Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Many BSOD's

04 Jun 2011   #1
Juize

Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.110408-1633)
 
 
Many BSOD's

So last month i installed and bought new parts as my old video card was broken and kept causing me BSODs also. Now ive noticed im getting BSODs again on these specs, and they seem to be caused by many sources (according to BlueScreenViewer). Dxgkrnl.sys and Ntoskrnl.exe mostly. The OS isn't original and it is retail, the hardware is mostly 2 years old except the new parts (Video card, Memory and CPU). OS is about 3 weeks old now.

Here are my specs:

OS
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.110408-1633) CPU
AMD Phenom(tm) II X6 1100T Processor (6 CPUs), ~3.3GHz
Motherboard
ASUS P5X M4A89 Series
Memory
2gb x2 ddr3 1333mhz
Graphics Card
Ati 6950
Sound Card
Integrated with Motherboard
Hard Drive
640 gb
PSU
620 watts


My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2011   #2
yowanvista

Windows 8.1 Pro x64
 
 

A TDR116 hardware error is mentioned in the dump, likely causes are bad display driver, defective RAM or Graphic card
STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting

Update your AMD display driver ATI Radeon
Test the RAM RAM - Test with Memtest86+

Remove any Asus Utilities such as Asus Update, PC Probe etc
Code:
ALSysIO64.sys        fffff880`09d62000    fffff880`09d6a000    0x00008000    0x49eb7e50    19/04/2009 23:41:04                
AsIO.sys        fffff880`04053000    fffff880`04059000    0x00006000    0x4bd0306b    22/04/2010 15:18:03                
AsUpIO.sys        fffff880`0404d000    6c5265cd`04053000    0x6c526d4d00006000    0x4a515fb2    06/07/2009 06:21:38
Code:
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 116, {fffffa8006221010, fffff88006cb4008, 0, 2}

*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+7008 )


VIDEO_TDR_FAILURE (116)
Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.
Arguments:
Arg1: fffffa8006221010, Optional pointer to internal TDR recovery context (TDR_RECOVERY_CONTEXT).
Arg2: fffff88006cb4008, The pointer into responsible device driver module (e.g. owner tag).
Arg3: 0000000000000000, Optional error code (NTSTATUS) of the last failed operation.
Arg4: 0000000000000002, Optional internal context dependent data.

Debugging Details:
------------------


FAULTING_IP: 
atikmpag+7008
fffff880`06cb4008 4883ec28        sub     rsp,28h

DEFAULT_BUCKET_ID:  GRAPHICS_DRIVER_TDR_FAULT

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

BUGCHECK_STR:  0x116

PROCESS_NAME:  System

CURRENT_IRQL:  0

STACK_TEXT:  
fffff880`08bec9c8 fffff880`07a71ef8 : 00000000`00000116 fffffa80`06221010 fffff880`06cb4008 00000000`00000000 : nt!KeBugCheckEx
fffff880`08bec9d0 fffff880`07a71c02 : fffff880`06cb4008 fffffa80`06221010 fffffa80`05d44d50 fffffa80`05cc9010 : dxgkrnl!TdrBugcheckOnTimeout+0xec
fffff880`08beca10 fffff880`07b18f07 : fffffa80`06221010 00000000`00000000 fffffa80`05d44d50 fffffa80`05cc9010 : dxgkrnl!TdrIsRecoveryRequired+0x1a2
fffff880`08beca40 fffff880`07b42b75 : 00000000`ffffffff 00000000`00014520 00000000`00000000 00000000`00000002 : dxgmms1!VidSchiReportHwHang+0x40b
fffff880`08becb20 fffff880`07b412bb : 00000000`00000102 00000000`00000001 00000000`00014520 00000000`00000000 : dxgmms1!VidSchiCheckHwProgress+0x71
fffff880`08becb50 fffff880`07b142c6 : ffffffff`ff676980 fffffa80`05cc9010 00000000`00000000 00000000`00000000 : dxgmms1!VidSchiWaitForSchedulerEvents+0x1fb
fffff880`08becbf0 fffff880`07b40e7a : 00000000`00000000 fffffa80`06c90010 00000000`00000080 fffffa80`05cc9010 : dxgmms1!VidSchiScheduleCommandToRun+0x1da
fffff880`08becd00 fffff800`02f6bbc6 : 00000000`fffffc32 fffffa80`05d32a10 fffffa80`039ef040 fffffa80`05d32a10 : dxgmms1!VidSchiWorkerThread+0xba
fffff880`08becd40 fffff800`02ca6bc6 : fffff880`02fd4180 fffffa80`05d32a10 fffff880`02fdf040 fffff880`01214534 : nt!PspSystemThreadStartup+0x5a
fffff880`08becd80 00000000`00000000 : fffff880`08bed000 fffff880`08be7000 fffff880`0c89db60 00000000`00000000 : nt!KiStartSystemThread+0x16


STACK_COMMAND:  .bugcheck ; kb

FOLLOWUP_IP: 
atikmpag+7008
fffff880`06cb4008 4883ec28        sub     rsp,28h

SYMBOL_NAME:  atikmpag+7008

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

MODULE_NAME: atikmpag

IMAGE_NAME:  atikmpag.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  4cef188f

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys

BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys

Followup: MachineOwner
---------
My System SpecsSystem Spec
04 Jun 2011   #3
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Your latest crashes were caused by your video card timing out
STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting

Code:
atikmdag.sys Thu Nov 25 21:46:44 2010 (4CEF1F94)
Start off by updating your video card - ATI Radeon

The rest of your crashes were being caused by your MMO gaming mouse. You can try updating the drivers and see if the crashes stop
SteelSeries – Downloads

Code:
dtsoftbus01.sys Thu Jan 13 03:27:08 2011 (4D2EB75C)
Remove Daemon Tools for now. I have seen it cause problems. You can re-install once we stabilize your system

Update to SP1 - Learn how to install Windows 7 Service Pack 1 (SP1)

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Sat Jun  4 06:24:45.690 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:21:43.985
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+7008 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Sat Jun  4 06:02:22.967 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 3:36:48.902
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+7008 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Fri May 27 11:46:54.023 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 10:27:27.318
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Mo3Fltr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Mo3Fltr.sys
Probably caused by : Mo3Fltr.sys ( Mo3Fltr+5f8 )
EXCEPTION_CODE: (Win32) 0 (0) - The operation completed successfully.
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_0_Mo3Fltr+5f8
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Sat May 21 20:33:54.420 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 1 days 13:28:46.715
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Mo3Fltr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Mo3Fltr.sys
Probably caused by : Mo3Fltr.sys ( Mo3Fltr+5f8 )
EXCEPTION_CODE: (Win32) 0 (0) - The operation completed successfully.
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_0_Mo3Fltr+5f8
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Thu May 19 16:50:49.008 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 9:18:16.304
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Mo3Fltr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Mo3Fltr.sys
Probably caused by : Mo3Fltr.sys ( Mo3Fltr+5f8 )
EXCEPTION_CODE: (Win32) 0 (0) - The operation completed successfully.
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_0_Mo3Fltr+5f8
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Tue May 17 11:33:02.297 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 4:14:09.592
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Mo3Fltr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Mo3Fltr.sys
Probably caused by : Mo3Fltr.sys ( Mo3Fltr+5f8 )
EXCEPTION_CODE: (Win32) 0 (0) - The operation completed successfully.
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_0_Mo3Fltr+5f8
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
12 Jun 2011   #4
Juize

Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.110408-1633)
 
 
Im back.

So..yeah..I'm back here because of the BSODs again.

It was the graphic card which was time outing and causing the bsods named "dxgkrnl.sys" so i installed the drivers again with some..difficulties. My pc would crash itself during the install and i would have to install Ati drivers again, just to uninstall it completely, and for some reason my resolution could be 1920x1080 even when i wasnt supposed to have any drivers left anymore. Anyway, that worked out fine..for a week.

(The "ntoskrnl.sys" BSODs were caused by my mouse drivers which i uninstalled and the mouse works fine without.)

Now, i was playing Gta:IV last night and i had been playing it without any problems for a while (tho i didnt expect my FPS to be so low (20-30) on max settings as i do have better than recommended hardware for it) and all of the sudden in a cutscene it would play for a while and then just freeze, i could hear the sounds playing in the background but the image wasnt moving/changing anyhow. After a while my screen would lose any connection received and my computer would crash.

Now this was weird as the drivers causing it would be different every time (seen in the files) like "Usbaudio.sys" or "Atimpag.sys", and somehow they all would be related to graphics card.

Then i thought of installing the drivers again as it worked the 1st time. Well..it seems to have helped, but again..i had "difficulties". When trying to uninstall my pc crashed itself again, this time by weird driver known as "Beep.sys", and after "uninstalling" (my resolution again didnt change when it should have), and trying to install again, it crashed blaming the driver named "tempdd.sys". Then i downloaded the drivers again (as my 1 week old file installer didnt work, it was the same installer still) and got them installed and it worked.

So now im starting to think that maybe the card itself is broken or maybe my computer isnt correctly assembled (this wasn't done by a professional, but he still had knowledge about assembling)...

One thing more, i tried to do the Memtest with an Usb-stick, but somehow my pc didnt recognise the stick on power up and wouldnt do the test. (i did have "outern device" as the 1st priority to start from)

Any Ideas..?
My System SpecsSystem Spec
16 Jun 2011   #5
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

All your crashes are still video card related. Have you tried swapping out cards? Also, what type of power supply do you have?

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Sun Jun 12 17:12:20.687 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:16:30.191
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmdag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmdag.sys
Probably caused by : atikmdag.sys ( atikmdag+4cdb1 )
BUGCHECK_STR:  0xA0000001
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0xA0000001_atikmdag+4cdb1
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Sun Jun 12 16:55:09.093 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:07:47.888
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+7008 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Sun Jun 12 16:46:41.626 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 1:11:09.421
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+745c )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Sun Jun 12 15:34:20.718 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:43:30.497
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+745c )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Sun Jun 12 14:50:04.724 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 5:06:53.205
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+745c )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Tue Jun  7 09:45:51.006 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:43:21.146
*** WARNING: Unable to verify timestamp for atikmpag.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for atikmpag.sys
Probably caused by : atikmpag.sys ( atikmpag+7008 )
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x116_IMAGE_atikmpag.sys
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17592.amd64fre.win7sp1_gdr.110408-1631
Debug session time: Mon Jun  6 21:44:52.812 2011 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 14:36:36.968
Probably caused by : Unknown_Image ( ANALYSIS_INCONCLUSIVE )
EXCEPTION_CODE: (Win32) 0 (0) - The operation completed successfully.
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0 - STATUS_WAIT_0
BUGCHECK_STR:  0x1E_0
PROCESS_NAME:  osu!.exe
BiosReleaseDate = 08/24/2010
SystemManufacturer = System manufacturer
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Many BSOD's




Thread Tools



Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 12:10 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App