Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD running windows exp index, after installing a(known working gpu)

28 Feb 2012   #1
tyler123

windows 7 32bit
 
 
BSOD running windows exp index, after installing a(known working gpu)

Hi, upgraded a family members pc thats used for playing oldish games but is only a year or so old, have gone from on board graphics(radeon 4200hd) to an nvidia 6600gt that was fine in another machine.

I uninstalled all display drivers first and also ran a driver cleaner in safe mode, before installing the drivers from the nvidia site. The pc is also not overclocked.
When i tried to run the windows experience index it failed while running the decoding part(?) and fails at the same point every time(more info below).Apart from this all seems well, i havent tried any games or anything but it runs pcmark06 through.
Any help would be greatfully recieved. I have(i hope) attached the zip files requested in bsod posting.

Bsod info:0x00000116 (0x84D13510,0x8D150AA2,0x00000000,0x00000002)
nvlddmkm.sys- address 8D150AA2 base at 8D006000, datestamp 4f347a28

Win 7 32bit
Gigabyte ga-ma785gm-ud2h
Athlon X2 4800+ skt AM2
1gb ddr2 800(memory upgade in the post)
500w psu
Nvidia 6600gt (3D1)


My System SpecsSystem Spec
.
28 Feb 2012   #2
tyler123

windows 7 32bit
 
 

Been monitoring temps and they are fine also, and also not an overclocker(not this pc anyway)

Any help greatly appreciated
My System SpecsSystem Spec
28 Feb 2012   #3
mgorman87

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64bit
 
 

All your crashes are STOP 0x116
STOP 0x116: VIDEO_TDR_ERROR troubleshooting


Do what it says in the troubleshooting guide and post your results here

BSOD BUGCHECK SUMMARY
Code:

Built by: 7601.17713.x86fre.win7sp1_gdr.111025-1505
Debug session time: Tue Feb 28 12:05:01.293 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:03:33.104
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 08/12/2009
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-MA785GM-US2H
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17713.x86fre.win7sp1_gdr.111025-1505
Debug session time: Tue Feb 28 12:00:22.855 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:35:58.791
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 08/12/2009
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-MA785GM-US2H
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17713.x86fre.win7sp1_gdr.111025-1505
Debug session time: Tue Feb 28 11:23:42.742 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:09:51.678
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 08/12/2009
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-MA785GM-US2H
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17713.x86fre.win7sp1_gdr.111025-1505
Debug session time: Tue Feb 28 11:12:45.709 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:52:00.644
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 08/12/2009
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-MA785GM-US2H
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7601.17713.x86fre.win7sp1_gdr.111025-1505
Debug session time: Tue Feb 28 10:19:38.760 2012 (UTC - 5:00)
System Uptime: 0 days 0:02:19.695
*** WARNING: Unable to verify timestamp for nvlddmkm.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for nvlddmkm.sys
BUGCHECK_STR:  0x116
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  0x116_IMAGE_nvlddmkm.sys
BiosReleaseDate = 08/12/2009
SystemManufacturer = Gigabyte Technology Co., Ltd.
SystemProductName = GA-MA785GM-US2H
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
.

Reply

 BSOD running windows exp index, after installing a(known working gpu)




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Windows Experience Index not working
Hello, I was checking my Windows Experience Index and it doesn't seam to be working after making a system restore a couple of weeks ago - only noticed now...:p. I have followed the procedure in here SFC / SCANNOW Command - System File Checker with the sfc scannow command. I attach the...
Performance & Maintenance
HELP! Windows Experience Index not working at ALL.
Hi all, Tried searching the forums but could not seem to find anyone with the same kind of problem I've ran in to. For whatever reason, I can't get a Windows Experience Index rating. When I open my Computer properties, it's just blank and when I go through the control panel to try and rate...
Performance & Maintenance
BSOD After Installing and Running Firefox
I need help. I am running Windows Seven 32 bit and have been for a couple of years without issue. I recently installed Firefox and a file downloading addin for Firefox. Everything was fine until I needed to restart my computer. Once I restarted everything seemed to load and I got to my...
BSOD Help and Support
BSOD when installing Warcraft III, when running Windows Update, etc.
Ok guys, I need help. Followed the instructions and uploaded the BSOD dump and system file zip, and I've listed my system specs. I'm coming from a fresh installation of Windows 7 Ultimate x64 (Full Retail Version). I encounter random BSODs involving different files whenever I do anything...
BSOD Help and Support
Windows Experience Index Not Working
ok i was helping a friend with oc'ing his comp and he sent me a screenshot of his experience index. i thought i would send him a copy of mine, however when i reinstalled windows i must of forgot to do it. so i tried to run it and i got what you see in the screenshot below. i went into advanced...
General Discussion
BSOD after installing and running Motorola Phone Tools
I just installed Motorola Phone Tools (MPT) v4.3.6 and ran its x64 USB driver to get the phone connected. I connected my V3XX phone, ran a quick text message test and it all worked fine. As I was minding my own business when the phone was still connected and MPT minimized to the tray, I was...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 02:28.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App