Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Random BSoD on new build.

03 Aug 2011   #1

Windows Professional 64bit
 
 
Random BSoD on new build.

Hi guys

First time here,never had this happen before on a build.
Put this machine together last week installed OS(retail version 64bit win 7 Pro),after install started getting BSoDs randomly. After much frustration I did a fresh install and all was looking good for a couple of days until I started getting random crashes. System is handling BFBC 2 on high settings no problem, seems to crash either when it's doing nothing or if I'm doing the most trivial of things. So frustrating! I've included the appropriate files ( i hope!). Any help or advice would be greatly appreciated. I'm almost considering going and buying more ram and a new hd just to see if that will fix it..


Attachment 168314

Also a list of my specs(hope ive done this post right,please let me know if i need to add anything)

Windows Professional 64bit
CPU
i5 2500k Intel
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3
Memory
G.Skill Ripjaws 2x4Gb F3-12800CL9D-8GBRL DDR3 1600
Graphics Card(s)
Gigabyte GTX 560 ti OC
Sound Card
N/A
Monitor(s) Displays
Main-Samsung LA40C650 40" tv,Samsung syncmaster 2443 bw 24
Screen Resolution
1920x1080,1920x1200
Hard Drives
WD caviar black 1TB 64 mb cache
PSU
Corsair HX 1050
Case
Thermaltake level 10 gt
Cooling
zalman 9900
Keyboard
Logitech G 15
Mouse
Logitech G9
Internet Speed
adsl2
Other Info
New Build

My System SpecsSystem Spec
.

03 Aug 2011   #2

Windows 7 Ultimate 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hobowookiee View Post
Hi guys

First time here,never had this happen before on a build.
Put this machine together last week installed OS(retail version 64bit win 7 Pro),after install started getting BSoDs randomly. After much frustration I did a fresh install and all was looking good for a couple of days until I started getting random crashes. System is handling BFBC 2 on high settings no problem, seems to crash either when it's doing nothing or if I'm doing the most trivial of things. So frustrating! I've included the appropriate files ( i hope!). Any help or advice would be greatly appreciated. I'm almost considering going and buying more ram and a new hd just to see if that will fix it..


Attachment 168314

Also a list of my specs(hope ive done this post right,please let me know if i need to add anything)

Windows Professional 64bit
CPU
i5 2500k Intel
Motherboard
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3
Memory
G.Skill Ripjaws 2x4Gb F3-12800CL9D-8GBRL DDR3 1600
Graphics Card(s)
Gigabyte GTX 560 ti OC
Sound Card
N/A
Monitor(s) Displays
Main-Samsung LA40C650 40" tv,Samsung syncmaster 2443 bw 24
Screen Resolution
1920x1080,1920x1200
Hard Drives
WD caviar black 1TB 64 mb cache
PSU
Corsair HX 1050
Case
Thermaltake level 10 gt
Cooling
zalman 9900
Keyboard
Logitech G 15
Mouse
Logitech G9
Internet Speed
adsl2
Other Info
New Build
Hi Hobowookiee welcome to SF

Please follow these steps in this order,

Uninstall and clean avg using http://download.avg.com/filedir/util...removerx64.exe

Download and instal MSE Virus, Spyware & Malware Protection | Microsoft Security Essentials

Enable windows firewall.

Run RAM - Test with Memtest86+
Let it run overnight.

--------------------
Finish with the above steps and post back with any results.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #3

Windows Professional 64bit
 
 

Will post tomorrow after test etc.
thanks for the fast reply!
My System SpecsSystem Spec
.


03 Aug 2011   #4

Windows 7 Ultimate 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hobowookiee View Post
Will post tomorrow after test etc.
thanks for the fast reply!
Ok,your welcome.

I edited my first reply because i noticed that gdrv.sys (gigabyte easy saver ) does not exist in the most recent minidumps.

So just follow the rest above steps and again post back with any results.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #5

Windows Professional 64bit
 
 

Well after pass 5 of memtest+ last night no errors have occured. I will let it run again today while I'm at work just to be sure. Windows seems to have updated after removing avg and also sorted out a driver issue it was having. Will post again in a few days to let you know how its going and to hopefully mark as solved!

Thanks panais!
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #6

Windows 7 Ultimate 64bit SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Hobowookiee View Post
Well after pass 5 of memtest+ last night no errors have occured. I will let it run again today while I'm at work just to be sure. Windows seems to have updated after removing avg and also sorted out a driver issue it was having. Will post again in a few days to let you know how its going and to hopefully mark as solved!

Thanks panais!
Your welcome!
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #7

Windows Professional 64bit
 
 

OK just got a PFN_LIST_CORRUPT BSoD after browsing the web for 10 mins.
I don't know what else to do. Fresh install? I have run diagnostics on the hard drive and it passed,Ive run prime95 for 6 hours and no problems and memtest+ as well. This is getting beyond frustrating. Also I did memtest86+ with both sticks installed, should I just put one in at a time and run again?

Any help is greatly appreciated!

Will post dump files in a moment.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #8

Windows Professional 64bit
 
 

And got another BSoD as I was uploading the file,one moment. Also I changed the virtual memory,could that be part of the issue?
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #9

Windows Professional 64bit
 
 

OK twice I have triedto upload the dump file and it has blue screened with PFN_LIST_CORRUPT when I have hit the upload button. I have no idea what is going on. Will try again.
My System SpecsSystem Spec
03 Aug 2011   #10

Windows Professional 64bit
 
 

try again

Attachment 168388
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Random BSoD on new build.




Thread Tools



Similar help and support threads for2: Random BSoD on new build.
Thread Forum
Solved BSOD random on new build BSOD Help and Support
Random BSOD on new build BSOD Help and Support
BSOD at random on new build BSOD Help and Support
New build! Keep getting random BSOD! BSOD Help and Support
Random BSoD on My new build BSOD Help and Support
Random BSOD new build!!!!!!why!?! BSOD Help and Support
Random BSOD on new build BSOD Help and Support

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33