Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does

02 Mar 2009   #1
voodooevil

windows7
 
 
Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does

Hello....
I do not know what happened, but IE was working just fine and now when i use it a window pops up and says internet explorer has stopped working and will send info to microsoft. I also can not get into the tools on the browser...it does not allow me.

I Tried doing a system restore and tried installing windows7 on top of itself, but no luck.
I tried to disable firewall etc, but nothing. I have been using norton360 version2.

For some reason IE-64 bit version works fine. And I can get email if i go through outlook 2007 directly.
Firefox will not launch either.
HELP!!!!!....Please
Thanks for any ideas...Joe


My System SpecsSystem Spec
.

02 Mar 2009   #2
LeeTutor
Microsoft MVP

Vista Windows 7 Windows XP
 
 

Have you scanned for spyware? Try this free product:

SUPERAntiSpyware.com - AntiAdware, AntiSpyware, AntiMalware!
My System SpecsSystem Spec
02 Mar 2009   #3
voodooevil

windows7
 
 

hi...
all is well...
I went to control panel
-internet options
-advanced tab
-then clicked reset button.

It now works...
Thanks....
Joe
My System SpecsSystem Spec
.


15 May 2009   #4
leQ

dual vista/win7
 
 

how can you tell what version (32bit or 64bit) of IE8 you're using? i'm trying to get the 32bit IE working so i can run flash.
My System SpecsSystem Spec
15 May 2009   #5
screwballl

Win7, XP, Vista x64, Ubuntu 9.04
 
 

another reason why I primarily use Firefox
My System SpecsSystem Spec
16 May 2009   #6
LeeTutor
Microsoft MVP

Vista Windows 7 Windows XP
 
 

Click the Help menu and select About Internet Explorer; the version will say "64-bit edition". (If you don't see the Help menu, go the little question mark icon at the end of the tabbed pages toolbar, click the downward pointing arrow and choose About Internet Explorer.)
My System SpecsSystem Spec
04 Jul 2009   #7
lnicholls

Windows 7
 
 

I am having exactly the same issue, but the simple reset didn't work from Control panel... does anybody have any ideas what might be causing this?
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #8
Biohazardous

Windows 7 Pro 64bit
 
 

I too am now having this problem I just installed windows 7 today.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #9
Biohazardous

Windows 7 Pro 64bit
 
 

I have looked all over for a fix and nothing works. I even installed firefox and only the 64bit version works. The only way to get internet explorer working is to run as administrator. I have fresh installed windows 7 also and this still happens. The only thing on my system is componet drivers and anti virus.
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2009   #10
chev65

Windows 7 Ult, Windows 8.1 Pro,
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Biohazardous View Post
I have looked all over for a fix and nothing works. I even installed firefox and only the 64bit version works. The only way to get internet explorer working is to run as administrator. I have fresh installed windows 7 also and this still happens. The only thing on my system is componet drivers and anti virus.
Hello biohazardous, this problem is caused when you installed the Asus Xonar drivers but didn't install the patch which is located in the Vista section of the Asus support page. The patch doesn't say anything about this fix but it works perfectly none the less.

The patch is hard to miss, it's right at the top of the page where you get the Vista Xonar drivers. Just install the patch and reboot. After you install the patch and reboot IE will work and so will everything else.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Internet explorer 32-bit does not work, but 64bit does




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Does the Internet Explorer 9 back button not work correctly for you?
I have had issues, as well as other people, with the Internet Explorer 9 Back button not working. I click it and it doesn't go back. I have to click it a bunch for it to go back. If you have found a fix for this, please state the fix below, so others can be helped.
Browsers & Mail
Internet Explorer 10 is forced in 64bit mode
We have a computer where IE10 is forced to run in 64bit mode Even when following options are off needed to run 64bit IE10: - Protected Mode - Enhanced Protected Mode - UAC Is there another option that might explain why it's forced to run 64bit?
Browsers & Mail
Internet Explorer - links to websites on internet do not work
Windows 7 x64 Home Premium SP1 (most recent update level) 1. clicking IE10, IE10 comes up 2. first website started, Google 3. next TAB, Google comes up (configured) Problems 1. When clicking at a desktop icon (refering to a website on the internet), the next fresh screen of IE10 comes...
Browsers & Mail
Internet Explorer 8 is not opening links to new tab in Windows 7 64bit
I have win 7 x64 with IE 8. Whenever i click on link, a new tab incompletely open but a pop up displayed on screen. that link may be a pdf, a downloadable file (movie, .exe ), It does happen in IE 9 also, i tried IE 9 by upgrading IE8. A pop up shows " Internet Explorer has stopped working ...
Browsers & Mail
Update to Internet Explorer 9 does not work
I have now for 2 times done the update from version 8 to version 9 of Internet Explorer for 64bit systems as it is qualified as a important update, but the update again failed. When I start the Internet Explorer after the update I only get white screens instead of the content of the websites. ...
Windows Updates & Activation
Internet Explorer does not work
I am using Windows 7 x64 and I am having problem with Internet Explorer (32 bit). When I open internet explorer the taskbar and windows explorer do not work for some time and after some time automatically come into working. And if I close internet explorer then also come into working. Kindly help...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 16:11.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App