Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Windows 7 Opens and looks fine but doesn't function

24 Sep 2011   #1
darkstarsinner

 
Windows 7 Opens and looks fine but doesn't function

Okay forum I am coming to you once again for a little assistance.

Today I went to fire up my desktop and everything loaded quick and fine as usual. But when I went to click on my browser nothing happened. I then proceeded to try and click on my Windows Start button but again nothing happened. Nothing will function at all. The system just freezes and won't do anything.

My system is set up using an SSD for the OS and a RAID0 array for the programs and user files. While I have had issues with CHKDSK pulling the Raid array apart it is now disabled on both the SSD and the Raid array. I tried loading with the install disk and going to a restore point but the only one is from the updates yesterday and the issue still remains. I have also tried the SFC /SCANNOW using the command prompt on the install disk and it found no errors. I'm at a loss here and really don't want to do a fresh install. This thing is a pain to set up.

Thanks all in advance.


My System SpecsSystem Spec
.

24 Sep 2011   #2
darkstarsinner

 

Okay so I figured it all out. Still not sure why it happened but here's how I fixed it. I rebooted the system and loaded into safe mode. Once in I accessed the hidden system admin, found my user profile and transferred it over to another drive just in case. During the transfer the loader froze so I had to abort with a manual system power down (holding down the D-Day button). Once the system booted up (again into safe mode) I ran CHKDSK again on both drives. Again the results came back negative. However when the system rebooted into normal OPS I had a functional desktop. The only issue being that even though I logged into my profile, once in I got an error. "You have been signed into a temporary profile, etc. etc." Since I at least have some headway I jumped over to the hidden system admin and went to the REGEDIT. I found my User Profile Registry Key, backed it up and deleted it and rebooted. After I rebooted I no longer had this error but none of my saved files, movies or pictures were anywhere to be found. I did however manage to keep my programs installed. But then I got to thinking about that file I tried to back up. I tried to open it and got an error. I tried to delete it and it wouldn't let me. I finaly played it all out and ran CHKDSK again from safe mode on both drives. Lots of errors. After I booted the system up this last time I was able to open the file and low and behold I at least saved my docs and pics. Just transferred everything over and am now back in business. Thanks for looking though.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Windows 7 Opens and looks fine but doesn't function




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Recycle bin - appears on desktop but doesn´t function
The icon is on the desktop but nothing happens when I click on it. When I search for "recycle bin" only the icon comes up. Where is the bin and how do I get it to function?
General Discussion
Why doesn't the copy function ever know that 2 folders are identical?
I'm copying folder A on external drive E to folder B on external drive K. Folder B is an older copy of folder A which I now want to update so that I have an identical copy of folder A on drive K. I'm calling the copy of folder A on drive K "folder B" just for simplicity. Folder A is 27 gigabytes,...
General Discussion
Windows doesn't login properly in normal mode but fine in safe mode
Hi, I got win 7 home premium 64 bit on an i3 laptop. My system worked fine until today morning. The problem is this; When I boot the system in normal mode, I get to the part where I need to enter my password to login. Once i do that, all I get is a black screen with the mouse pointer that...
General Discussion
Image CD software doesn't work in Windows 7 was working fine in XP
i upgraded my os from xp to win 7 there some programs on my image files which are not running fine on Win 7 like counter strike condition zero please help
General Discussion
Dell Bios Doesn't See IDE Hard Disks but Windows 7 Does & Works Fine.
I have Win7 Ultimate installed on a Dell Optiplex GX620 P4 hyperthread, approx 6 years old. Bios is most current Phoenix ROM Bios Plus 1.10 A11. I have 2 sata drives and 2 IDE drives installed. Boot is from SATA 0. SATA drives 2&3 are not present. All is well with this part of the equation. I...
Hardware & Devices
Firefox 4 doesn't function properly in the taskbar
This is quite a weird problem and it started when I replaced Firefox 3.6 with Firefox 4 (as in uninstall Firefox and install Firefox 4). Everytime I am browing now Firefox 4 doesn't function properly in the taskbar. I made a screenshot of it which shows the problem much better. As you can see...
Browsers & Mail

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:51.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App