Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: windows don't boot corretly after installing ati gpu drivers

30 Oct 2011   #1
martinesku

windows 7 ultimate x64
 
 
windows don't boot corretly after installing ati gpu drivers

Hi all,

I'm moving my problem to this thread from another section with discussion.
My problem is...:

i got problem with installing drivers on my system. after installing win 7x64 ulitmate i installed ati drivers for x64 system ( i tried from windows update also from ati sites, also only drivers and whole package) and still the same problem-after rebooting windows dont boot corretly.

it hangs on the default wallpaper-no taskbar loaded, icons etc-like whole explorer got problem. task manager dont start-after pressing ctrl alt del comes black screen.
i installed windows many times ago and never had this problem before..
pleas give me any tips.

many thanks
Martin

Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
Quote   Quote: Originally Posted by martinesku View Post
it hangs on the default wallpaper-no taskabar loaded, icons etc-like whole explorer got problem. task manager dont start-after pressing ctrl alt del comes black screen.
Hi Martin, this sounds like a Windows issue as opposed to a GPU issue. After installing Windows please make sure you install the chipset drivers for the motherboard. Also get your drivers from AMD's website, don't use the Windows Update version since they generally lack other features a full feature set from the manufacturer may have, also the manufacturer may have newer improved drivers.

BTW we need to know your full system specs be be of more help.

Thanks.

Quote   Quote: Originally Posted by martinesku View Post
Thank you Sygnus,

yes, i tried this solution too, i installed drivers for chipset and for hdd, i dont install audio driver-because i use another sound card. But i will try to install this drivers too-to eliminate this possibly solution.
btw: my configuration is core 2duo E8400, asus P5B, Emu 1212m sound card, Ati 5770, 4gb ram, two HDDs,

P.s i tried also to install net framework c++ redistributable direct x and some updates for win before installation ati drivers..
Quote   Quote: Originally Posted by sygnus21 View Post
I think your issue needs to have it's own thread as this one doesn't sound like a video card issue, but a rather a driver or Windows issue outside the video card.

Quote   Quote: Originally Posted by martinesku View Post
i dont install audio driver-because i use another sound card. But i will try to install this drivers too-to eliminate this possibly solution.
And yeah, you do need to install the drivers for the soundcard, which could cause problems if they aren't installed.

Anyway start you own thread in the general section and we'll go from there. Scratch that you're in the right section, you just need to create your own thread.

Thanks.
my on-board sound card is disabled, that the reason, why i don't install windows drivers from MB manufacturer-Asus


My System SpecsSystem Spec
.
30 Oct 2011   #2
zigzag3143

Win 8 Release candidate 8400
 
 

Does it boot correctly in safe mode (F8)?
My System SpecsSystem Spec
30 Oct 2011   #3
Hipster Doofus

Windows 7 Pro x64 -- PCLinuxOS KDE4 FullMonty 2011
 
 

I recently had a similar issue. If you boot up to the background wallpaper with nothing showing except the mouse try this.

Right click/screen resolution. Check that your monitor is being picked up properly.
My System SpecsSystem Spec
.

31 Oct 2011   #4
martinesku

windows 7 ultimate x64
 
 

to zigzag : i will try safe mode
to Hipster : no mouse cursor, it stay on some loading step. nothing is possibly to do.only reset
My System SpecsSystem Spec
06 Nov 2011   #5
Cyrinishadow

Windows 7 Ultimate x64
 
 

I recently had the same problem with nvidia drivers, try hitting f8 to go to safe mode prompt and choose to start in low res mode. After booting you can change your resolution. Helped my problem, hope it helps you.
My System SpecsSystem Spec
07 Nov 2011   #6
martinesku

windows 7 ultimate x64
 
 

CyriniShadow: thank you, but there is no problem with resolution, the problem is that explorer doeas't load correctly, no taskbar, no task manager. it hangs on wallpaper
My System SpecsSystem Spec
Reply

 windows don't boot corretly after installing ati gpu drivers




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows won't boot after installing video drivers (new build)
So I have a new build and after installing windows updates, drivers and other software it would no longer boot it would get to the windows 7 loading screen but before it would get to the log in screen it would restart and recommend start up repair. after which it would boot successfully having...
General Discussion
Windows won't boot after installing Nvidia GPU drivers
I am having an issue with a new build. I am running Windows 7 Pro 64 on an SSD (Crucial M500). Windows installation runs fine with no visible problems, as does installation of the motherboard drivers (Asus M5A97 R2.0). The CPU is an AMD FX-6300. After installation of drivers for my graphics...
Graphic Cards
Windows 7 takes long time to boot after installing drivers
Hi! Because of the errors reported by the action center i installed the WD SES driver, another WD driver, USB 3 driver and Marvell Console driver. After that my PC started taking long time to boot. Usually it booted fast, now it is taking more than a minute at the windows logo screen. I...
Performance & Maintenance
Fresh boot of Windows 7 Home Premium, drivers not installing correctly
As of yesterday, my HP Envy 6z-1000 laptop acquired a hive error. Unable to fix it, I simply installed a clean boot of Windows 7. In doing so, the "Recovery Partition" that comes factory installed on the computer was formatted and I no longer have access to the Recovery options provided by HP. I...
Drivers
windows don't boot corretly after using avg free virus scanning
Hey guys i hope i can describe the condition clearly :cry: please watch the video i recorded www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WY5j_TNG0Zo i've try to use the recovery tools but they do not of use,details are as follow if i choose "Disable automatic restart on system...
BSOD Help and Support
W7 won't boot up after installing NVIDIA drivers
Well, I have this problem: After installing 64bit 186.03 (tried 185 too) NVIDIA drivers for notebooks (I have geforce 9200m gs) and restarting, windows just won't boot up. The screen goes black and then reboots without even showing the "welcome screen". I've tried this with 7100 and RTM builds...
Graphic Cards


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:40.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App