Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Was working, now hangs at boot

26 May 2009   #21
Dixon Butz

Win7 x64 X2, Win 8.0 x64, Win8.1 x64, Quad Boot
 
 

When you install a diver, the pcmia is re-created and system won't boot.


My System SpecsSystem Spec
.

26 May 2009   #22
Dixon Butz

Win7 x64 X2, Win 8.0 x64, Win8.1 x64, Quad Boot
 
 

Did you use UBCD to rename?
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #23
Kryten

Win7 Beta and RC1
 
 

I was afraid of that.. Ill have to get hold of a USB stick that supports WPA2 \psk
My System SpecsSystem Spec
.


26 May 2009   #24
phazed

Win7 (7100)
 
 

I don't know if this is related at all... but...

I had the same issue with nothing new* added. By new, I mean it was an external HD that I had been using with it last week with no problems (disconnecting, reconnecting each day).

Today, I plug in my ext HD and... Explorer freezes. Still have mouse, keyboard still functions... but I can't do anything with them.

Disconnected the drive, hard booted the laptop and it would sit at an empty desktop (post splash). Brought up the task mgr, explorer was running... ended it, re-launched explorer... still no dice.

Restarted in safe mode, froze on the same file yours did. I let it sit for a couple of minutes and I finally got my command prompt. Ran chkdsk, no errors... rebooted again... blank desktop. Pulled up the task mgr, ended explorer, re-launched explorer... desktop!

Then I started getting notifications that Windows Defender was having problems. I brought up the window for Defender and it was pretty much frozen right away. I let it sit for a few minutes and got a notice that its service was having issues, so I just disabled it.

Connected my ext HD and everything is working perfectly again. I checked for app error/failure logs, but there weren't any.

I've never been a fan of windows defender, so I'll probably just keep it disabled.
My System SpecsSystem Spec
26 May 2009   #25
Kryten

Win7 Beta and RC1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Dixon Butz View Post
Did you use UBCD to rename?
Yes i did and it worked just fine
My System SpecsSystem Spec
28 May 2009   #26
Elmojo

Windows 7 64-bit RC1
 
 

Hey guys, thanks for hijacking my thread!
Does anyone have any new info on the original topic of this thread?
I am still unable to even install Windows 7, since any boot method results in a total system hang at the initial "Starting windows" screen.
I even tried removing the drive that win7 was installed on, thinking that maybe some leftover files were causing the lockup.
However, since I'm not able to boot to safe mode, or even to the installer from either a DVD or USB drive, I have to assume it's not a driver issue.
Any thoughts?
Elmojo
My System SpecsSystem Spec
28 May 2009   #27
Dixon Butz

Win7 x64 X2, Win 8.0 x64, Win8.1 x64, Quad Boot
 
 

Are you starting Win7 setup from XP?
My System SpecsSystem Spec
29 May 2009   #28
Elmojo

Windows 7 64-bit RC1
 
 

No, I'm trying to boot from the DVD or from a USB stick, niether works.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2009   #29
Dixon Butz

Win7 x64 X2, Win 8.0 x64, Win8.1 x64, Quad Boot
 
 

Sounds like you Win7 install is beyond repair for some reason. What i would do is quick format the Win7 partition from XP. Start Win7 install from XP. Choose clean install, not upgrade. Make sure to choose the Win7 partition to install to.
My System SpecsSystem Spec
29 May 2009   #30
Elmojo

Windows 7 64-bit RC1
 
 

I've already deleted the windows 7 installation, deleted the partition, reformatted the partition, and even unplugged the drive entirely and plugged in a new physical drive!
Also, I can't launch the installation from within XP, since my XP is 32bit and I'm wanting to install Win7 64bit.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Was working, now hangs at boot




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
explorer.exe has stopped working & hangs laptop untill restart.
Description Faulting application name: Explorer.EXE, version: 6.1.7601.17514, time stamp: 0x4ce7a144 Faulting module name: BsExtendFunc.dll, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x50bf2210 Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x0000000000022af6 Faulting process id: 0x74c Faulting application...
General Discussion
Hangs on boot-up
Mercy! Always something... This is not the computer with the specs attached to me on the forum. It is a simple little computer that I have been using (quite successfully for over a year and a half). It is a Gigabyte GA-E350-USB 3 AMD E-350 APU (1.6Ghz. Dual-Core) AMD Hudson-M1 FCH Mini ITX...
General Discussion
System restore hangs on initialising / mouse not working
Hi, I have two problems. It started when my mouse stopped working - wont move the cursor, altho right and left click work. Both wired and wireless, altho the wireless sometimes works if I switch it off then back on again, but not for long. Both types of mouse work on other computers in the house....
Backup and Restore
Windows 7 will only boot into safemode and hangs on regular boot.
Hello. I am a repair tech so I usually can figure out the cause of weird issues, but I am currently stumped. I have a custom built machine that has windows 7 pro 32bit installed. Things were going quite nice until a multi card reader (some roswell version) crapped out. No problem, I'll just...
General Discussion
X64 Hangs on install and boot.
Windows 7 hangs on install when I have the HIS AIW HD card installed at the starting windows screen. I formatted and installed XP, everything was fine, so I wiped and did a clean install of Win7 X64, hung again. Removed the AIW HD and setup completed and I got into windows. Re-installed the AIW HD...
Graphic Cards
Boot hangs on Vye S18
Anyone managed to get this to work? For anyone not familiar its a UMPC, currently running XP Pro. I created a new partition for Win 7 (x86 RC) and installed it there. It went through the installation and various reboots until it said it was finished but now just hangs during the final reboot....
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App