Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: New build Help Boot Problem :(

09 Oct 2011   #1
Donliridon

Windows 7 Ultimate 64
 
 
New build Help Boot Problem :(

Hello, ive built a new computer and i got some problems i dont know whats wrong
but after i built the computer i puted windows 7 CD and formated the Windows 7 it fully worked. then after i try to install a game i got BSOD,then when i boot up i get black screen and error please insert a proper boot device, this is killing me really im close to break the computer, and what i have done is Removed unplugged Changed IDE kable to the DVD Room to the Motherboard, changed SATACable from the SATA HDD, then i still get same error, ive tried 3 HDD and when i unplugg over the night it works actually but then if i Turn off the computer it happends same error. and i cant find the Drive in W7 CD and cant find the harddrive in the BIOS also but it works if i let it 10-7hour unplugged from the HDD, then i start i can see it in BIOS the HDD but not for long. Whats the problem is the motherboard ****t up?, the Mobo is new everythign is new. i really want some help, is it the PSU? or what? what is the problem Please help



My System SpecsSystem Spec
.
09 Oct 2011   #2
yowanvista

Windows 10 Pro x64, Arch Linux
 
 

Sounds like a BIOS issue, update it to the latest version
ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS M5A78L LE

Turn off AHCI in your BIOS if it is on
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2011   #3
Donliridon

Windows 7 Ultimate 64
 
 

i did the update and how wdo u mean turn off AHCI u mean Disabled the Chip Channel ? or waht to say?
My System SpecsSystem Spec
.

09 Oct 2011   #4
Donliridon

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Can it be that the motherboard doesnet support the harddrive at all? its like 1.5GB/S WEstern Digital Sata i really really want ive been for days trying to get help and fix this problem
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2011   #5
richnrockville

Windows 7 Pro x64 SP1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Donliridon View Post
Can it be that the motherboard doesnet support the harddrive at all? its like 1.5GB/S WEstern Digital Sata i really really want ive been for days trying to get help and fix this problem
Donliridon, I don't believe that it is a motherboard hard disk support problem.

You said that you had installed a game and then the bsod's started?

Where did you get the "GAME" and it sounds to me that the install might have
screwed up your system.

Of course after it all was working, you did create an image of your C drive so that
you could recover?

Also, have you looked into booting the windows install disk and doing a system repair?

Rich
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2011   #6
Donliridon

Windows 7 Ultimate 64
 
 

Yeah, i was downloading World of Warcraft from battle.net but i recognized something in the Asus Page, Storage Built-in Controller :
6 x SATA 3Gb/s port(s), blue
Support Raid 0, 1, 10, JBOD SATA 3GB/s my Harddisk is 1.5 GB/s do you think that could be the problem?

ive tried to do the booting and do a systtem repair with the W7 CD but dident work couldent find the drive.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 New build Help Boot Problem :(




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
New Computer Build Will Not Boot
Computer will not boot. Fans are running, including PSU and graphics card fan. DRAM LED light is off. Display will not get a signal. My power light (external) is flashing as if it's hibernating or asleep. Everything is properly connected as well! I have tried the following: -Unplugged...
General Discussion
Wierd browsing boot up problem after new build
Hi Good Peoples, I have just reinstalled all my software onto a new SSD. All is well except for one problem. I have set Outlook and Firefox to load at boot up time. Once the computer has booted, (less than 50 seconds) Outlook immediately opens as per normal. However, it takes almost 3 minutes...
Browsers & Mail
New PC build - Win 7 initial boot help
Hi guys. Just built a pc and having trouble with Win 7 on the initial boot up. I keep getting Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key I've been in the BIOS and select 1st boot fron dvd/cd drive. The dvd drive powers up and spins the...
Installation & Setup
New Build Takes a few attempts to boot!
Hi All, Just built my first PC: AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz 9MB Asus M4A88T-M 880G Socket AM3 Hitachi Deskstar 1TB Hard Drive 8 GB DDR 3 RAM ASUS HD 6850 Direct CU 1GB GDDR5 680w PSU G7
BSOD Help and Support
New PC build-replacing boot partition
I'm replacing my mobo/cpu with Sandy Bridge parts when they become available tomorrow, and I'm hoping to be able to move my data partition over without wiping it. I've currently got my drive partitioned up such that C is Windows 7 and basic programs, and the D drive includes my Steam games and...
Installation & Setup
New PC build BSOD on boot
I recently built another pc and things went together fine much like the first time. Windows 7 Home Premium OEM installed fine and booted up quickly. After booting I found out that I could not install programs to the pc, I always get random errors such as registry corruption, hkey error, or just...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:47.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App