Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: help! IE has a 10-second delay when closing

11 Feb 2010   #1
asdf29

w7
 
 
help! IE has a 10-second delay when closing

I have Windows 7, been using it a couple months.

Suddenly, beginning yesterday, when I click the X to close my IE browser, there's about a 10-second delay before it disappears.

Every time. It's really annoying, especially since it's a new problem.

I'm not saying it's a W7 problem, but any info or help is appreciated.

I am not a techie by any means....

thanks!


My System SpecsSystem Spec
.

11 Feb 2010   #2
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Go to Tools, Manage Addons and disable them one by one until you identify the issue. Can you also fill in your system specs - you can use the first part of my guide in the troubleshooting tutorial in my sig.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #3
seekermeister

W7x64 Pro, SuSe 12.1/** W7 x64 Pro, XP MCE
 
 

Did you install anything, just prior to when the problem commenced, that might have installed a plugin, toolbar or BHO? Whether you did or not, the easiest way to fix this might be to do a System Restore, assuming that you have a restore point dated conveniently.
My System SpecsSystem Spec
.


11 Feb 2010   #4
asdf29

w7
 
 

Looks like I have all add-ons disabled. I try to keep things simple.

I did not install anything new.

Usually when I have a PC problem, it's something very common that I'm unaware of.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #5
Frostmourne

Windows 7 Ultimate x86-64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by asdf29 View Post
Looks like I have all add-ons disabled. I try to keep things simple.

I did not install anything new.

Usually when I have a PC problem, it's something very common that I'm unaware of.
Issues fixed? If not, try system restore.
My System SpecsSystem Spec
11 Feb 2010   #6
housry23

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Switch to Firefox or Chrome.
My System SpecsSystem Spec
13 Feb 2010   #7
asdf29

w7
 
 

Thanks for the tips.

I did a complete shutdown, left the computer off overnight, and the problem went away.
I typically just put my PC into sleep mode.

Tempermental computers and uninformed users don't mix, I guess.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 help! IE has a 10-second delay when closing




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD at random times when closing pc or closing browser/applications
Since a few weeks ago after I installed Windows 7 x64 I keep on getting random BSOD but not frequently (number of 3). First one I really didnt paid attention how it happen but the second one was after exiting a game of Counter Strike Global Offensive and entering teamspeak to talk after a few...
BSOD Help and Support
IE 11 How do I disable the tab closing animation/delay?
Okay so in internet explorer (11) whenever I close a tab there is an annoying tab closing "animation" or delay. Is there anyway I can disable this? I want this gone. I have posted a screenshot below showing you what I mean. ...
Browsers & Mail
BSOD when resizing/closing World of Warcraft, also when closing Chrome
Hello everyone, I'm having the issue noted above. BSODs attribute the crash to either one of two files: cdd.dll (most commonly) and win32k.sys (only once). Screen turns jagged, goes black and then BSOD but only occasionally. I've had this crashes happen to me only 4 times in a whole week already....
BSOD Help and Support
BSOD while closing the PC or closing some games, CDD.dll error
I need some help , sometimes when i try close the PC my screen gets error and it doesn't shut down, and when i start or close some games it gets me the BSOD error saying that there is a problem with cdd.dll Adress 972CB768 base at 872C0000 date stamp 4a5bd922
BSOD Help and Support
IE9 - 2sec startup delay; 0-2sec delay when opening tabs
I have tried to fix this but to no avail. This is a list of what I have tried (I probably forgot a few things): - run IE9 with no add-ons - run IE9 in 64bit mode - tried the above 2 in safe mode - deleted the registry keys corresponding to Spybot, even though it's not installed -...
Browsers & Mail
Mouse delay and OpenGL games delay. Help!
Hi there. Im running Windows 7 Professional x86 final on this machine: athlon x2 5.000+ 2x2gb ddr800 dual-channel memory ati radeon hd 4650 512mb 128bits 500g sata hd The os is updated and all the settings of the os are on default. The settings of videocard are in performance/balanced.
Gaming

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 18:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App