Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Safari problems with Windows 7 64 bit


23 Nov 2009   #1

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 
Safari problems with Windows 7 64 bit

Hi everyone, I have Windows 7 Ultimate 64bit and had Safari installed since I got my retail copy of Windows last month. It had performed well until a few days ago, that every time I tried to launch it would try to start but started failing. Curiously, it always shows as runnning in Processes, but it doesn't show on screen. At the beginning, I would restart the pc and the first launch would be succesful, but after closing and trying again it just wouldn't launch at all and it was always showing runnning in Processes. I have no idea what it could cause this, I thought it would be my firewall ZoneAlarm Extreme Security, but I have tried starting Safari with ZoneAlarm off and the result is the same. I uninstalled it today and downloaded the latest version and it runs ok at the beginning or first run only, it keeps repeating the same behavior plus it also brings up UAC warning asking for permission to run it. It still shows as a running process too.
I would like to know what solution I could use for this as I want Safari to be my main browser. I also have Chrome, Firefox and IE and they all work ok.

My System SpecsSystem Spec
.

24 Nov 2009   #2

xp,vista, windows 7
 
 
see here, man

see here: Safari 64-bit compatible?

maybe it will help you. Cheers!
My System SpecsSystem Spec
24 Nov 2009   #3

Windows 7 Ultimate 64 bit
 
 

I had read that message, thanks. But it doesn't have to do with this at all and there is no Safari 64 bit anyway.
Just want to know why Safari won't launch even it shows as a running process. I tried disabling firewall and Aero in case it was related to them but it is the same. It works ok after a fresh start or restart, but as soon as I open another browser or program the application fails to show on screen. Also I have no idea why it keeps asking me permission through UAC.
My System SpecsSystem Spec
.


02 Mar 2010   #4

windows 7
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ezsurfing View Post
Hi everyone, I have Windows 7 Ultimate 64bit and had Safari installed since I got my retail copy of Windows last month.....
hi folks.. this is my first post :P
ez.. maby you resolved it.. I had your same problem untill few days ago.
here is the Safari I installed: Nuovo Safari 4.04, per Windows 7, Vista e XP | Vistablog
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Safari problems with Windows 7 64 bit




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Safari problems with Windows 7 64 bit
Thread Forum
problem with safari 5.1 on windows 7 Browsers & Mail
IE9 Superior to Safari – Browsers Running on Windows Phone 7..... News
Apple’s safari and windows 7. Browsers & Mail
Safari 5.0.2 on Windows 7 Browsers & Mail
Safari for Windows Browsers & Mail
The Safari Browser exclusive for Windows Browsers & Mail
Safari browser disables taskbar and windows Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33