Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New to this site and have issues with Windows7 browsers

11 Aug 2015   #1
Oldchrome

Windows7
 
 
New to this site and have issues with Windows7 browsers

Hey folks.
Just joined your website. Looks like a nice place. I hope to visit here often. I'm by no means a computer expert. I know the basics and have learned a lot from just asking questions and reading up on certain topics. However, I've got a couple problems that I'm unable to resolve and I'm hoping someone might be able to help.

I've got a desktop computer (Acer) that's about 3 years old. It's equipped with Windows 7. Never had much trouble with it until just recently. I've had the computer reformatted, updated, and it still isn't quite right. When using the Firefox browser, I notice that it sometimes lags when typing an e-mail. It also sometimes lags when I'm scrolling up and down a page. It's not quite as bad since having the computer reformatted but it's still there. I can't understand why it's doing this. Everything is up to date.

Internet Explorer is another browser that I use often and it doesn't lag at all. The only problem I'm finding with this browser is that on occasion it will just disappear while I'm in the middle of doing something. It's almost as if I had exited the browser and was just looking at my startup screen. When I click the mouse button, the webpage I was viewing prior to all of this nonsense will reappear.

I thought by having the computer reformatted that it might get rid of any bugs that might exist and put everything back to normal. However, it doesn't seem like it's done very much. I'm also running Norton and had previously been using Malware bytes. Everything is clean.

I'm just wondering whether any of this sounds normal?. Could it just be a problem with Firefox and IE or does it sound like my computer isn't functioning right?. I've also been suspicious of my internet service provider because I'm supposed to be getting highspeed but it often feels like it's not.

Would appreciate any help.


My System SpecsSystem Spec
.
12 Aug 2015   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
Please use this forum utility to Fill in your system spec's,
System Info - See Your System Specs

Use Clean boot,
Troubleshoot Application Conflicts by Performing a Clean Startup
Click Start and type in the search box,
msconfig
Click on the suggestion on top or hit the Enter key,
Go to the Startup section and take some screen shots for a complete list,
Go to the Services section and on the bottom left Check the box to Hide All Microsoft services,
Repeat the screen shots,
See the links above my signature on how to take and upload screen shots here,
Cheers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New to this site and have issues with Windows7 browsers




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Browsers blocking site access
I have just set up a new system running Windows 7 Professional 64 bit. For some reason I cannot access certain sites in any browser (IE, Firefox or Safari (Haven't tried Chrome yet)). Example sites that are blocked may be redirects such as those starting with Email Marketing Software & Email...
Browsers & Mail
One web site broken: one system, multiple browsers
This is really weird. If I go to www.OpenDNS.com, or almost any of the pages at that site, the browser tab hangs. The activity indicator shows busy, but nothing shows up in the display. I can right-click to view source, and see that some source has been loaded. Apparently there is something about...
Browsers & Mail
Browsers can't open specific site but works fine in another account?
I have a job that requires me to log in to a webpage. In my current Windows user account, no matter what browser I use, I always get a 500 Servlet Exception error. I tried updating Java and disabling my firewall but I still get the error. Then I created another user account and am able to log in to...
Browsers & Mail
All Browsers Crashing trying to upload .doc on web site
Hi: I am trying to post a Word document on various web sites (my resume to apply for jobs) and when I click on the option to browse for the document (which is on my desktop) the browser "encountered a problem" and crashes. Any suggestions would be appreciated. Thanks Tim
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:44.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App