Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: internet explorer works better in private mode

04 May 2016   #1
kenny lc

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
internet explorer works better in private mode

I have been having problems with internet explorer the browser and explorer.exe on my windows. when i right click on my computer and go into properties from the start menu i get the windows error message "problem caused explorer to stop and restart your page" then it makes my taskbar and desktop icons go poof then come back. a similar thing happens to my internet explorer browser when i tried to use it...but it would reopen the page 3 times then stop from a loop. even with no add on enabled it does it. ive done the sfc /scannow and reset and disabled addons.

today for some reason i put it in private browsing mood and it is behaving itself...no more pop up error box loop or error. what is different about private browsing mode that makes it work and can i use this as a clue on how to fix it.


My System SpecsSystem Spec
.
05 May 2016   #2
ThrashZone

Win-7-Pro64bit 7-H-Prem-64bit
 
 

Hi and welcome to SevenForums,
In-Private browsing disables all add-ons so there is indeed at least 1 and possibly more messing with it
Close ie11
Click Start and Control panel/ Internet options/ Programs section/ Manage Add-ons/ Toolbars and extensions
Make sure on the bottom left column you see Show All add-ons.
You can also go to the Run without permissions listing where it says Show all add-ons and disable those too,
internet explorer works better in private mode-show-all-add-ons.jpg


My System SpecsSystem Spec
Reply

 internet explorer works better in private mode




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
No Internet in Normal Mode; Works in Safe Mode
Hello, I'm running a Gateway NV Series and as of last night I have fallen victim to the problem that Windows 7 seems to be plagued with. My internet has completely stopped working, both Ethernet and Wireless. I have tried many of the fixes suggested in this forum and others, but none of them...
Network & Sharing
Windows Explorer hangs after login, works in safe mode.
Hey guys. I am just stumped with this one. I was having issues a long while ago, where seemingly randomly, my computer would stall, continuously trying to load Windows Explorer or some other program. If I was watching a movie or using some other program, that program would run just fine until the...
BSOD Help and Support
No internet in normal mode but works in safe mode with networking
Hi! I'm just a new here, hope someone can help and give advice here. (Sorry if this is not the right thread to start my topic) Scenario: (this is my first time to encounter this problem) While playing facebook games last monday, my computer get BSOD and restarts. After booting up on windows,...
Network & Sharing
Slow internet on win7 works excellent in safe mode
I bought new laptop ASUS K55V, and had an idea to plug in an internet, because my old laptop is really "old", and I found a problem - internet runs really slow in normal mode: http://www.speedtest.net/result/2139843934.png but fine in safe: http://speedtest.net/result/2139821173.png I...
Network & Sharing
Internet only works in safe mode.
I never used firewall, antivirus, nothing. Just this morning my PC pretended to be on the net saying "Internet access". Then nothing would work. Couldn't go to my gateway IP, nothing. I'm on the phone with AT&T forever. I go in safe mode, now, my modem works. Everytime I go into normal mode it...
Network & Sharing
only internet explorer 64 bit works
I have major problems. Compaq laptop CQ61-313US notebook with windows 7. Yesterday I approved one of those shield requests to make a change thinking it was another java update but I honestly didnt read what I was approving. nothing but internet explorer 64 has worked since. at first windows...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 17:39.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App