Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.



Windows 7: Getting constant BSODs

17 Jun 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64
 
 
Getting constant BSODs

Started getting them like a month ago, and am getting them about 1-2 times a day, and every once in a while on startup. It's almost always during gaming, especially while downloading updates.

Tried the recovery options, System Restored to a point before the BSODs were happening, and even re-installed Windows, all to no avail.

Specs are:
- Windows 7 Ultimate x64 (Retail version, only OS ever on the system)
- AMD Phenom II x4 965 CPU
- Gigabyte GA-770T-USB3 Board
- Nvidia GeForce GTX 465 GPU
- 2x 2GB DDR

My System SpecsSystem Spec
.

17 Jun 2011   #2

Windows 7 - Vista
 
 

Hi -

The most recent BSOD shows OS corruption -
Code:
0: kd> lmnt
start             end                 module name
fffff800`00bb0000 fffff800`00bba000   ____fffff80000bb0000 ġ⒐          Sat Feb 05 07:21:45 2011 (4D4D40D9)
fffff800`02c1e000 fffff800`031fa000   nt       ġ⒐          Sat Apr 09 00:14:44 2011 (4D9FDD34)
fffff800`031fa000 fffff800`03243000   ___      ġ⒐          Mon Jul 13 21:27:36 2009 (4A5BDF08)
fffff880`00c00000 fffff880`00cc0000   ____fffff88000c00000 ġ⒐          unavailable (00000000)
fffff880`00cc0000 fffff880`00cd0000   ____fffff88000cc0000 ġ⒐          unavailable (00000000)
fffff880`00cd0000 fffff880`00cea000   ____fffff88000cd0000 ġ⒐          unavailable (00000000)
It should look like this - with driver names -
Code:
2: kd> lmnt
start             end                 module name
fffff800`00bc1000 fffff800`00bcb000   kdcom    kdcom.dll    Sat Feb 05 07:21:45 2011 (4D4D40D9)
fffff800`02c15000 fffff800`031f1000   nt       ntkrnlmp.exe Sat Apr 09 00:14:44 2011 (4D9FDD34)
fffff800`031f1000 fffff800`0323a000   hal      hal.dll      Mon Jul 13 21:27:36 2009 (4A5BDF08)
fffff880`00c00000 fffff880`00c2a000   ataport  ataport.SYS  Mon Jul 13 19:19:52 2009 (4A5BC118)
fffff880`00c2a000 fffff880`00c35000   amdxata  amdxata.sys  Tue May 19 13:56:59 2009 (4A12F2EB)
fffff880`00c35000 fffff880`00c6f000   fvevol   fvevol.sys   Mon Jul 13 19:22:15 2009 (4A5BC1A7)


Run memtest86+ - http://www.techsupportforum.com/foru....php?p=2863029

Regards. . .

jcgriff2

`


BSOD SUMMARY
Code:
Loading Dump File [C:\Users\PalmDesert\_jcgriff2_\dbug\__Kernel__\061611-32463-01.dmp]
*** WARNING: Unable to verify timestamp for g?
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for g?
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Fri Jun 17 00:26:25.065 2011 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 0:02:55.797
*** WARNING: Unable to verify timestamp for g?
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for g?
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Unknown_Module_00000000`00000000
*** WARNING: Unable to verify timestamp for Unknown_Module_00000000`00000000
Probably caused by : g?_ ( nt+70700 )
BUGCHECK_STR:  0xc2_7
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
Bugcheck code 000000C2
Arguments 00000000`00000007 00000000`00001097 00000000`00000000 fffff8a0`023b6948
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Loading Dump File [C:\Users\PalmDesert\_jcgriff2_\dbug\__Kernel__\061611-35209-01.dmp]
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Fri Jun 17 00:14:44.182 2011 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 0:00:33.914
Probably caused by : Wdf01000.sys ( Wdf01000!imp_WdfSpinLockRelease+f6 )
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR:  0x1E
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_Wdf01000!imp_WdfSpinLockRelease+f6
Bugcheck code 0000001E
Arguments ffffffff`c0000005 fffff800`02c8c9cd 00000000`00000000 ffffffff`ffffffff
BiosVersion = F3
BiosReleaseDate = 05/14/2010
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-770T-USB3
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Loading Dump File [C:\Users\PalmDesert\_jcgriff2_\dbug\__Kernel__\061611-38672-01.dmp]
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Thu Jun 16 04:06:07.693 2011 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 18:10:15.441
Probably caused by : ndis.sys ( ndis! ?? ::FNODOBFM::`string'+636e )
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR:  0x1E
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_ndis!_??_::FNODOBFM::_string_+636e
Bugcheck code 0000001E
Arguments 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000
BiosVersion = F3
BiosReleaseDate = 05/14/2010
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-770T-USB3
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Loading Dump File [C:\Users\PalmDesert\_jcgriff2_\dbug\__Kernel__\061511-34133-01.dmp]
Built by: 7600.16792.amd64fre.win7_gdr.110408-1633
Debug session time: Wed Jun 15 01:58:32.642 2011 (GMT-4)
System Uptime: 0 days 0:06:35.000
Probably caused by : ataport.SYS ( ataport!PortListRemoveRequest+22 )
DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT
BUGCHECK_STR:  0x1E
PROCESS_NAME:  mscorsvw.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x1E_ataport!PortListRemoveRequest+22
Bugcheck code 0000001E
Arguments 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000
BiosVersion = F3
BiosReleaseDate = 05/14/2010
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-770T-USB3
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
 
by jcgriff2     
 
       J. C. Griffith, Microsoft MVP 
 
 https://mvp.support.microsoft.com/profile/Griffith 
 
 www.sysnative.com
 
 www.jcgriff2.com 
 
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии
My System SpecsSystem Spec
17 Jun 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Downloaded, and burned the iso to a CD. Ran the test, and it comes back as "Pass complete, no errors"
My System SpecsSystem Spec
.


18 Jun 2011   #4

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Update, no blue screen today, but it did restart on it's own twice, both times were during gaming again. Should I run the app again, or give any other information?
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2011   #5

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MilesEdgeworth View Post
Downloaded, and burned the iso to a CD. Ran the test, and it comes back as "Pass complete, no errors"
Memtest needs to be run for an extended amount of time (usually 6-8 passes) before you can truly eliminate memory.
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2011   #6

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Memtest needs to be run for an extended amount of time (usually 6-8 passes) before you can truly eliminate memory.
Oh okay, my fault. I only let it run for two passes, I will let it run a bunch more, thanks.
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2011   #7

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Ran Memtest again before I left the house. Just got back, and it's found over 20 million errors so far over 5 hours, and it's still going. Should I just let it continue?
My System SpecsSystem Spec
18 Jun 2011   #8

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MilesEdgeworth View Post
Ran Memtest again before I left the house. Just got back, and it's found over 20 million errors so far over 5 hours, and it's still going. Should I just let it continue?
Kill it, its either the memory or mobo. test one stick at a time till you find a good one then test each mobo slot.
My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2011   #9

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Stick 1 in Slot 1 - 8 passes, No errors
Stick 2 in Slot 1 - 8 passes, No errors
Stick 1 in Slot 2 - 0 passes before errors started
Stick 2 in Slot 2 - 5 passes before errors started

So, I assume the problem is with my second ram slot?
My System SpecsSystem Spec
19 Jun 2011   #10

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MilesEdgeworth View Post
Stick 1 in Slot 1 - 8 passes, No errors
Stick 2 in Slot 1 - 8 passes, No errors
Stick 1 in Slot 2 - 0 passes before errors started
Stick 2 in Slot 2 - 5 passes before errors started

So, I assume the problem is with my second ram slot?
Looks like it
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Getting constant BSODs





Thread Tools



Similar help and support threads for2: Getting constant BSODs
Thread Forum
Constant BSODs BSOD Help and Support
Constant BSoDs BSOD Help and Support
Constant BSODs BSOD Help and Support
Constant BSODs BSOD Help and Support
Constant BSODs BSOD Help and Support
Constant BSODs! Please help! BSOD Help and Support
Constant BSODS BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 11:22 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33