Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.

Windows 7: Strange boot issues

25 Jul 2011   #1

Windows 7 Pro 32bit
Strange boot issues


They couldn't figure this out at so this may be a challenge for ya!

First of all, here is a link to what happened at their site:
W32.Blaster.Worm -- Missing Boot Manager - Tech Support Forum

As a recap of what's going on, Windows started stalling after boot up, and during the login screen at bootup. Startup Repair said that the bootmanager was missing. Trying bootrec through Recovery Console didn't seem to help. The computer would randomly boot into Windows and randomly stall at the glowing orbs. When it did boot completely, I had no network connectivity. The system would stall when I would do any of the following: right click on network icon and click Troubleshoot, try to Diagnose network problems, uninstalling and then reinstalling network device drivers (would stall when starting to reinstall them automatically).

When I ran chkdsk d: /f /r at recovery console (C: is normally my boot drive, but typing C: in the recovery console says that the drive is corrupt, I think my F: is actually the first drive in the hardware, which is why it says this), it said that the Master File Table had a corrupted BITMAP (it was allocated as empty but contained information, I think), and supposedly fixed it successfully. When I re-ran chkdsk, there were no issues. A restart did not solve the problem.

I booted in Safe Mode and ran sfc /scannow through an elevated command prompt but it said "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

My system generally does not boot into a Safe Mode with Command Prompt nor into Safe Mode with Networking. Sometimes it doesn't even boot into Safe Mode, but generally that has been working.

A strange that happened during this whole process is that my second HDD, F:, was somehow formatted or corrupted. I might have a virus on this machine, because these problems started when my laptop became infected, but no rootkits came up during scanning and no boot problems happened with my laptop. The two computers were connected with folder sharing through my router.

I have access to my installation CDs (Win 7 Professional retail), the Win 7 recovery CD, and a System Image done about 7 months ago on my external HDD. I wouldn't mind just re-installing, but I know you can't do that in Safe Mode.

Hopefully this problem is driver oriented and not in hardware.

Thanks for helping!

System info:
Windows 7 Professional 32 bit retail installed over a Windows XP machine 1 year ago
Acer Aspire AST180
never re-installed Windows 7
bought the desktop used

Perfmon report:
It said that the specified path was not found.

My System SpecsSystem Spec
26 Jul 2011   #2

Windows 7 Pro x64 SP1

Welcome to the windows 7 forums.

The only suggestion that I have is what you already know, boot the recovery windows 7 disk and restore your image from the external device.

My System SpecsSystem Spec
27 Jul 2011   #3

Windows 7 Pro 32bit

I'd like to explore other options first.
My System SpecsSystem Spec

31 Jul 2011   #4

Windows 7 Pro 32bit

I ran hard drive diagnostics from Hitachi and Seagate for both of my drives in the long/advanced modes.

They found no problems.
My System SpecsSystem Spec

 Strange boot issues

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar help and support threads
Thread Forum
Strange issues with FF
Recently FF upgraded to latest version 23.0 I didn't have any probs even after that either. Few days ago, I was performing an bank transaction, all of a sudden I got warning msg Java Deployment Toolkit is unsafe or something on those terms near the navbar on the page popping up & the address...
Browsers & Mail
Boot issues - strange behaviour?
Perhaps someone can shed some light on this... When I boot Win 7, if I let it go on it's own, it will hang at the "starting windows" screen forever - I've let it hang there for over an hour; however, if I hit enter soon after that screen comes up, it will continue and boot up. It seems as if...
General Discussion
Strange stuttering issues
Hey everyone I have been having strange stuttering issues on my new Pc and i can't figure out whats causing it. Basically it happens randomly and what happens is the game i'm playing or youtube video i'm watching will start to stutter and then make a horrible noise out of my speakers. Its not...
General Discussion
Strange video issues
I'm having a few issues, and just wanted to see if anyone else has had this happen, or may know what causes it. First, this could be related, I'm not sure, a few days ago I ran GPUZ and CPUZ, clicking through the tabs and realized my video card was set at Pci-Express x4 1.1. I reseated the card...
Graphic Cards
Strange boot issues
Okay, I've been having some interesting boot issues with my current Windows 7 machine. If I restart my machine it can boot up fine. If I turn the machine off for a certain amount of time (4+ hours) it has issues booting up again. I get bsods like crazy claiming that it's the memory. When this...
BSOD Help and Support
Strange RAM issues
First a little background. The computer that this refers to has been my main production computer for the past 10 months with no hardware issues. It has run solidly with Vista SP1 x64, Vista SP2 64. For production, I have replaced it with another machine and this has become my test production...
Hardware & Devices

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:58.

Twitter Facebook Google+

Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App