Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: internet explorer not working


23 Mar 2009   #1

Windows 7 beta (7000)
 
 
internet explorer not working

when i open an internet explorer i get this "Internet Explorer cannot display the webpage" no matte what page i try to open.

my internet is working fine because i'm using google chrome rite now and its working fine, but internet explorer isn't. i was wondering if i could reinstall it?
so i went to Control panel> Uninstall Programs. and i didn't see internet explorer in the list, not even in Updates....?????


My System SpecsSystem Spec
.

24 Mar 2009   #2
Microsoft MVP

Vista Windows 7 Windows XP
 
 

I don't believe it is possible in load 7000, but it is possible in some later loads:

AeroXperience Blog Archive Internet Explorer 8 can be removed from Windows 7
My System SpecsSystem Spec
24 Mar 2009   #3

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

You could try doing a reset of IE. Open internet options/advanced tab and hit the reset button. Warning: this will remove all add-ins and reset all security settings, but then so would a reinstall.

Gary
My System SpecsSystem Spec
.


25 Mar 2009   #4

Windows 7 beta (7000)
 
 

i try everything....the only thing i could think of doing is reinstalling it...how can i reinstall internet explorer...
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2009   #5

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

Only things I can think to do if reset didn't work is either using a system restore to a point before this started (info here if needed. System Restore), or doing a repair install.

Gary
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2009   #6

Windows 7 Professional 64-bit
 
 

Have you checked to make sure your security in IE isnt set to high or that your settings in tools > options > connections looks correct?
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2009   #7

Windows 7 beta (7000)
 
 

i can't restore to earlier point....b/c it doesn't go that far...i remember i install a program from driverzone.com but i uninstall it and after that my IE stop working....

how can i repair reinstall???
My System SpecsSystem Spec
26 Mar 2009   #8

Vista Ult 64 bit Seven Ult RTM x64
 
 

Only way I know is to do a repair install of 7. Info here if needed: Repair Install

I think I'd try a system file check first though. SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Gary
My System SpecsSystem Spec
11 Apr 2009   #9

Windows 7
 
 
I had the same problem - this might be a solution

Hi,

Try the following:

Internet Options - Connections - LAN Settings - Uncheck the "Automatically detect settings" box. This worked for me

Kind regards,

Jan Petter
My System SpecsSystem Spec
13 Apr 2009   #10

Windows 7 beta (7000)
 
 

Oh man it WORKED!!! thankz...i try so many things and just wasn't able to get to work....
My System SpecsSystem Spec
Reply

 internet explorer not working




Thread Tools



Similar help and support threads for2: internet explorer not working
Thread Forum
internet explorer 10 not working Browsers & Mail
Internet Explorer has stopped working Browsers & Mail
internet explorer 8,9 not working Browsers & Mail
internet explorer 8 no working Browsers & Mail
My internet explorer is not working, please help. Network & Sharing
Internet Explorer Not working or loading BSOD Help and Support
Internet Explorer not working Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:55 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33