Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: MEMORY_MANAGEMENT blue screen


29 Jun 2011   #1

Windows 7 Ultimate x64 ( SP1 not installed)
 
 
MEMORY_MANAGEMENT blue screen

Hi,

I am getting blue screen error( MEMORY_MANAGEMENT) during windows 7 installation. I have even changed the RAM but still I am getting the same error. I have tested the RAM with MEMTEST 86+, there were no errors.
If I use safe mode during windows 7 setup I am not getting blue screen error. if i boot normally i am getting the same MEMORY_MANAGEMENT BSOD.
Formatted the entire HDD..and loaded optimised defaults in bios, disabled PCI,USB3 .and HPET to 64bit.
During windows setup bootup i get only option Windows 7 setup[EMS enabled].
If i continue i get BSOD.
I pressed f8 and booted in safe mode.

My config:
intel core i5 2500k (not overclocked)
Gigabyte P67A-UD3-B3 v1.1 bios f3 and f4 tried both same errors..
4gb corsair CMV4GX3M1A1333C9 ram.
Nvidia gtx 560ti
seagate 500gb.

My System SpecsSystem Spec
.

29 Jun 2011   #2

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Hello Eagle, I guess your previous thread wasn't solved after all... or is this a different machine?

For us to help you'll need to post BSOD info like you did before and... this should probably have gone in a BSOD thread. If it is the same machine that is...

Cheers,
Mark
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #3

Windows 7 Ultimate x64 ( SP1 not installed)
 
 

This is the same machine but i bought new ram stick and trying to install windows 7...i cant enter windows so cant post bsod dumps... I clean formatted the HDD
My System SpecsSystem Spec
.


29 Jun 2011   #4

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eagle06 View Post
This is the same machine but i bought new ram stick and trying to install windows 7...i cant enter windows so cant post bsod dumps... I clean formatted the HDD
New RAM stick or stickS?

Won't it even boot and let you get to .dmp files in Safe Boot?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #5

Windows 7 Ultimate x64 ( SP1 not installed)
 
 

single ram stick. I tried all four ram slots same error. I am getting this while installing windows 7 . After i press install now-> in setup is starting page it is crashing with BSOD.

If i enter setup in safe mode -i can go furthur and install , after install when system reboots it crashes with same BSOD,if i enter safe mode setup says you cannot continue setup in safe mode.

So i think some driver/device is faulty(same happens with vista or xp setup) . I disabled usb3,leagacy pci. I will try disabling on board nic and try when i go back to home.

And gparted live cd booted without any errors(used this to format HDD and create one ntfs partition for windows)
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #6

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eagle06 View Post
single ram stick. I tried all four ram slots same error. I am getting this while installing windows 7 . After i press install now-> in setup is starting page it is crashing with BSOD.

If i enter setup in safe mode -i can go furthur and install , after install when system reboots it crashes with same BSOD,if i enter safe mode setup says you cannot continue setup in safe mode.

So i think some driver/device is faulty(same happens with vista or xp setup) . I disabled usb3,leagacy pci. I will try disabling on board nic and try when i go back to home.

And gparted live cd booted without any errors(used this to format HDD and create one ntfs partition for windows)
How much mem on the stick? This is strange, unless you have bought the wrong memory for your mobo.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #7

Windows 7 Ultimate x64 ( SP1 not installed)
 
 

4gb corsair CMV4GX3M1A1333C9 ram

all at default settings 1.5v 9-9-9-24 as specified in site.

the ram is in supported list on the site.
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #8

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eagle06 View Post
4gb corsair CMV4GX3M1A1333C9 ram

all at default settings 1.5v 9-9-9-24 as specified in site.

the ram is in supported list on the site.
Assuming the RAM is ok.... let's go back to step by step testing, starting with your MOBO and its BIOS. You said earlier that you've set the BIOS to default settings (restored). Correct? Are those settings up to date?
Will the system work ok if booted from cd with test software like memtest etc?
In other words, are you sure it is not hardware?
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #9

Windows 7 Ultimate x64 ( SP1 not installed)
 
 

yea i loaded optimised defaults, fail safe defaults, optimised defaults+ usb 3, pci disabled and hpet 64bit....

same error.

yea memtest 86+ is working fine, used usb drive for that. For vista i used DVD.

For windows 7 i tried with two differen usb drives.

The only thing i didnt try is disabling onboard NIC. I will try when i reach home after 2-3 hours ..

But before changing ram everything was ok with setup ..
My System SpecsSystem Spec
29 Jun 2011   #10

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by eagle06 View Post
yea i loaded optimised defaults, fail safe defaults, optimised defaults+ usb 3, pci disabled and hpet 64bit....

same error.

yea memtest 86+ is working fine, used usb drive for that. For vista i used DVD.

For windows 7 i tried with two differen usb drives.

The only thing i didnt try is disabling onboard NIC. I will try when i reach home after 2-3 hours ..

But before changing ram everything was ok with setup ..
So you've already seen that this setup incl new RAM, works fine with a Vista install?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 MEMORY_MANAGEMENT blue screen




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:01 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33