Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: New Hardware, Clean install

15 Jan 2011   #71

Windows 7 Ultimate 64 bit Retail

I do not have access to another graphics card or motherboard. By asking this, I take it you are not ruling out the possibility of either or both being faulty?

I won't use defraggler now anymore, just to see what happens. How does everything else look in the files I have attached, configuration and driver wise?

Also, elsewhere on this forum I've read about Catalyst 10.12 being a BSOD causer more than before. Do you suspect a connection?

edit to add: was just editing a bunch of youtube videos on-site, closed a whole bunch of tabs afterwards and got the notion that ATI display driver stopped responding but was able to recover. I got this feeling this BSOD has something to do with it, software/driver wise. The system just runs too damn good to still have some hardware issues, if you ask me. But one never knows....

My System SpecsSystem Spec
17 Jan 2011   #72

Windows 7 Professional x64

I haven't noticed a strong correlation between CCC and BSODs; I've seen maybe a few, as well as a handful of various other problems, but overall, it's not a terribly risky program. Still, uninstall CCC if you don't need it, and leave only the driver installed.

I don't rule out the possibility of those parts being bad; we just need a bit more time to see of the problem was caused by Defraggler.
My System SpecsSystem Spec
18 Jan 2011   #73

Windows 7 Ultimate 64 bit Retail

I just ran a 3 hour Furmark test, related to another topic, no artifacts, no crash, 87 degrees celsius max on the GPU. And to add to that, I haven't yet had any BSOD in games either. Just while running defraggler, related or not. We'll see what happens, but at least Furmark ran well so far!

edit: I'm thinking there are some issues with the display driver, as I've had 2 or so recoveries yesterday while viewing flash movies. Still no trouble during gaming. I'll keep an eye on the 11.01 driver, perhaps try a few old ones like 10.3 or something.
Also, there are actually users around that have weird BSOD's involving atikmdag.sys and recovery errors with 10.12, also on 5870 cards. Whereas previously they didn't have any problems. So, not yet nailed down, but still...
AND having sleep mode on for your monitor, MAY cause trouble as far as I've read. Which I DID have, at the time of defraggling. Actually, screensaver and monitor sleep were both set at 10 minutes if I remember. Time will tell!
My System SpecsSystem Spec

20 Jan 2011   #74

Windows 7 Ultimate 64 bit Retail

Hi again Jonathan, just an update here,

My system has been idle all day, but also defragging part of the raid array with defraggler. This time without problems. I'm seriously suspecting AMD drivers to just be causing some trouble this release, as explained above. Thought I'd let you know, will continue to keep an eye on everything.
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2011   #75

Windows 7 Ultimate 64 bit Retail

Well, it still runs perfectly fine. Only BSOD's I've seen are during overclocking. So the BSOD's I've had before were definitely AMD's problem.
I managed to find a stable 4Ghz (200x20) really easy. IOH 1.1v, 1.3v for QPI/VTT, 1.26125v for CPU Vcore if I remember correctly (1.232v in CPU-Z during load, due to vDROP/vDROOP options being on, which makes it an even better overclock). Energy saving features enabled, around 70 degrees Celsius max. on the cores during Intel Burn.
My maximum baseclock seems to be around 210Mhz, at 220Mhz the post and bios were super-slomotion

It seems that by putting the IOH on 1.1v, you'd be able to get a higher stable overclock on X58 platforms. Or at least with a lower CPU vCore. I wasn't able to get to 4Ghz stable on this Vcore voltage before, untill I locked the IOH to 1.1v.

Great stuff, thought I'd let you know even though it's slightly off-topic
My System SpecsSystem Spec
08 Feb 2011   #76

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64

Thanks for letting us know.
Glad to hear it's running stable.

Nice OC, good work.
My System SpecsSystem Spec

 New Hardware, Clean install

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
random Kernel-Power errors persist on clean install/new hardware
I had a system that was blue screening and having sporadic critical Kernel-Power errors. I have since replaced the power supply, motherboard, CPU, graphics card and RAM. the only parts that remained were the ODD and HDD.. I am still getting Kernel-Power errors ("information" and "error" level only...
Hardware & Devices
Can I make a clean OEM install after changing my hardware
I have Dell studio 1558 with windows 7 home premium, my hard disk is failing and it has bad sectors that cannot be repaired by any kind of software as shown in the pictures attached,, I have ordered a new HDD and going to install windows 7 back by downloading the latest official Win7 installer ISO...
Windows Updates & Activation
Clean Install of Win7 - Wipe Hard Drive Clean
Hi Folks, I just did a clean install of Win7 and must have done something wrong. I found a file called Windows.old.:confused: I would like to wipe my hard drive completely clean and then install a fresh copy of Windows 7 Home Premium. How do I accomplish this task? It's a good time to...
Installation & Setup
new hardware, can i do a clean install with a retail upgrade version?
my current setup is that i (believe) i did a clean install of win 7 prof over my old win xp. but in any case, i have a new mobo, cpu and ram and im assuming i have to reinstall windows because of the hardware change. since this is an upgrade version, do i have to reinstall xp first before i...
Installation & Setup
Clean Re-Install of Win7 with new Hardware
So I just got a real steal deal on a new i5-2500K and an Asrock z68 motherboard from Microcenter; and have some new G.Skill DDR3 on the way from Newegg. I am an AMD build, to an Intel build... which will be my first Intel in 10 years; I got into AMD back with the old K6-2's... Anyway, I am...
Installation & Setup
Sudden hardware incompatibility on clean re-install?
I just built my first rig a week or so ago. I'm not the most experienced troubleshooter. Intel i7 920, not currently overclocked Asus P6T LGA XFX Radeon 5770 G.Skill 3x2GB DDR3 1600 Corsair TX 750watt PSU A single SATA WD Caviar Black 640GB A single SATA Lite-on CD/DVD burner
Installation & Setup

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 05:25.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App