Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD 101 when start using my pc!

18 Oct 2011   #1
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 
BSOD 101 when start using my pc!

hello guyz.i buy new gaming pc 2 months ago but not branded I custom maded.after using 2 months its giving me some BSOD errors like these 1.(A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) 2.(IRQL Not Less Or Equal) 3.(Uncorrectable Hardware Error BLUE SCREEN).ok now i will tell u my story thats what happens.when i connected my all hardware of my new rig i quickly goto BIOS and overclocks the cpu to 4.2 ghz with voltage of 1.36V which is safe range thats i know.installed windows 7 64BIT and windows vista 64BIT ultimate versions.both working fine from 2 months but i used windows vista much more then 7.i keep 7 for emergency use.its works fine with 4.2 ghz from 2 months.then i goto bios and overclocks more set to 4.7 ghz with voltage of 1.46 and all cpu features enabled (CPU Pll Overvoltage Enabled) turbo 4.7 ghz and multiplier to 47 then save and restart after rebooting windows run fine when windows loading some programs at startup its gives me BSOD of (A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) i quickly changed the settings to default and restart after rebooting windows loaded successfully.I used my pc 4-5 hours after that get cpu one BSOD or random BSOD which i describe on top.i checked everything all parts,cables,vga,heatsink,thermal grease,rams,power,bios updated to latest and flashed serval times,installed new windows,all latest driver,temps,checked HDD after checking thats all i still cant find solution same BSOD,S.then i think its may be power supply problem i goto BIOS and downclocked the cpu tO 3.2 GHZ turbo also 3.2 ghz and everythings defaults save and reboot after rebooting windows loaded fine and voila everything work fine i used my pc daily with 3.2 ghz its works fine and when i increased the cpu to 3.3 ghz its getting crashed with BSOD.i figured out one new thing that when i increase vcore to 1.35 v Its works on 3.4.ghz but before its was working on 3.4 ghz default with every setting on default.and yes heres my pc specification!
PC SPECIFICATION
CPU = INTEL CORE I7 2600K 3.4GHZ 8MB CACHE
RAM = KINGSTON 8GB DDR3 1333 MHZ
MB = GIGABYTE Z68A-D3-B3
VGA = GIGABYTE GTX 470 1280 MB GDDR5 SOC
PSU = GIGABYTE SUPERB 550 WATTS
COOLING = 3 EXTRA STOCK FANS 3200 RPM
CD/DVD = 2 LG SUPER MULTI DRIVES
HDD = WD BLUE 320 GB 7200 RPM,WD GREEN 1TB
DISPLAY = SAMSUNG SYNCMASTER P2370HD
OS = MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE SP2 64BIT
CONTROLLER = XBOX360 CONTROLLER FOR WINDOWS
PLZ GUYZ HELP ME FOR GOD SAKE I SPEND TO MUCH MONEY ON MY PC.Sorry For My Poor English Thank U!!!


My System SpecsSystem Spec
.
18 Oct 2011   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dangerous35 View Post
hello guyz.i buy new gaming pc 2 months ago but not branded I custom maded.after using 2 months its giving me some BSOD errors like these 1.(A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) 2.(IRQL Not Less Or Equal) 3.(Uncorrectable Hardware Error BLUE SCREEN).ok now i will tell u my story thats what happens.when i connected my all hardware of my new rig i quickly goto BIOS and overclocks the cpu to 4.2 ghz with voltage of 1.36V which is safe range thats i know.installed windows 7 64BIT and windows vista 64BIT ultimate versions.both working fine from 2 months but i used windows vista much more then 7.i keep 7 for emergency use.its works fine with 4.2 ghz from 2 months.then i goto bios and overclocks more set to 4.7 ghz with voltage of 1.46 and all cpu features enabled (CPU Pll Overvoltage Enabled) turbo 4.7 ghz and multiplier to 47 then save and restart after rebooting windows run fine when windows loading some programs at startup its gives me BSOD of (A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) i quickly changed the settings to default and restart after rebooting windows loaded successfully.I used my pc 4-5 hours after that get cpu one BSOD or random BSOD which i describe on top.i checked everything all parts,cables,vga,heatsink,thermal grease,rams,power,bios updated to latest and flashed serval times,installed new windows,all latest driver,temps,checked HDD after checking thats all i still cant find solution same BSOD,S.then i think its may be power supply problem i goto BIOS and downclocked the cpu tO 3.2 GHZ turbo also 3.2 ghz and everythings defaults save and reboot after rebooting windows loaded fine and voila everything work fine i used my pc daily with 3.2 ghz its works fine and when i increased the cpu to 3.3 ghz its getting crashed with BSOD.i figured out one new thing that when i increase vcore to 1.35 v Its works on 3.4.ghz but before its was working on 3.4 ghz default with every setting on default.and yes heres my pc specification!
PC SPECIFICATION
CPU = INTEL CORE I7 2600K 3.4GHZ 8MB CACHE
RAM = KINGSTON 8GB DDR3 1333 MHZ
MB = GIGABYTE Z68A-D3-B3
VGA = GIGABYTE GTX 470 1280 MB GDDR5 SOC
PSU = GIGABYTE SUPERB 550 WATTS
COOLING = 3 EXTRA STOCK FANS 3200 RPM
CD/DVD = 2 LG SUPER MULTI DRIVES
HDD = WD BLUE 320 GB 7200 RPM,WD GREEN 1TB
DISPLAY = SAMSUNG SYNCMASTER P2370HD
OS = MICROSOFT WINDOWS VISTA ULTIMATE SP2 64BIT
CONTROLLER = XBOX360 CONTROLLER FOR WINDOWS
PLZ GUYZ HELP ME FOR GOD SAKE I SPEND TO MUCH MONEY ON MY PC.Sorry For My Poor English Thank U!!!

Your English is fine.

First reset everything to default. DO NOT OVERCLOCK, UNDERCLOCK, UNDERVOLT, ETC.


Then run a System file check to verify that win 7 is ok.
Run a system file check to verify and repair your system files.
To do this type cmd in search, then right click to run as administrator, then
SFC /SCANNOW

Read here for more information SFC /SCANNOW Command - System File Checker

Let us know the results from the report at the end.


If after the above your system still crashes please upload the NEW (only) DMP files
My System SpecsSystem Spec
19 Oct 2011   #3
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 

its fine with underclock settings no bsod at all but when i set cpu frequncy to its default its gives me bsod (A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) i checked on 3.2 ghz its working fine with 3.2 ghz and yes system file checker does,nt fine any errors its fine!
My System SpecsSystem Spec
.

19 Oct 2011   #4
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dangerous35 View Post
its fine with underclock settings no bsod at all but when i set cpu frequncy to its default its gives me bsod (A Clock Interrupt Was Not Received On A Secondry Processor With In The Allocated Time Interval) i checked on 3.2 ghz its working fine with 3.2 ghz and yes system file checker does,nt fine any errors its fine!


Best advice that I've seen about this error (from here: http://www.sevenforums.com/crashes-d...tml#post356791 )
Quote:
What you're looking for will be in one of the following categories:

a) BIOS bug
b) a driver whose activity is causing the target processor to lock up
c) a hardware defect (temperature, voltage, dust, RFI, outright borkedness...)
So, check the drivers
Then check the inside of the case (temperature, voltage, dust, etc).
Then run some hardware stress tests

Quote:
Try this free video stress test: FurMark: VGA Stress Test, Graphics Card and GPU Stability Test, Burn-in Test, OpenGL Benchmark and GPU Temperature | oZone3D.Net
Try this free stress test: Free Software - GIMPS
Quote:
Prime95 Setup:
- extract the contents of the zip file to a location of your choice
- double click on the executable file
- select "Just stress testing"
- select the "Blend" test. If you've already run MemTest overnight you may want to run the "Small FFTs" test instead.
- "Number of torture test threads to run" should equal the number of CPU's times 2 (if you're using hyperthreading).
The easiest way to figure this out is to go to Task Manager...Performance tab - and see the number of boxes under CPU Usage History
Then run the test for 6 to 24 hours - or until you get errors (whichever comes first).
The Test selection box and the stress.txt file describes what components that the program stresses.
Then try replacing parts.
Then look up the versions of your BIOS to see what changes were done.[/QUOTE]
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #5
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 

ok there is my latest dump plz check!thanks!
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #6
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 

plz check my latest dump and yes one thing to tell u that its working fine with 3 cores but when i switched to 4 core,s its getting crashed! any solution!
My System SpecsSystem Spec
20 Oct 2011   #7
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by dangerous35 View Post
plz check my latest dump and yes one thing to tell u that its working fine with 3 cores but when i switched to 4 core,s its getting crashed! any solution!
Have you done all the suggestions including BIOS updating?

Is the computer under warranty?
My System SpecsSystem Spec
21 Oct 2011   #8
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by zigzag3143 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by dangerous35 View Post
plz check my latest dump and yes one thing to tell u that its working fine with 3 cores but when i switched to 4 core,s its getting crashed! any solution!
Have you done all the suggestions including BIOS updating?

Is the computer under warranty?
yes i updated bios serval time,s but its not helpful to me & its not under warranty.4 cores only works fine when i increased vcore dynamic voltage 4 cores also works then & i tested with linx prime 95 but temps go high!
My System SpecsSystem Spec
23 Oct 2011   #9
dangerous35

Windows 7 Ultimate x64
 
 

cores temp reaching 98c when doing benchmark with prime 95 what the hell 98 tj max!
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD 101 when start using my pc!




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Laptop won't start after update, can't start start up repair either
My mother in law has a toshiba satellite p775-s7100 and this morning she told me there was a toshiba update, I was on her laptop yesterday and saw there was an update for her bios, so I'm assuming she clicked the update button and messed the update up somehow. Now when we try to boot the laptop,...
General Discussion
BSOD At start up - W7ULT - Memory BSOD related
These errors and problems have occured since I first got my computer. I just assumed that it was a problem that always happened and when I was on W7 x64 Home Premium I just ended up never getting a BSOD after a while but my computer would always restart on shut down. Now I'm on Windows 7...
BSOD Help and Support
BSOD on Start up, White bars and pixelation in start up screen.
Hello, my machine is 2 yrs old and recently I have encountered this problem. It started slowly. While playing League of Legends and Starcraft 2 it would occasionally freeze up, the display would become pixelated and I would have to restart my PC. I could still hear audio, but nothing would...
BSOD Help and Support
BSOD trying to start Windows, gets to desktop then BSOD, then reboots
Hi guys, I encountered BSOD for the first time. Very annoying. Right now I have to run this on Safe Mode in order to access the internet. I also noticed I can't use Firefox right now, and instead am using iE. I couldn't run the the performance scan report either (time out?), but I did attach the...
BSOD Help and Support
BSOD just after start up
Hi, as you can tell i'm new here Iv been reading a few of the other random crash posts and have tried to follow them as best as I can. Basically, my computer will freeze about a minute or 2 after login, and when I restart, I can login again either in safe mode or normal, and I will get a...
BSOD Help and Support
BSOD on Start - able to start in Safe Mode and Restore
Windows 7 Home Premium 64-bit on Dell XPS 8100 with Intel Core i5, 650@3.20 GHz, 8Gb RAM, worked flawlessly out of the box in April (for five months). For a few weeks, powering off had produced "Installing Windows Updates, 1 (etc) of 8" - each and every time. Two days ago, power on results in...
Backup and Restore


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 08:06.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App