Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No explorer.exe, After I log in (auto log in) only shows background

08 Jun 2011   #1
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 
No explorer.exe, After I log in (auto log in) only shows background

After I log in(Auto log in because there's only 1 account) it only shows the background, everything seems to work fine because there are programs that need admin's. authorizations and the screen gets darker so it shows the green darker when the computer gets in, but I can't do the Ctrl+Alt+Del, after I do the Ctrl+Alt+Del command the screen gets all black -- Memory test: OK, Windows Installer Repair: OK, Now I am on Safe mode with networking, Can someone help me out please?



Att: Ferzy11


My System SpecsSystem Spec
.
08 Jun 2011   #2
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

Run a secure file check from safe mode.
SFC /SCANNOW Command - System File Checker

See if it comes back with any errors.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #3
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 

tanks 4 help but it didnt worked
My System SpecsSystem Spec
.

08 Jun 2011   #4
Jay87

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

You could try hitting F8 at bootup and selecting 'Boot From Last Good Configuration' or do a System Restore in safe mode.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #5
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 

Yeah i did that but it happens every time i reboot, it worked once and then I downloaded AVG antivirus (safe because it was from their website) then after install i needed to reboot, and after reboot, same problem
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #6
Jay87

Windows 7 Ultimate 32bit
 
 

Try a different antivirus, I'd recommend Avast Antivirus. Download and scan in Safe Mode.

Let us know if this works.
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #7
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It's doesn't have anything to do with virus because my Windows is new...
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #8
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 

It says Clean, No threats, I can't do anything with safe mode, can you help me pleasE?
My System SpecsSystem Spec
08 Jun 2011   #9
Maguscreed

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 x64
 
 

you are in a repair install situation here.
Repair Install

If you can even manage to get that to work. It's the only way I can think of that doesn't involve the loss of your data though.
My System SpecsSystem Spec
10 Jun 2011   #10
Ferzy11

Windows 7 Home Premium x64
 
 

(Old Post)Thanks for help but i already formated the hdd and installed windows again, now it works thanks 4your help guys Cx (New Post Edited) Help me please the repair install needs to be on normal mode but i can't do because of the background issue so i am in safe mode... is there a way i can make explorer.exe be the first thing to run?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No explorer.exe, After I log in (auto log in) only shows background




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
"Waiting for Background Program to Close" shows no actual programs?!
Hey everyone, Recently, I have noticed that every time I properly shut down my laptop, I keep getting the pop up saying "Waiting for Background Program to Close." The box doesn't even list the program that needs to close. (Can this be a virus) Furthermore, if I wait a few seconds, it will...
General Discussion
Went from 32 bit to 64, now explorer shows no files
I recently got a virus and had a stick of ram go bad at the same time (bad luck). I decided to scrap the 4 gigs of ram and ordered 8 gigs. This meant I needed to move from 32 bit Win 7 to 64 bit. I wiped the partition to completely remove the virus and installed 64 bit. I realized that Windows...
Installation & Setup
Windows Explorer shows blank
Hello SevenForums, Ever since running some registery cleaner I have been having issues with my windows explorer. I never should have touched my registery with untrusted software in the first place.. I know most of you will probably suggest me to reinstall but I would prefer to just put the...
General Discussion
Explorer windows auto refresh then don't auto refresh. Why?
Hello everyone. I'd like to know why win7 64bit decides by itself to auto refresh a window minute and literally the next second or two later it does not. Lets say, I save a pic from the net, just before I go into the browser I already have my downloads folder open. I save a couple pics and I go...
Software
My new SSD shows as RED in Windows Explorer
Ran the Intel Optimizer and it's supposed to fill the disk and then release the free space. Well it didn't free up the space. :shock: Any ideas? Well I re-formatted this puppy and copied my files over and everything is aok. NOTE that I have not run the Intel SSD Toolbox utility program ......
Hardware & Devices
Taskbar shows background image
Windows 7 Ultimate x86 RTM Notice the following mostly on my taskbar. The background image leaks and it looks like it doesn’t refresh properly. If I maximize or minimize a window it seems to fix itself. I seen it mostly on the taskbar but also on other parts of the screen. I had Windows 7...
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App