Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: first bsod on the new build in 3 years, not sure what happened

20 Feb 2012   #1
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 
first bsod on the new build in 3 years, not sure what happened

i was just browsing the internet and then went to check my email and had my first legit BSOD since i built this rig in 3 years. not sure whats up. it was random. ill attach all that i can.

my system specs down below are up to date


My System SpecsSystem Spec
.
20 Feb 2012   #2
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Code:
AODDriver2.sys Wed Jun 15 04:38:35 2011 (4DF86F8B)
AMD OverDrive (AODDriver2.sys) is either a stand-alone application, or a component of the AMD VISION Engine Control Center.
Please uninstall the AMD OverDrive program as it can cause BSOD's on your system.
If it's the stand-alone app, uninstall it via Control Panel...Programs...Uninstall a program
If it's in the AMD VISION Engine Control Center, you can uninstall it using the AMD uninstall tool (or uninstall the entire AMD VISION Engine Control Center application through Control Panel

If the device remains a problem in perfmon /report, open Device Manager, select the "View" item.
Then select "Show hidden devices" and scroll down to the Plug and Play Drivers section.
Locate the AODDriver entry, right click on it and select "Uninstall". Reboot for changes to take affect.

Please uninstall ATI Tool. It is not compatible with Windows 7

Please run these tests and report back the results
1. Memtest86 - Run for 7-8 passes - RAM - Test with Memtest86+
2. Prime95 - Run all three tests for 3-4 hours each or until fail - Hardware - Stress Test With Prime95
3. Hard drive scan usings SeaTools - SeaTools for Windows | Seagate - Both long and short tests

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7601.17640.amd64fre.win7sp1_gdr.110622-1506
Debug session time: Mon Feb 20 18:44:56.222 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 7:42:34.424
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for tcpip.sys
Probably caused by : hardware ( tcpip+1719a0 )
BUGCHECK_STR:  0xFC
PROCESS_NAME:  OUTLOOK.EXE
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_IP_MISALIGNED
BiosReleaseDate = 02/18/2011
SystemManufacturer = MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
SystemProductName = MS-7577
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17640.amd64fre.win7sp1_gdr.110622-1506
Debug session time: Sat Feb 18 18:53:44.363 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 18:40:14.565
*** WARNING: Unable to verify timestamp for win32k.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for win32k.sys
Probably caused by : win32k.sys ( win32k+b5e42 )
BUGCHECK_STR:  0x50
PROCESS_NAME:  explorer.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x50_win32k+b5e42
BiosReleaseDate = 02/18/2011
SystemManufacturer = MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
SystemProductName = MS-7577
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17640.amd64fre.win7sp1_gdr.110622-1506
Debug session time: Fri Feb 17 17:57:05.994 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 23:00:37.571
Probably caused by : dxgmms1.sys ( dxgmms1!VIDMM_GLOBAL::ReferenceAllocationForSubmission+ab )
EXCEPTION_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.
PROCESS_NAME:  System
ERROR_CODE: (NTSTATUS) 0xc0000005 - The instruction at 0x%08lx referenced memory at 0x%08lx. The memory could not be %s.
BUGCHECK_STR:  0x7E
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x7E_dxgmms1!VIDMM_GLOBAL::ReferenceAllocationForSubmission+ab
BiosReleaseDate = 02/18/2011
SystemManufacturer = MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
SystemProductName = MS-7577
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #3
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 

thanks! i will get right on that
My System SpecsSystem Spec
.

20 Feb 2012   #4
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 

ok, i was able to remove the ATI tool driver and an AOD driver from the device mananger. the ati tool driver had a yellow triangle next to it. as far as removing any AOD software, i don't think i have any. see the attached image.

i will begin memtests, prime 95, and hard drive scans and let you know as soon as i can.

thanks!
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #5
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 

ok the directions for the memtest do not make sense. from the .zip file i downloaded, there is no .exe file. only an ISO image.
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #6
Gromit1710

Windows 7 Professional 64 Bit Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by socrgy9 View Post
ok the directions for the memtest do not make sense. from the .zip file i downloaded, there is no .exe file. only an ISO image.
I think you need to burn that ISO file to a disk and then boot to that disk.

Sorry.. just passing through..
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #7
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 

thanks, but i don't have any disk. the directions linked to me say you can do it with a USB but the directions on memtest86.com don't make sense of how to do that with a USB.
My System SpecsSystem Spec
20 Feb 2012   #8
Gromit1710

Windows 7 Professional 64 Bit Service Pack 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by socrgy9 View Post
thanks, but i don't have any disk. the directions linked to me say you can do it with a USB but the directions on memtest86.com don't make sense of how to do that with a USB.
Sorry, can't help you there. I've never been in a situation where I needed to boot to a flash drive yet.

No worries, someone here will hook you up.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #9
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by socrgy9 View Post
ok, i was able to remove the ATI tool driver and an AOD driver from the device mananger. the ati tool driver had a yellow triangle next to it. as far as removing any AOD software, i don't think i have any. see the attached image.

i will begin memtests, prime 95, and hard drive scans and let you know as soon as i can.

thanks!
Uninstall AMD Engine Vision Control.



As for making a USB stick, I followed the directions exactly and everything was fine? Where are you running into problems? Follow the directions from the seven forum guide i linked you.
My System SpecsSystem Spec
21 Feb 2012   #10
socrgy9

windows 7 64bit on both
 
 

ah! i tried it again just now and it worked. i think the link within the directions wasnt working last night. google chrome kept giving me an error message. i thought it was just an old link so i just googled and went to the memtest86.com. thats what didnt work. but the link in the directions is working now. ill run memtest. prime95 checked out ok. there havent been any issues today, i think the drivers were the big problem.

i use amd engine vision control though...? how do i control my graphics settings without it?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 first bsod on the new build in 3 years, not sure what happened




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Computer crashes while playing dota 2 . Never happened in past 2 years
Screenshot by Lightshot Some odd sounds from speaker (like the ones when your audio jack is not plugged in properly) and slowly gets worst when playing, then computer power offs, on and restarts. Any help?
General Discussion
Not Genuine Windows Build 7601, after 2 years
I bought a new Gateway DX4840 from Fry's about 2 years ago with Windows 7 Home Premium. It has the genuine windows stickers on the side with the product keys. It has worked fine until about a month and a half ago when it suddenly said windows is not genuine. I called Microsoft and they walked me...
Windows Updates & Activation
About to build a new PC after 11 years!
Well, I have respect for my 2001 Dell Dimension 8200 P4 2GbRDRAM XP PC, it never failed me and I still use it and plan on keeping it as a lab computer (backup, etc). However I thought it was time for an upgrade. Here are the main components I bought: - ASUS P8Z77-V Deluxe - Intel Core i7 3770K...
PC Custom Builds and Overclocking
BSOD on and off for years
I almost never use forums so forgive me if I do not use the proper etiquette. About three years ago, my roommate at the time and myself built a tower. ati radeon hd 4870, 4x2gb gskill ram, gigabyte motherboard, intel quad core processor, and windows vista. I then bought the upgrade disk to...
BSOD Help and Support
My first BSOD in over 10 years
Oh... Hello there. Nice to see you again BSOD. Been a long time hasn't it? What? More than 10 years? Wow. Where you been? That's right, you've been causing trouble for other people. Well I know that because I'm usually the guy helping them get over you. Oh? That's why you came back after all these...
BSOD Help and Support
what happened to the build 7068 thread?
cant find it?? why did it get deleted? I get a 404 error when i try to visit the page in my browser history. Search does not find it either.:(
General Discussion


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 09:29.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App