Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: i5-760 No POST

06 Nov 2010   #1

Win7 64bit
i5-760 No POST

Question: I have a i5-760 processor system which has been working for last 3 months. When I came to it today the screen was frozen, so I rebooted...tried. OK I had to shut it OFF. did not want to restart. Is is possible that the CPU is fried? I am not getting it to BOOT, or POST, nothing. The temp on it the last few times I checked was around 45-50C.

I was under the impression that if the processor got hot it would shut OFF? Is it possible that it died? / Fried?

The CPU fan and all fans in the box work... GPU fan works. but no POST.

The board is an ASUS P7H55D-M EVO. Then I took it out and used a spare i3 CPU and it works fine... Can a CPU just die like that?

What else can I try ... I have never had a processor die on me... I still have my old Z86 (not used any more) an it never died.

Suggestion on what else can I try to revive my i5-760? or is it dead.?

My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2010   #2
Microsoft MVP


If it worked previously with the i5 and doesn't work now - but it does work with the i3 - then I'd have to assume that it's dead. There's no known tricks that I know of to repair a CPU. Just to be sure I'd try the i5 in another motherboard - but wouldn't hold my breath hoping that it'll work.

Sorry! :0(
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2010   #3

Win7 64bit

Now I need to figure out why it died, so that the one I just ordered does not meet the same faith. You would think Intel could figure that if temp > x then shut off CPU not let it fry.

live and learn. Thank you
My System SpecsSystem Spec


 i5-760 No POST

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
odd post/bios screen, plus no keyboard detected @ post
i had recently built a new computer. after installing windows 7 everything was fine, except for during start-up it'd say 'no keyboard deteced'. which it wasn't detecting it because i couldnt acess bios during this. once i came to the windows log in screen, it was then reading the keyboard. a...
General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 21:28.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App