Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet Explorer 11 gone - but "is already installed on this system"

30 Mar 2015   #71
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

No problems there, at least


My System SpecsSystem Spec
.
30 Mar 2015   #72
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Thanks Noel for taking a look at the log and your stamp of approval.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2015   #73
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

bengta

Because of the age and length of the thread could give a exact description of how your computer is working now and the problem/s you are having so we all can kind of catch up on things.
My System SpecsSystem Spec
.

01 Apr 2015   #74
bengta

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Sure! I don't have any trace of IE on my computer, and no programs which rely on IE, such as the Device Manager, are working. For instance, when starting the Device Manager I get "MMC will not run with a version of Internet Explorer earlier than Internet Explorer 5.5". And I can't install a new version of IE, as described earlier in the thread.

Apart from that, the computer is working as normal.
My System SpecsSystem Spec
02 Apr 2015   #75
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

Having I.E. installed is a very important part of Windows 7. It's a must in my opinion.

I would suggest at this is to do a Repair and install and here is a very good tutorial by Brink to guide you.

Repair Install
My System SpecsSystem Spec
02 Apr 2015   #76
bengta

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Layback Bear View Post
Having I.E. installed is a very important part of Windows 7. It's a must in my opinion.

I would suggest at this is to do a Repair and install and here is a very good tutorial by Brink to guide you.

Repair Install
Thanks for the advice, Layback Bear. I know, and have noticed already. But I guess you haven't followed the whole thread? Me and Slartybart have been trying to avoid a repair and install. I hope he is coming back soon with some cool new advice.

Also, I only have an OEM Windows 7 Ultimate disc. From the guide you recommended: "You cannot use a OEM Windows 7 "Factory" Restore/Recovery type of installation disc that came with or created from a store bought computer to do a repair install with."
My System SpecsSystem Spec
02 Apr 2015   #77
Layback Bear

Windows 7 Pro. 64/SP-1
 
 

I know you don't want to do a Repair Install.
That is the only way I can think of other than a Clean Install.
Sometime we just don't get what we want.
I will be watch and see what other can think of.

I have read the tutorial several times. I know what is needed to complete the tutorial.
I did 2 Repair Installs about a month ago on 2 systems.

You just need to find a friend that has a proper Microsoft DVD and use it.
As long as you have saved the proper COA key it will work.

Where is the DVD that you used for the OEM System Builder install your log shows.
It will surly work on a Repair Install.
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2015   #78
bengta

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Thanks. I don't have access to any Microsoft DVD's unfortunately - only the OEM disc I have already.
My System SpecsSystem Spec
07 Apr 2015   #79
NoelDP

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Win 7 x64 Home Premium (and x86 VirtualBox VM)/Win10
 
 

The OEM System Builder disk will do a Repair install if it's one with SP1 built in - but use the Default Key for the job bypassing the Key entry.
Once the repair is complete, you can then change the Key to the one on your COA sticker
My System SpecsSystem Spec
18 Apr 2015   #80
bengta

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1
 
 

Thanks a lot for all the suggestions about the repair alternative. I will try it as soon as Slartybart says that he has exhausted all his options and knowledge!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet Explorer 11 gone - but "is already installed on this system"




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Removing a "Trusted Publisher" from Internet Explorer and Office 2007
Comodo Security Solutions is listed as a "Trusted Publisher" in both Word 2007 as well as IE 10 Preview. I was unable to remove it even after reverting to IE8. Running WIN 7_64 and IE10 currently with Kaspersky Internet Security 2013. I was able to remove Comodo Security Solutions from "trusted...
System Security
2nd Installed Harddrive identified by Windows 7 as "System Reserved"
I purchased a new 1TB harddrive to host Windows 7. The installation was without any problem. Prior to installation, I removed all harddrives, including another 1TB data backup harddrive. When I installed the second drive, with all my important backed up data, it comes identified by Windows 7 as...
Hardware & Devices
"dependency chain" "windows 7" internet "windows explorer"
"dependency chain" "windows 7" internet "windows explorer" At the time of this writing, this search in Google will produce one result at best. Am I searching the wrong things? I have tried a couple handfuls of variants, and I am coming up with zilch. Though I am fairly well versed in...
System Security
Installed SSD. Move "System Reserved" to SSD and make SSD boot?
Hello. I recently installed a SSD into my setup. I didn't have a Win7 64bit disk, so I booted into the HDD's OS and installed via .iso (I didn't want to burn it, as that always seems to fail. I wanted to get the System Restore partition installed on the SSD, so I tried booting to a Win 32bit...
Installation & Setup
Internet Explorer "about:Tabs" - Show More Rows of Sites
How to Show More Rows of Sites in "about:Tabs" in IE9 and IE10 This tutorial will show you how to have 2 to 5 rows of Your most popular sites (IE9) or Frequent (IE10) sites when you open the about:Tabs page (New Tab page) in IE9 and IE10. Unless you changed what the new tab page opens to,...
Tutorials
why is "send page by email" greyed out in Internet Explorer 8?
Does anyone know why "send page by email" is greyed out in Internet Explorer 8? This add-on is installed and enabled in IE 8, but it still will not work. I normally use Firefox and even though I read a few bad reviews about it's “Email the Web” add-on, I went ahead and installed it because...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:43.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App