Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: My Computer Freezes at Shutdown Loading Screen But Not in Safe Mode.

05 Feb 2012   #11
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Code:
Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.11.0001.404 X86
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.


Loading Dump File [F:\Kingston\BSODDmpFiles\coreysbrodylan\Windows_NT6_BSOD_jcgriff2\020412-20623-01.dmp]
Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available

DbsSplayTreeRangeMap::Add: ignoring zero-sized range at ?fffff800`00b9c3c0?
Symbol search path is: SRV*C:\SymCache*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Executable search path is: 
Windows 7 Kernel Version 7601 (Service Pack 1) MP (4 procs) Free x64
Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS
Built by: 7601.17640.amd64fre.win7sp1_gdr.110622-1506
Machine Name:
Kernel base = 0xfffff800`03009000 PsLoadedModuleList = 0xfffff800`0324e670
Debug session time: Sat Feb  4 14:16:58.555 2012 (GMT-7)
System Uptime: 0 days 0:19:26.382
Loading Kernel Symbols
...............................................................
................................................................
.....................
Loading User Symbols
Loading unloaded module list
...........
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck 9F, {3, fffffa8008899050, fffff80000b9c3d8, fffffa800a084c60}

Probably caused by : usbehci.sys

Followup: MachineOwner
---------

0: kd> !analyze -v
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (9f)
A driver is causing an inconsistent power state.
Arguments:
Arg1: 0000000000000003, A device object has been blocking an Irp for too long a time
Arg2: fffffa8008899050, Physical Device Object of the stack
Arg3: fffff80000b9c3d8, Functional Device Object of the stack
Arg4: fffffa800a084c60, The blocked IRP

Debugging Details:
------------------


DRVPOWERSTATE_SUBCODE:  3

IRP_ADDRESS:  fffffa800a084c60

DEVICE_OBJECT: fffffa8008899050

DRIVER_OBJECT: fffffa80087e18b0

IMAGE_NAME:  usbehci.sys

DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP:  4d8c0c00

MODULE_NAME: usbehci

FAULTING_MODULE: fffff880045bb000 usbehci

CUSTOMER_CRASH_COUNT:  1

DEFAULT_BUCKET_ID:  VISTA_DRIVER_FAULT

BUGCHECK_STR:  0x9F

PROCESS_NAME:  System

CURRENT_IRQL:  2

LAST_CONTROL_TRANSFER:  from fffff800030f3cd2 to fffff80003085c40

STACK_TEXT:  
fffff800`00b9c388 fffff800`030f3cd2 : 00000000`0000009f 00000000`00000003 fffffa80`08899050 fffff800`00b9c3d8 : nt!KeBugCheckEx
fffff800`00b9c390 fffff800`030915fc : fffff800`00b9c610 fffff800`00b9c610 00000000`00000000 00000000`0000000a : nt! ?? ::FNODOBFM::`string'+0x34a90
fffff800`00b9c430 fffff800`03091496 : fffff880`017985b0 00000000`000123e3 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiProcessTimerDpcTable+0x6c
fffff800`00b9c4a0 fffff800`0309137e : 00000002`b6cf24c4 fffff800`00b9cb18 00000000`000123e3 fffff800`031ffee8 : nt!KiProcessExpiredTimerList+0xc6
fffff800`00b9caf0 fffff800`03091167 : fffff800`031fbed8 fffffa80`000123e3 fffffa80`08829a30 00000000`000000e3 : nt!KiTimerExpiration+0x1be
fffff800`00b9cb90 fffff800`0307d96a : fffff800`031fbe80 fffff800`03209cc0 00000000`00000000 fffff880`04402db0 : nt!KiRetireDpcList+0x277
fffff800`00b9cc40 00000000`00000000 : fffff800`00b9d000 fffff800`00b97000 fffff800`00b9cc00 00000000`00000000 : nt!KiIdleLoop+0x5a


STACK_COMMAND:  kb

FOLLOWUP_NAME:  MachineOwner

FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x9F_IMAGE_usbehci.sys

BUCKET_ID:  X64_0x9F_IMAGE_usbehci.sys

Followup: MachineOwner
---------
It is likely due to your NETGEAR WG111v3 Wireless-G USB Adapter; Wireless USB is a very finicky method to get wireless internet. If you are having trouble shutting down with it plugged in, try removing it before shutting down and see if it resolves the problem.


My System SpecsSystem Spec
.
05 Feb 2012   #12
20phileagles

Windows 7 Ultimate x64
 
 

It is likely due to your NETGEAR WG111v3 Wireless-G USB Adapter; Wireless USB is a very finicky method to get wireless internet. If you are having trouble shutting down with it plugged in, try removing it before shutting down and see if it resolves the problem.

Just tried it with the adapter unplygged and it still froze up. restarted without it plugged in and tried a restart and still froze.
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2012   #13
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Try the steps outlined in USB Driver - General Fix for Problems since you have a USB related crash.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Feb 2012   #14
coreysbrodylan

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by writhziden View Post
Try the steps outlined in USB Driver - General Fix for Problems since you have a USB related crash.
I get to step 9 and this is what i come up with
Attachment 196902
My System SpecsSystem Spec
05 Feb 2012   #15
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Your problem may very well be related to the USB Controller that is having problems. First, make sure all your drivers are properly installed from your motherboard site. If you have a USB card that you are using that fits into your motherboard, make sure its drivers are installed. If those steps do not resolve the yellow exclamation mark, use the Hardware devices are not working or are not detected in Windows Fix It tool to remedy hardware problems.

Also, I have seen these problems crop up when using third party software to find driver updates. Such software often finds updated drivers that belong to different devices then those actually on the user's computer. If you are using any software for finding driver updates, let us know.



How are your usb ports currently working?
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #16
20phileagles

Windows 7 Ultimate x64
 
 

Sorry, I forgot this thread was still open. The problem, I found was an old dynex sound card that was installed. After troubleshooting thru process of elimination. Everything works great now, Thanks guys
My System SpecsSystem Spec
26 Feb 2012   #17
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

No problem. Glad you got it sorted.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 My Computer Freezes at Shutdown Loading Screen But Not in Safe Mode.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer freezes after Login, only works on Safe Mode
Hello, I am new to these forums, and I don't even know if this is the right place, but I didn't find any place for posting crashes that are not BSODs. So if I am on the wrong place, sorry :confused: Anyways, I've seen another thread about a similiar problem here, but I tried everything on it....
General Discussion
Computer boots in SAFE mode, but freezes on home if boot normally
Help!!! my HP laptop has stopped working, freezing whenever i try to open any program. It however works fine in SAFE mode, but with limited functionality. what do i do. can it be fixed without disk?
General Discussion
Windows freezes before logon screen, even in safe mode
Upon booting the machine it just shows the background and the mouse cursor. Tried it in safe mode and i get the same issue. I also tried startup repair same issue. Machine came pre installed with 7.
BSOD Help and Support
Black screen after loading safe mode
Hello, I got a problem. I have to load the safe mode for installing Steam after a crash. So I entered the advanced boot menu and chose Safe Mode with Networking. It started loading some .sys files. After a lot (I think it was loaded correctly) of .sys files my screen froze and after 3 seconds...
BSOD Help and Support
Windows restarts on loading screen (safe mode accesible)
hi everyone well I am going to talk about this problem from the beginning my laptop was fine running on vista OS and when I heared about windows 7 I installed it and that went fine too 4 months later the laptop suddenly restarts at any time (browsing - playing games .. etc) I took it to a...
BSOD Help and Support
computer restarts when loading safe mode logon screen
I tried going into safe mode, but when I hit the logon screen, my comp would automatically restart after a few seconds. The seconds are random. Normal mode/startup worked fine. So I thought I could try using msconfig and had windows do safeboot with minimal .... That was a bad idea, since now...
Software


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 23:00.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App