Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: pc froze and now running good after chkdsk

18 Feb 2012   #41
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

Windows 7 Build 7601 This copy of Windows is not genuine
i don't know if this will be related but i thought i would post this thread here


My System SpecsSystem Spec
.
19 Feb 2012   #42
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Thanks, I took a look at the thread. Looks like you have been on quite a ride. Hopefully the non-genuine problem is not related to your hard disk problems. Have you run a disk check with Automatically fix file system errors checked to see if you have errors again? Remember, for any drives that do not give the message:
"Windows has checked the file system and found no problems"
run disk check again. In other words, if it says:
"Windows has made corrections to the file system"
after running the disk check, run the disk check again.
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #43
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

Quote:
Looks like you have been on quite a ride
yup i have lol
i think it might have been hdd related not sure anyways after i shutdown my pc i ran disk check with both boxs checked & got tons of errors

1st something along the lines of recovering file indexed
2nd deleting corrupt attributes
3rd recovering orphaned file
4th replacing invalid security id with default security id (did this i think to every file)
5th inserting data attributes into file
5th windows replaced bad clusters (there was 6 of them among them was my AV and pagefile)
correcting errors in the master file table MFT mirror & then after all that & a lil more it said restarting windows
after a min. of waiting i went up stairs it rebooted and didnt want to load windows just a black screen no water mark nothing
since it didn't want to load windows i backed everything off my 2nd hdd from my old pc installed xp on it put it in the new pc which is the one with the hdd that's failing and had to fool around with it for a min. to get it to recognize it then had to get it to recognize my dvd drive as i only got 1 ide slot on my pc mobo but finally im back but with xp till i get a new hdd that has more room for 7 & i was hearing a sound like it was trying to load i thought it was maybe my cpu but no it was the hdd i dont hear it anymore now that im using a different hdd so im thinking all might be well
now i gotta hook the failing hdd up & boot from this hdd and then back up the data that is still there
My System SpecsSystem Spec
.

20 Feb 2012   #44
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Yeah, I was worried the drive might be failing. That does not sound good at all for that drive. Hope you can get the data backed up. Best wishes!
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #45
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

i got the drive up and running as the 2nd hdd
and im still not getting the sound of it trying to load
im backing up the data right now off of it then after i do that i going try to format using a different file system 2 or 3xs
and scan the disk as well 2 or 3xs & maybe just maybe i can use it as a 2nd hdd maybe
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #46
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Backup the data first. Then run the diagnostic tools for the drive. If it is your Western Digital drive, use WD Support / Downloads / SATA & SAS / WD Caviar Blue / SE / SE16 (SATA II) if it is a Seagate drive, use SeaTools. Use the DOS version if the Windows version will not complete.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #47
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

im not booting my WD drive no longer

ok ran check disk again got these errors
deleted an indexed entry from $SII
cleaning up all unused indexed entries from index $SII of file 9
cleaning up all unused indexed entries from index $SDH of file 9
cleaning up all unused security descriptors
fixing mirror copy of the sec. descriptor data stream
replacing usn journal file record segment
then something about MFT couldn't read it because it booted xp to quick

now when i run check disk the report don't appear it runs in xp
you dont think changing the file system to fat or whatever then putting it back to ntfs wouldnt do to much as of fixing errors in the file system
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #48
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

Probably not. I am concerned that you are getting errors this frequently. I still recommend running the diagnostic utilities from the drive's manufacturer.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #49
bigdog2626

Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit
 
 

Quote:
Probably not
but he wouldn't do no harm to go in the drive & delete everything would it?
Quote:
I am concerned that you are getting errors this frequently
yea me to
Quote:
I still recommend running the diagnostic utilities from the drive's manufacturer.
running Data Lifeguard Diagnostic for Windows right now still couldn't run the quick test so ill report back in about a hour and half

ok ran the test and there was bad sectors that maybe repairable & i chose to repair them it started repairing it after it was nearly complete i got error was detected while repairing bad sectors

Quote:
Test Option: QUICK TEST Model Number: WDC WD3200AAKS-00VYA0 Unit Serial Number: WD-WMARW0554105 Firmware Number: 12.01B02 Capacity: 320.07 GB SMART Status: PASS Test Result: FAIL Test Error Code: 06-Quick Test on drive 2 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 2! Test Time: 18:32:19, February 21, 2012
Test Option: EXTENDED TEST Model Number: WDC WD3200AAKS-00VYA0 Unit Serial Number: WD-WMARW0554105 Firmware Number: 12.01B02 Capacity: 320.07 GB SMART Status: PASS Test Result: FAIL Test Error Code: 08-Error was detected while repairing bad sectors. Test Time: 20:18:35, February 21, 2012
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #50
writhziden

Windows 7 Home Premium 64 Bit
 
 

That would indicate your hard drive is failing and is not worth trying to salvage. Is it still under warranty?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 pc froze and now running good after chkdsk




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
How to get a log from chkdsk after running chkdsk from the RE?
Hi there, Is there any way to get a chkdsk log from an unbootable computer after you run chkdsk from the Recovery Environment (RE) so it can be posted on a forum? Thank you, Donna :)
Hardware & Devices
CHKDSK Running at every boot
Title says it. Really stupid and annoying problem, yet not a lot of answers:(. I haven't installed any programs recently that could have messed my hdd up. Just scanned with my anti virus, and found two tracking cookies. I did happen to install the windows 8.1 preview on a separate partition...
Performance & Maintenance
Froze, ran CHKDSK now stuck at stage 4
Hello, Okay I will give you a short background of the events leading up to my current state. Yesterday my awesome computer with no problems all the sudden froze, I had to hard reboot it; When It started back up I was logged into a temporary account after looking online and following steps to...
Performance & Maintenance
Chkdsk running on every boot
Hi I've had this problem for the past week or so since trying to install a new SSD as my boot drive to my laptop. I have an Acer laptop and used the Acer backup utility that came with it to make a ghost image of my c drive, although first I had to shrink the partition in windows to allow it to...
Performance & Maintenance
CHKDSK running regularly now I have an SSD
Guys, since my recent upgrade to an OCZ Vertex Plus 120GB (oczssd2-1vtxpl120g) SSD, chkdsk is running every other time I boot up. There seem to be regular file issues too, I've lost key dlls from Avast and had to reinstall it and similar on itunes. Today, again, the machine is without a...
Performance & Maintenance
chkdsk running on startup
Hi There, I have chkdsk running on startup approximately every 1 in 3 times I boot my computer. I did check for a "dirty bit" and it was clean. How can I figure out what's causing this? Thanks, Justin
Performance & Maintenance


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 14:04.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App