Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: No BSOD, but crash: software missing, cannot start in Adminmode etc

23 Aug 2011   #1
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 
No BSOD, but crash: software missing, cannot start in Adminmode etc

Hi all,

Just found this forum, looks great and populated.

Anyway, 2 days ago I transferred all my data from external HD to my CP (those files where not there yet) because I wanted a back-up.

That same day my comp suddenly started to act weird: many installed software programs I couldn't find, or were listed in Program files, but only consisted the link to the manufacturers' website. And my Avast stopped working: "Cannot find ...\Avast5\VisthAux.exe".

So I decided to install HijackThis (some may know that program here I hope) which is needed to upload in another forum for mods there to review and advice upon), but to no avail yet.

Also, I cannot start HijackThis, and also not as Moderator!

I never had this before, and I desperate for a good advice or fix. Thanks a lot for your efforts before!!!

dude


My System SpecsSystem Spec
.
23 Aug 2011   #2
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Hello HeatoftheNight, welcome to SF!

We might need a little more info.... what did you do exactly? Sounds as if you MOVED instead of COPY the files.
If so... A COPY back might help.

Please goto start|type MSINFO32 |choose export to txt etc and upload the result?
Also please complete system specs?

We'll go on from there...
My System SpecsSystem Spec
23 Aug 2011   #3
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 

Thanks for the quick repons!

I am quite sure I did copy the files from external HD to C:/

Please find attached a zip file. I just noticed even my Winzip software has vanished, so I had to do that online.

Also, I followed instructions to update System specs in my profile. I hope you find what you look for.

If you need any further info please dont hesitate to ask. Thanks for your help.
My System SpecsSystem Spec
.

24 Aug 2011   #4
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by MvdB View Post
Hello HeatoftheNight, welcome to SF!

We might need a little more info.... what did you do exactly? Sounds as if you MOVED instead of COPY the files.
If so... A COPY back might help.

Please goto start|type MSINFO32 |choose export to txt etc and upload the result?
Also please complete system specs?

We'll go on from there...
hi MvdB.. found anything..? hope so.......

regards
Heat
My System SpecsSystem Spec
25 Aug 2011   #5
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Well, not sure yet but there is a devices problem in your system... luckily I can read Dutch....:

HTML Code:
Niet beschikbaar    PCI\VEN_1102&DEV_7003&SUBSYS_00401102&REV_04\4&1B359D48&0&09F0    De stuurprogramma's voor dit apparaat zijn niet geļnstalleerd.
It says you have a PCI bus device connected for which drivers are missing. Please check your Devices to see if you find and yellow exclamation mark?

Please also de-install TuneUp utilities and such. They are not needed in W7 and mostly only cause problems.

Also, though not entirely clear to me yet, you seem to have problems with the Windows7 method of 32bit vs 64bit compatibility (the Syswow64). It shows up as an error multiple times...
This and your problem, might be connected to the extra toolings you use, like FilemenuTools. That shows up with multiple errors too.

I would de-install all third-party tooling that supposedly enhances W7. In your system it surely causes errors.

You also have problems finishing Windows update:
Quote:
Please go to your Maintenance Center and check the Windows Update status. Make sure you are up to date, do them one by one manually if needed.
For help or reset see: Windows Update - Reset

Next, in order to try to fix your problem, can you see, as an example, if a copy of you zip executable file now (only) exists ANYWHERE at all (on ALL disks)? Iow, do a full search on a file name you are sure of (that it should exist)?
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2011   #6
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 

thanks for the reply! i feel lucky to meet a dutch guru!

- PCI:

> i am not sure what to do with the message. it says it can't find the right plugin or so.

- I have de-installed TuneUp Utilities

- I don't seem to be able to delete, erase, wipe or otherwise get rid of FilemenuTools. It asks for Admin, but I am logged in as Admin, also a right-click to open the program as admin is not to be found in the right-click menu (it normally sits there when right-clicking a program, as far as I can remember...), so that is weird.

-new HJT file: please find attached

- I will also try to manually update windows./ NOW DONE: list of updates was a long list!
My System SpecsSystem Spec
26 Aug 2011   #7
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Try deleting Filemenu again by using this: Built-in Administrator Account - Enable or Disable

We'l look into the driver next.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2011   #8
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 

now it seems I am logged in as Admin, but when click FilemenuTools folder in \C:\Program Files, the following messages are shown --see attachments.
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2011   #9
MvdB

Windows 7 64b Ultimate
 
 

Maybe a superfluous question.... but have you tried deleting the corresponding software?
My System SpecsSystem Spec
27 Aug 2011   #10
HeatoftheNight

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits
 
 

How do I find the corresponding software in order to delete it? I've been only looking into the Program files so far
My System SpecsSystem Spec
Reply

 No BSOD, but crash: software missing, cannot start in Adminmode etc




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
BSOD 0x0000000A crash 5 mins after start up
I have Vista with current updates. This computer has been solid for years, but all of a sudden it's crashing. I don't recall installing anything lately and I restored it to an earlier date. I scanned for viruses and malware, did driver updates but it's still crashing. It will crash about 3 - 5 mins...
BSOD Help and Support
Missing sound card software/driver causing BSOD on startup?
Hello, Earlier yesterday I was having an issue where sound was both playing through my laptop's speakers as well as the headphones I had plugged in. Not really knowing an exact way to fix this I went to the device and disabled it hoping that could temporarily solve my problem. Now, I am assuming...
BSOD Help and Support
BSOD Crash with PCTools software
I need help - and I know one "simple" solution is to not use this software and buy something different - so please avoid recommending that one. So...after I installed PCtools Spyware Doctor with antivirus my computer experienced crashes. I uninstalled PCtools for 10 days, no crashes. Installed...
BSOD Help and Support
Where to start - crash but no BSOD
Firstly, thanks for running this site and I hope your experts can help. Last week one of my machines started crashing randomly. The screens just go black, almost like it is in sleep mode, but nothing but a reboot will wake it up. I get no BSOD but I think something is up because when I reboot it...
BSOD Help and Support
Help with crash, not sure if it's software or HW
Built my own system and installed 64 bit version of Windows 7 Pro. It is a full retail version. It was installed over an XP install, but has since been reinstalled on a clean partition. The system is only 2 months old. The OS resintallation was just a few days ago. I built the machine and it...
BSOD Help and Support
BSOD crash after start up- minidump attached-please help
Hello everybody, Can anyone help with BSOD crash that I am having. I have attached the minidump below. I did not do anything unusual-do not seem to remember adding hardware or software..but I see a blue screen as soon as the boots up completely and Windows 7 loads. BTW, I have a gateway...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App