Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Startup fail at welcome screen after PW

27 Mar 2011   #1

windows 7 pro 64 bit
 
 
Startup fail at welcome screen after PW

Hello All,

I have been having a problem with start up. Once the welcome screen loads and prompts for the PW, and the PW is entered, the system goes into a loop and does not boot to the desktop.

I have to do a hard shutdown and try again. The first few times it seemed to work but it now seems the hard shutdown has no effect.

I just loaded in safe mode and eliminated my PW an tried again and it booted on restart, but same thing happens after PW is removed.

Does this sound like a a problem anyone has had before.

I am running Avast IS and MS Security Essentials.

Could the be a conflict between the two?

thn

DPN

My System SpecsSystem Spec
.

27 Mar 2011   #2

windows 7 pro 64 bit
 
 

I was able to uninstall MSSE after disabling Avast in services and I can boot now but for some reason I can not restart my Avast services. It says Access denied.

I have tried in admin but still denied.

Hmmm
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2011   #3

Windows Home Premium 64bit
 
 

Hi Dpnaugle. The good news is you can now boot up your system ok. I have not read about a conflict between MSSE & Avast, but removing one of them got you back up and running.
I would remove Avast totally in Safe Mode, reboot, reinstall Avast from scratch.
Let us know how you make out.
Regards
JohnnyA

Edit:Having two resident scanners installed is one too many and not recommended as rather than provide twice the protection it can cause conflicts that could leave you more vulnerable.
My System SpecsSystem Spec
.


27 Mar 2011   #4

windows 7 pro 64 bit
 
 

Instead of removing Avast i simple repaired it in before the uninstall and rebooted.

I think everything is a little faster now too.

I'm my search for a fix I cam across this in MoBo.org

"If you use more than one antivirus or antispyware program at the same time, your computer may experience decreased performance, become unstable, or restart unexpectedly. Before you install Microsoft Security Essentials, or to resolve many issues with Security Essentials, including installation issues, you must first completely remove any Internet security programs from your computer as described in this topic."

How do I uninstall antivirus or antispyware programs? | Microsoft Security Essentials

The good news is all is better now.

DPN
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2011   #5

Windows Home Premium 64bit
 
 

Well done. Glad you got it fixed & glad we could help.

Regards
JohnnyA
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Startup fail at welcome screen after PW





Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:48 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33