014   #11
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Speedtest.net works just fine in Firefox for me.


My System SpecsSystem Spec
.
20 Oct 2014   #12
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

Wow a lot of replies and ill get around to replying to them all. I like the pale moon idea which UsernameIssues said. But i do question it a little, due to the fact i tried; Internet explorer and chrome also. These gave me the same answer. Not the exact same but along the same lines.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #13
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
I would highly suggest before doing all this you install a anti virus program first.

I use MSE.

Download Microsoft Security Essentials - Microsoft Windows

Hello, thanks for your reply.

I already have "Malwarebytes-anti malware" and "Paid version of Avast"

both scans have not come up with anything that i can see that would block this site or be stopping it from loading.
My System SpecsSystem Spec
.

20 Oct 2014   #14
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ThrashZone View Post
The site did take a little while to load in Internet explorer :/
https://support.speedtest.net/home
Try using TFC,
TFC Download

Hello, thanks for your reply.

I have tried this just now, But the same problem still exists.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #15
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by UsernameIssues View Post
Quote   Quote: Originally Posted by AngryCircle View Post
Hey, i am trying to access the website said in the title. I just keep recieving the same error message...
Quote   Quote: Originally Posted by AngryCircle View Post
I thought adobe was the issue to start with. So I did a clean install of all their browser products.
It probably has nothing to do with Adobe's flash - at least not directly.

If you look at the path in the error message you will see a part that says omni.ja! Everything in the path after the exclamation point is referencing the path of stuff inside the file omni JAR file. That JAR file is a compressed file that contains tons of stuff. It also contains the text/code for the error webpage named netError.xhtml.

If everything had worked as it should have, you should have seen this:
Attachment 337399

Instead, your Firefox (FF) browser probably received some (but not all) of the speedtest website. FF does not always handle partial page loads well. FF was going to tell you that it could not load the page, but there was a problem with FF processing the few lines of info that it did get from speedtest and FF's internal code that presents the "can't load the page" image shown above. When this conflict happens, FF just barfs out the error that you posted. This has been an issue for years now. (Notice the 2010 date on this bug report and notice the modified date of 17 Oct 2014.) FF's developers don't seem to be able to fix the issue.


As an aside, you can copy the file omni.ja named to your desktop and rename the ja extension to ZIP. Windows (file) Explorer will then let you snoop around the Chrome stuff that is a part of Firefox.

Having said all of that - I would suggest that you abandon Firefox as provided by Mozilla and try Pale Moon's Firefox build (which is optimized for the Windows OS). I'm using the 64bit version of Pale Moon. If you transition to Pale Moon, you won't get the parsing error that you showed in your first post because Pale Moon's developer does not use the omni.ja file. See the debate in this thread.


If you really want to stick with Firefox as built by Mozilla, then I cannot suggest anything that will prevent you from sometimes seeing the parsing error that you mentioned in your first post. If you Google "omni.ja", you will find lots of forum threads with no real resolution. Most say to just re-install Firefox. Doing so probably won't help you.

I have no idea why the speedtest website did not fully load for you when using the Firefox browser. When I have issues with websites via Pale Moon*, I fire up IE and/or Chrome and see if it is browser specific.

*I cannot even recall the last time that I had any problems with Pale Moon... but you get my point.
Hello, thanks for your reply.

I still get the same issue with palemoon as i do on firefox, chrome and IE

Link: http://vvcap.net/db/xK7Sm4-Om0r0ZZkT52TF.htm


Attached Thumbnails
I cannot Access the website "Speedtest.net"-errorusingpalemoon.png  
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #16
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #17
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 


I have tried all three link to no avail.

The microsoft Fix it one, i have done already.
The other two link do not really help me.
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #18
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

I don't really want to give up on this but its looking more and more like i will have too. Because it strange. My brother (lives in same house) can access Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Test. Is that strange? could it be mearly a setting that i have on my pc that is blocking it? or could it be an issue that i read the other day from some guy, that Speedtest has banned my Ip for some reason and that i should Change my mac address and reset the router to see if that fixes it <<<< should i try this? or not recommended?
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #19
maxie

windows 7 home 64bit
 
 

Do not think it is worth all that bother just for one Website ...
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2014   #20
AngryCircle

Windows 7 Professional X64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by maxie View Post
Do not think it is worth all that bother just for one Website ...
It does seem a bit much right? but this kind of thing should not happen. If there is a fix about then it could well fix a lot of peoples issues with loading certain websites.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 I cannot Access the website "Speedtest.net"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
"Windows Cannot Access" my WD "My Book Live" NAS drives
New to the forum, hoping to find answers or new ideas to try... My Win7 OS computer has problems seeing my WD network drives most of the time. I'll say up front that my Macbook, my Windows XP laptops, all other computers of various types in my house see and access these drives just fine, but the...
Network & Sharing
"access denied" when using "assoc" and "ftype" from cmdline?
I tried to associate the file extension .txt to a new editor program with the well known cmdline programs ASSOC and FTYPE. No, assigning them through WinExplorer menu does not work. But this is another problem which should not discussed here. When I type now one of the following...
General Discussion
"No Network Access" and "Limited Connection/Connectivity" ?
Hey, I am really hoping someone can help me solve this problem, it's driving me up the wall! When I started using my computer this morning everything was fine, and then "no network access" kept appearing, along with "limited connection/connectivity". I would troubleshoot the problem, but then at...
Network & Sharing
How do I convert a "Website" file back to an Internet shortcut
I have some files which were internet shortcuts, for some reason they are now "Website" files. I cannot open the website from them, can anyone please tell me how to convert them back to Internet shorcuts please
General Discussion
"Access is denied" - "Unable to display current owner"
Hi, I just tried to install the latest iTunes update, but keep getting an error when it tries to access the C:\Program Files\iPod folder. When I try to access the iPod folder directly through Windows Explorer, I get "Access is denied". The same happens when logged in with the system...
Network & Sharing
"Access Denied" for "Documents and Settings"
I have tried logging on as the hidden Admin and I have checked my permissions but I still can't access this folder. I think there are some Firefox files in this folder and I need to see them. Any help? Thanks, Frank
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:30.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App