Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Issue with brand new HP Pavilion Slimline

03 Aug 2010   #1
jyoung07

Windows 7
 
 
Issue with brand new HP Pavilion Slimline

Good evening all. We just replaced my wife's failing Apple iMac with an HP Pavilion Slimline computer. We took it out of the box today and set it up around 5 P.M. Shortly after setup, 5 crashes occurred by 10:30 P.M. Posted below is information from the crash log as well as the dump file. If someone can offer me feedback as to what the issue truly is, that would be great (based on debug, I'm fairly certain it's a hardware problem). I'll also attach the .dmp file for those of you more computer savvy than myself.

Thanks!

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8004994028
BCP3: 00000000B2000000
BCP4: 0000000000000005
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 768_1




Loading User Symbols
Loading unloaded module list
.............
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 124, {0, fffffa8004994028, b2000000, 5}

Probably caused by : hardware

Followup: MachineOwner
---------

0: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
*******************************************************************************

WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error conditon.
Arguments:
Arg1: 0000000000000000, Machine Check Exception
Arg2: fffffa8004994028, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
Arg3: 00000000b2000000, High order 32-bits of the MCi_STATUS value.
Arg4: 0000000000000005, Low order 32-bits of the MCi_STATUS value.

Debugging Details:
------------------


BUGCHECK_STR: 0x124_GenuineIntel

CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1

DEFAULT_BUCKET_ID: VISTA_DRIVER_FAULT

PROCESS_NAME: dwm.exe

CURRENT_IRQL: f

STACK_TEXT:
fffff800`0419aa98 00000000`00000000 : 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx


STACK_COMMAND: kb

FOLLOWUP_NAME: MachineOwner

MODULE_NAME: hardware

IMAGE_NAME: hardware

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 0

FAILURE_BUCKET_ID: X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_MAE

BUCKET_ID: X64_0x124_GenuineIntel_PROCESSOR_MAE

Followup: MachineOwner
---------


My System SpecsSystem Spec
.

04 Aug 2010   #2
ttran

Microsoft Window 7 Professional 32 bit
 
 

Hi there,

These crashes were all point to hardware. Please use these instructions to find out what that means and to figure out what to try.

http://www.sevenforums.com/crash-loc...-what-try.html

I don't want to say this but the stop code is 124, which is hardware related.
You might want to try the following test to find out what is truthly the problem
H/W Diagnostics:
Please start by running these bootable hardware diagnostics:
Memory Diagnostics (read the details at the link)
HD Diagnostic (read the details at the link)

Also, please run one of these free, independent online malware scans to ensure that your current protection hasn't been compromised: Malware (read the details at the link)

Check your computer temperature using speedfan:
SpeedFan - Access temperature sensor in your computer

My System SpecsSystem Spec
04 Aug 2010   #3
whs
Microsoft MVP

Vista, Windows7, Mint Mate, Zorin, Windows 8
 
 

Here are more details about this code ( Bug Check 0x124: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR ). There is also a link for possible corrective actions.
My System SpecsSystem Spec
.


Reply

 Issue with brand new HP Pavilion Slimline




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
HP Pavilion DV6 AHCI issue
I have an issue with a HP laptop that I find annoying. The laptop belongs to a customer's Son and he brought it to me because it ran rather slow and so, I looked at it and told him that some more memory and a nice SSD would be good for him, anyway, the main issue here is the silly Setup in the...
Hardware & Devices
Brand new desktop 800 issue? Keyboard and mouse not responding
I just got my desktop 800 and after setting it up am not getting anything from the Keyboard or Mouse? batteries are brand new, when plugging in the USB receiver it said the drivers installed properly? cannot get either to do anything ie, move cursor,scroll,etc I dont know what could be causing...
Hardware & Devices
hp pavilion p6 -2000ukm - graphics driver issue. Please help
I have an HP pavilion p6-2000ukm and recently had to format it after system restore stopped working. As per the standard format, I then reinstalled all my drivers, however, every time I try to reinstall the graphics driver i get the blue screen of death after rebooting with the following message ...
Drivers
Help please! I'm getting BSOD in my brand new HP pavilion dv6.
I'm running a Windows 7 home premium x64 os, on a HP pavilion dv6-6150ej LX243EA. This is the original os that came with the computer. Full spec. can be seen in my profile. As posted in the title: this laptop is brand new. Just got it about two weeks ago. I'm getting BSOD every day or...
BSOD Help and Support
5.1 Surround issue, brand spanking new system
Hello everybody, I'm posting this evening in hopes I can get some help with a problem I've been having with my surround sound speakers. I have a set of Altec Lansing speakers, which have worked flawlessly in the past (on a Windows 7 system I might add). I recently purchased a new computer...
Sound & Audio
Brand New, Windows 7 Issue
I just bought this about two hours ago. If even that long. & it seems that when my built in webcam is turned on if I don't take pictures routinely it logs me off. It only happens when the cam is on. Is there a way to stop this? I'm trying to play around with the options and what not but its quite...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:25.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App