Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: black screen after splash before login - restarts


19 May 2011   #1

arch linux x64
 
 
black screen after splash before login - restarts

hello all. i have run into a dilemma. i have important files on my system, so want to repair the install, as opposed to restoring from an image, or reinstalling.

i have Windows 7 x64 on a single raid disk (single because is already setup when i buy more disks). this system has been operation for more than 6 months.

Virus
i had avg=-x64 free, it had some errors last week(first time i have ever seen this), so i removed it, and installed m$security essentials. after a few days i got a virus and or trojan, maybe vundo, from running a program fix that was cleverly disguised. i tried scanning with MSE to no avail. so i removed the deadbeat program and reinstalled avg-x64 free .

in the recent past, the pc started to exihibit some symptoms. after boot, and after splash screen, it would stay on a black screen for about 30 seconds while hard drive thrashed incessantly, then the login screen would finally come up. this is the main symptom that bugged me enough to run the scans. i also had checked the windows firewall, and i cant get into that, its kicking back errors and wont let me access some stuff across my network. looks like the virus had a field day.

so after putting back on avg-x64 free, i updated and ran scan, and installed/updated malwarebytes and ran scan. it found stuff, i removed them, restarted. i thought teh system was clean eventhough still thrashing like mad, the next day i ran them again it found more stuff, and removed them. a couple of them were registry entries, a couple of them were just game files found bad. nothing really in the system directory which you would expect to see with a virus. one of the things i noted to be the virus was a file called mse or msde in the user appdata temp folder, then onto the system32 or syswow64 folder.

no boot
now on the last run of the virus scan, it rebooted, but it wont make it past the splash screen. this is where i am stuck.

what i have done
i have ran system repair several times, and i manually ran sfc /scannow a couple times, and chkdsk /f /x.

i started to run kaspersky 10, but i saw that it has problems completely manglind raid arrays, so i avoided that.

i have tried to start in safe mode several times, same symptom after splash screen goes black, then reboots.

i have tried booting in logging mode,

i have tried booting in command prompt, the last driver is loads is ahcix64s.sys, it thrashes for a bit, then restarts,

i have tried to load last known good configuration, and it restarts after splash screen goes black as well.

one more thing, i have system restore turned off since im a virus remover kind of guy, not a m$ dependent kind of guy, but i think this has shown that system restore is needed on Windows 7 more than xp.

where to go from here?

My System SpecsSystem Spec
.

19 May 2011   #2

arch linux x64
 
 

ok, i realized that i can run a few basic apps from the command prompt in the repair system. so i have briefly looked through teh registry, 'regedit/s' particularly at the runonce and run, no entries found there if im looking in the right place. then i found notepad, and was able to use it as a file browser by switching it to all fiel types, and i was peering around int eh temp directory of the system32, and then i thought, why not try to run explorer.exe, when i did it kicked back the error EXPLORERFRAME.DLL is missing. try reinstalling etc..

so i wonder, could this be the problem why it wont load after the splash screen?

edit, after lookin in the system32 folder, the file EXPLORERFRAME.DLL is there.
My System SpecsSystem Spec
21 May 2011   #3

arch linux x64
 
 

would you all i rather ask a simple question, like MY SYSTEM WONT BOOT, then let you all send me through the run around? what is my question too complicating? sorry for filling the details.
My System SpecsSystem Spec
.


21 May 2011   #4

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

You can give this a shot
Startup Repair Infinite Loop Recovery

The virius might have FUBAR'd your OS.
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2011   #5

arch linux x64
 
 

yes it did.

the only problem with the backup with replacing the system files in the config directory is i will lose my system as i know it. it will revert it back and i will lose all my settings. atleast to my understanding. i have used that option in the past, but its only good if you have had a system restore backed up to revert to after that. i dont have a recovery file, so i cant restore it after.

i am pretty much giving up on it after i was having some fun with linux. i think this was the last kick in the ass i received by windows, and i jumped ship. YAYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYy. so i have Windows 7 ult x64 on a couple other machines here, and i have win7pro 32 on my laptop, but i have my fastest pc i just put arch linux, im happy with that, and i will just copy any files that i need off. and im installing linux on another maching that will be an apache server.

i did try to do the replacing of the config files using arch linux, but i could not get access to the windows file permissions on the ntfs drive, and didnt have write privileges to the config directory. right now im copying files off the drive. :-)

i will prob tinker with it a bit more now that i have all files safe.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 black screen after splash before login - restarts




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 03:44 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33