Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Black screen after installed additional 2TB drive

26 May 2011   #1

Black screen after installed additional 2TB drive

Hello all

I'm running a dual boot (xp x86 / win7 x64)
This runs on 1 drive.

I have an additional drive, which I've recently replaced with a 2TB.

I went to reboot a few times, now I get a blank screen with a flashing curser.

I'd say the boot files are screwed, but I think I've tried everything under the sun to try fix them. I've spent hours.

The annoying thing is, when I 'list volume' in the command prompt of system recovery options, it says my drives are there and healthy.

Ive tried a lot of things. One thing I remember when I was installing the 2TB drive, was that I selected MBR. Could that of screwed it up?
I have everything backed up, but I really don't want to reinstall coz all my programs will take me hours to install. I really should of made an image. I'm also interested in how to fix this.
I've encountered many probs before, but not this one.

I've tried:

Inserting the win 7 disk and executed start up repair- doesn't work
Doesn't list os in system recovery options.
Can't do a system restore,
Startup repair doesn't work
Memory diagnostic doesn't work
F8 doesn't work on start up
Tried sfc commands
Chkdsk doesn't work (all commands)
I've searched Microsoft forums too
Diskpart command-doesn't work - screwed with all commands
Can't select f8
When I disconnect the 2tb and reboot, it then comes up with the 'no bootable device'.

Is there any way to replace all the boot files? Someone suggested on here to use the boot files from the disc, but warned us that If you have a dual boot disk, to NOT use this option...

I've nearly given up. I hope someone can help real soon.


My System SpecsSystem Spec
26 May 2011   #2

Seven ultimate 32bit

There should be a jumper on the back of the TB,,Try shifting the jumper to different pin's.
Have worked for me before. Not external is it?

And welcome to the forums.

Do you have the original win disk.? (The CHKDSK command will work using the REPAIR screen on the disk)
Have you tried repair from the disk?
Check your HDD with:
My System SpecsSystem Spec
26 May 2011   #3


Hello smuro

No, it's an internal drive. And there are no jumpers on the back.

When I DISconnect the 2TB, it then comes up
With 'no bootable device'. This should work, because the drive that is connected has my dual boot.
No, chkdsk is not effective when I use the win 7 DVD...
My System SpecsSystem Spec

26 May 2011   #4


My System SpecsSystem Spec
27 May 2011   #5


Any help would be greatly appreciated
My System SpecsSystem Spec
06 Jun 2014   #6

Windows Server 2008 R2 Web SP1

If you haven't given up on this issue, I would recommend switching the ports that the HDDs are connected to on the System Board so that the OS drive is on SATA0 or PATA0 depending on which type it is.
My System SpecsSystem Spec

 Black screen after installed additional 2TB drive

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Black screen and constant reboot - hard drive failure?
Hello there, A few days ago, my computer started up as usual and showed the Packard Bell logo. The underscore cursor blinked 3 times and then the computer rebooted. This continued all day so it's definitely not temporary. I plugged the hard drive into another computer, and it had the same...
Hardware & Devices
windows 7 black screen sfter fresh os installed
In my laptop i put windows 7 ultimate 32bit . after completion of full installation windows restarted only black screen shows.even temporary bootable device also not detected. only black screen. All solutions appreciated thanks
Comp will not start (black screen NO POST) Cd drive making odd noise.
I'll give anyone who reads this as much info as possible. I have a desktop build that contains these parts: ASRock > N68-S UCC Rocketfish 200gb hdd (shows up as about 186 gb) 4 gb ddr ram (motherboard only supports ddr2) Amd Phenom II 3.1GHZ dual core cpu
General Discussion
Additional drive appears (drive f) while forematting new drive
This is a new built computer, I have installed win7 64bit on a 500 gig hard drive (tosheba), this is drive C. Everything works fine! I was wanting to use windows 7 backup, so I went and got another 500 gig hard drive (WD), I connected the HD and powered up the computer and that's all I did!...
Hardware & Devices
Additional memory installed not showing in system
I have a Gateway GM5442 with 2 1024 MB DIMMs memory originally installed and just upgraded it with two additional DDR2 PC2-4200 1 GB Samsung memory cards. The computer works as before, but the additional memory does not show in system. I use Windows 7 with 64-bit OS. I already checked that the...
Hardware & Devices
BSOD happens randomly BUT only when additional new ram installed
Hi There, Im Adam, from the Gold Coast, in Australia. I consider myself a relatively knowledgeable person whilst dealing with PC's, however this has me stumped, so I hope all the extremely bright people can help me out. Windows 7 64bit Retail version, installed about 6 months I built...
BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 10:59.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App