Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Problems sending email from WLM through Googlemail acco


11 Dec 2009   #1

Windows 7 64bit
 
 
Problems sending email from WLM through Googlemail acco

Problems sending email from WLM through Googlemail account

Iím trying to send an email from Windows Live Mail (Windows 7) using my Googlemail account. I can receive emails OK, I just can send any. I keep getting this error message:-

http://i775.photobucket.com/albums/y...dump/Error.jpg

Iíve checked all the setting for accessing my Googlemail account through WLM and everything seems OK.

Can any one help?


Jessica

My System SpecsSystem Spec
.

11 Dec 2009   #2

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Jessica View Post
Problems sending email from WLM through Googlemail account

Iím trying to send an email from Windows Live Mail (Windows 7) using my Googlemail account. I can receive emails OK, I just can send any. I keep getting this error message:-

http://i775.photobucket.com/albums/y...dump/Error.jpg

Iíve checked all the setting for accessing my Googlemail account through WLM and everything seems OK.

Can any one help?


Jessica
Hi Jessica and welcome

That error code is simply saying the connection to the server has been refused. Usually it happens when your computer tries to connect throught he wrong port. SMTP (what gmail uses) should connect on port 45 unless they have advised you to use another. the problem and fix is described here 0x800cccoe - Email ERROR. From the screen shot I can see the connect attempting to use port 465. If gmail said to use it thats fine if not it needs to be changed

Let us know if you need help

Ken J+
My System SpecsSystem Spec
11 Dec 2009   #3

Windows 7 64bit
 
 

Hi,

Thanks for the reply. Is that the same error code I'm getting? The one I get is 0x800CCC0B. Odd thing is, I have other gmail accounts that I access through WLM. It's only the one account I'm having trouble with.

Jessica
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Problems sending email from WLM through Googlemail acco




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Problems sending email from WLM through Googlemail acco
Thread Forum
WLM sending email from default account Browsers & Mail
email sending many copies of mail Browsers & Mail
sending and receiving email notice Browsers & Mail
email format & sending Browsers & Mail
Spell Checking when sending email Browsers & Mail
W 7 x64 + O 2010 x64 issue with sending email Microsoft Office
SMTP - Problems sending large email Network & Sharing

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:23 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33