Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: freezing/crashing


18 May 2011   #1

windows 7 ultimate 32-bit
 
 
freezing/crashing

hi! im having problems with my computer. Last night it was all fine then suddenly it automatically restarted and it keeps going over and over, so now im on safe mode. I scan my drive and it says its ok. so here the error


I think all those files are the same, but i pt it there anyway. Thanks in advance!




AutoReboot=TRUE
Caption=
DebugFilePath=%SystemRoot%\MEMORY.DMP
DebugInfoType=2
Description=
ExpandedDebugFilePath=C:\Windows\MEMORY.DMP
ExpandedMiniDumpDirectory=C:\Windows\Minidump
KernelDumpOnly=FALSE
MiniDumpDirectory=%SystemRoot%\Minidump
Name=Microsoft Windows 7 Ultimate |C:\Windows|\Device\Harddisk0\Partition2
OverwriteExistingDebugFile=TRUE
SendAdminAlert=FALSE
SettingID=
WriteDebugInfo=TRUE
WriteToSystemLog=TRUE




AllocatedBaseSize=2047
Caption=C:\pagefile.sys
CurrentUsage=0
Description=C:\pagefile.sys
InstallDate=20100516224149.390625+480
Name=C:\pagefile.sys
PeakUsage=0
Status=
TempPageFile=FALSE

My System SpecsSystem Spec
.

19 May 2011   #2

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting

Code:
nvlddmkm.sys Thu May 14 16:32:27 2009 (4A0C7FDB)
Update your video card and see if that fixes the problem - Drivers - Download NVIDIA Drivers

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed May 18 18:01:02.646 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:57.521
*** WARNING: Unable to verify timestamp for dxgkrnl.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for dxgkrnl.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 10/08/2007
SystemManufacturer = MSI
SystemProductName = MS-7267
CPUID:        "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz"
MaxSpeed:     2200
CurrentSpeed: 2194
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed May 18 09:28:18.752 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:02:25.612
*** WARNING: Unable to verify timestamp for dxgkrnl.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for dxgkrnl.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 10/08/2007
SystemManufacturer = MSI
SystemProductName = MS-7267
CPUID:        "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz"
MaxSpeed:     2200
CurrentSpeed: 2194
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed May 18 09:22:28.636 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:02:24.511
*** WARNING: Unable to verify timestamp for dxgkrnl.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for dxgkrnl.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 10/08/2007
SystemManufacturer = MSI
SystemProductName = MS-7267
CPUID:        "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz"
MaxSpeed:     2200
CurrentSpeed: 2194
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed May 18 09:19:17.583 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:18:00.443
*** WARNING: Unable to verify timestamp for dxgkrnl.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for dxgkrnl.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 10/08/2007
SystemManufacturer = MSI
SystemProductName = MS-7267
CPUID:        "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz"
MaxSpeed:     2200
CurrentSpeed: 2194
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.x86fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Wed May 18 09:00:33.607 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 1:49:17.466
*** WARNING: Unable to verify timestamp for dxgkrnl.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for dxgkrnl.sys
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 10/08/2007
SystemManufacturer = MSI
SystemProductName = MS-7267
CPUID:        "Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E4500  @ 2.20GHz"
MaxSpeed:     2200
CurrentSpeed: 2194
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
20 May 2011   #3

windows 7 ultimate 32-bit
 
 

i updated my video card but nothing happened. It still freezes then restart. Is it possible that my hdd is broken? because it wasnt that old and I scanned it, and it says that its ok. Or maybe other hardware problems?

here's what it says


Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 116
BCP1: 86A61008
BCP2: 8EF33036
BCP3: 00000000
BCP4: 00000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\052011-26140-01.dmp
C:\Users\jara\AppData\Local\Temp\WER-61265-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
Windows 7 Privacy Statement - Microsoft Windows

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


what other infos should I give you to help solve my problem?

by th way, after installing the driver it says, 3D Vision controller driver version 270.31 installed and graphic driver version 270.61 installed. if that helps. thank you
My System SpecsSystem Spec
.


20 May 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Your problem lies with your video card, motherboard or power supply.

What type of power supply do you have?
My System SpecsSystem Spec
21 May 2011   #5

windows 7 ultimate 32-bit
 
 

i know its dynamo, but i dont know the model. it says on the back, 230V/50hz

cpu's temperature reaches up to almost 50 deg. C even when i just opened it. It pixelized a bit before the desktop shows then shuts, shows blue screen with something written on it, but it disappears really fast so i was never able to read it.

i tried the prime95 stress test last night, only for like 2 and a half hours. it didnt show any error, i removed one side panel and had a fan aimed to lower the temp. before i shut the computer, its not that hot at all
My System SpecsSystem Spec
21 May 2011   #6

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by araj View Post
i know its dynamo, but i dont know the model. it says on the back, 230V/50hz

cpu's temperature reaches up to almost 50 deg. C even when i just opened it. It pixelized a bit before the desktop shows then shuts, shows blue screen with something written on it, but it disappears really fast so i was never able to read it.

i tried the prime95 stress test last night, only for like 2 and a half hours. it didnt show any error, i removed one side panel and had a fan aimed to lower the temp. before i shut the computer, its not that hot at all
Sounds like a cheap-o power supply to me. I would get a quality PSU like Corsair and see if that fixes your problem.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 freezing/crashing




Thread Tools



Similar help and support threads for2: freezing/crashing
Thread Forum
Win 7 Randomly Freezing / Crashing BSOD Help and Support
Windows 7 crashing and freezing BSOD Help and Support
Crashing, freezing and of course BSOD BSOD Help and Support
7 Pro 64 Bit BSOD, Crashing, Freezing BSOD Help and Support
windows 7 freezing and crashing BSOD Help and Support
keeps crashing / freezing Performance & Maintenance
Windows 7 Crashing/Freezing! General Discussion

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33