Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Browsers stop working a while after start-up

16 Aug 2015   #1
Tom7172

Windows 7 home premium 64-bit
 
 
Browsers stop working a while after start-up

Recently my Firefox had started not loading web pages after about 10 minutes of being started up, at first I passed it off as my internet having a moment, and when I closed Firefox about half an hour later and it didn't re-open I thought nothing of it other than "it will probably fix itself next time I restart."

When I restarted it the next day, I was able to open Firefox and all was well for about half an hour when it stopped loading webpages again. I tried using chrome and IE, but chrome acts exactly the same and IE crashes on start-up.

When I try re-opening chrome and Firefox, I recieve no error. There is nothing on my processes on Windows Task Manager about any of the browsers. I use Steam to play games, I can use the steam browser fine for any searching, but I can't use the Overwolf in-game browser either.

I've not found anything online that has helped me resolve this issue. I've already tried things like "Firefox -safe-mode" in cmd and the same for chrome and IE. Any help is appreciated, thank you. I am currently running a full system scan using a free version of avast.


My System SpecsSystem Spec
.
16 Aug 2015   #2
paul1149

Linux Lite 2.8 x64 (full-featured, fast, rock-solid)
 
 

Next time you boot up open Task Manager. On the Processes tab click Show All processes and then sort by CPU. Then open the Network tab. Keep this open as you browse. You'll see any abnormal network activity, and the total cpu in the status bar. If cpu goes high switch to the processes tab to see what's driving it. I would do the scan with MBAM rather than avast, personally.
My System SpecsSystem Spec
17 Aug 2015   #3
Tom7172

Windows 7 home premium 64-bit
 
 

Thank you for your assistance, I haven't found a reason or a fix but I've found out more information. When starting Firefox and chrome, neither of them reach 1,000 K of memory before disappearing of processes. IE however brings up a window and can reach almost 7,000 K me or before the window stops responding and crashes without an error.

I would use MBAM, but I'm not able to access a browser easily as you may know. :P I honestly don't know what I was supposed to be looking for in the networking tab. After checking these things on startup I hadn't noticed anything perculiar, but I've never looked at it on startup without a problem.
My System SpecsSystem Spec
.

17 Aug 2015   #4
paul1149

Linux Lite 2.8 x64 (full-featured, fast, rock-solid)
 
 

I was concerned about abnormal network activity, which could indicate spyware. Something else you can do via pressing F8 before the Windows boot screen, boot into Safe Mode with networking and try there.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Browsers stop working a while after start-up




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
HELP! application stop working when i start 3ds max software.
Problem Signature: Problem Event Name: BEX64 Application Name: 3dsmax.exe Application Version: 11.0.0.57 Application Timestamp: 47d4c51e Fault Module Name: StackHash_2264 Fault Module Version: 0.0.0.0 Fault Module Timestamp: 00000000 Exception...
Software
Browsers and Media Players all stop working after a few minutes
I am at my wits end. I have scanned for malware using various tools and nothing has shown up. Everything just about works in Safe Mode but once I try the full boot, Firefox stops responding after a bit and IE won't load even though it is visibile in Task Manager, the same with Chrome. Watching a...
General Discussion
Web Browsers stop working after awhile but Skype/uTorrent still workin
Hi last night I had the most frustrating and odd problem.. My browsers stop loading ANYTHING after awhile.. It just gives me a blank page (Firefox), while on chrome it gave me 'Error 104 (net::ERR_CONNECTION_FAILED): The attempt to connect to the server failed' But here's the catch, I didn't...
Browsers & Mail
Getting universal stop symbol in browsers
I installed and used Bitdefender internet security 2013 and was getting windows explorer crashes so I deinstalled it. I enabled Windows defender, and checked Windows firewall was enabled after deinstall. Now when I'm browsing Amazon for example in Firefox I get a "universal stop symbol" when...
System Security
Browsers stop working after win7 restart
This is a really strange problem. My browsers will not connect but skype and aim work fine. This seems to happen on system startup and if the system goes into idle mode. Basically after shutdown, reset or the system goes into idle mode. I have to disable my Local connection then repair it...
Browsers & Mail
Stop Mousewheel from Scrolling in Browsers
How can I disable Ctrl+ zooming of webpages?
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:37.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App