Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: random BSOD playing with an emulator or websurfing.

27 Mar 2012   #11
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

man i think that its the same psu but the color is black.... a corsair psu would solve the problem...right?
i will buy a new PSU in the next few days,ill report back if anything changes.

thank you very much man.

(could you recommend any model that is 80%?)


My System SpecsSystem Spec
.
27 Mar 2012   #12
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Unfortunately, I can't guarantee it. There's no evidence that directly blames the PSU; it just seems like a possibility based on past experiences and your particular current model. Thus, if possible, you're better off borrowing one from another computer so you don't take the risk.

If it comes to buying a PSU, you can trust pretty much anything by Corsair, Thermaktake, Cooler Master, SeaSonic, and perhaps a few others as well. Just find a model with good reviews and sufficient wattage (500W+), and you'll be pretty safe. Modular PSUs are nice, as you can unplug the cables you don't need to keep the case more tidy. You will pay more for that feature, however.
My System SpecsSystem Spec
27 Mar 2012   #13
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

i have another PSU that is 600w,never had any problem...but its generic too.

i'm willing to buy a "corsair CMPSU 650TXM ".
My System SpecsSystem Spec
.

27 Mar 2012   #14
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

I'm not against the idea of you buying a Corsair, but try the 600w. If it works, you know you're on the right track!
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2012   #15
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

man...i didnt test a new PSU yet...ill buy it next week ..but i'm getting new error codes you may skip the error 101 in the file...that is the first one....if you can have a look at those 4 new error and tell me what that mean... :O

(random reebot too)
My System SpecsSystem Spec
28 Mar 2012   #16
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

Have you run the other Prime95 tests yet?

Stop 0x124 - what it means and what to try

...Summary of the dumps:
Code:

Built by: 7600.16917.amd64fre.win7_gdr.111118-2330
Debug session time: Wed Mar 28 20:01:30.324 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:13.618
Probably caused by : AuthenticAMD
BUGCHECK_STR:  0x124_AuthenticAMD
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16917.amd64fre.win7_gdr.111118-2330
Debug session time: Wed Mar 28 11:54:30.229 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:14.852
Probably caused by : AuthenticAMD
BUGCHECK_STR:  0x124_AuthenticAMD
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16917.amd64fre.win7_gdr.111118-2330
Debug session time: Tue Mar 27 12:17:35.388 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:13.012
Probably caused by : AuthenticAMD
BUGCHECK_STR:  0x124_AuthenticAMD
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16917.amd64fre.win7_gdr.111118-2330
Debug session time: Tue Mar 27 11:51:03.961 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 0:00:16.239
Probably caused by : AuthenticAMD
BUGCHECK_STR:  0x124_AuthenticAMD
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  System
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_0x124_AuthenticAMD_PROCESSOR_BUS_PRV
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
Built by: 7600.16385.amd64fre.win7_rtm.090713-1255
Debug session time: Sun Mar 25 21:49:28.657 2012 (UTC - 4:00)
System Uptime: 0 days 10:37:46.234
Probably caused by : Unknown_Image ( ANALYSIS_INCONCLUSIVE )
BUGCHECK_STR:  CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT_6_PROC
DEFAULT_BUCKET_ID:  WIN7_DRIVER_FAULT
PROCESS_NAME:  uTorrent.exe
FAILURE_BUCKET_ID:  X64_CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT_6_PROC_ANALYSIS_INCONCLUSIVE
BiosReleaseDate = 02/15/2012
SystemProductName = System Product Name
ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии``
  
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2012   #17
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

i did,no errors.
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2012   #18
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

that new log says that is my CPU right?
maybe its Cpu fault...
My System SpecsSystem Spec
29 Mar 2012   #19
foxloose

windows 7 ultimate x64
 
 

so i tested my old psu and i got a new blue screen 101

might be a energy related ...i changed from recommended to the other one that has a high perfomance and it crashed after 2h....with the recommended it take more time to crash.

heres the .rar with the new 101.

the 101 i got with the old psu 600w that i was testing.
My System SpecsSystem Spec
30 Mar 2012   #20
Jonathan_King

Windows 7 Professional x64
 
 

You might try underclocking the CPU for now, until you can determine whether the PSU is the cause. Alternatively, try boosting voltage to the CPU slightly, and see if that helps anything.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 random BSOD playing with an emulator or websurfing.




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Bluescreen of Death while playing Dolphin Emulator
I've gotten a BSOD 2nd time within a week. This has never happened before, here is the code and dmp file. Problem signature: Problem Event Name: BlueScreen OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Locale ID: 1033 Additional information about the problem: BCCode: 1e
BSOD Help and Support
BSOD while starting a game in an emulator
Just new minutes ago , i download an emulator "Project 64" and start a game "Mario Kart 64". after i click the start, my screen goes black then BSOD screen appears. Can you help me whats wrong with my system?
BSOD Help and Support
BSOD when running Dolphin (GC/Wii emulator) and some games
Hello, I have been getting BSODs while running Dolphin and also when I'm playing certain games, like Smite. These BSODs occur at random times. Also, starting just a couple days ago, after rebooting, a notification pops up saying "Razer Naga Configuration Tool has stopped working". I don't have a...
BSOD Help and Support
BSOD: Serial emulator and bespoke applications
Hi, I really hope you can help with this. The dumps are from a new PC with some bespoke applications and serial hardware. Thank you in advance for any advice you can offer. Jim
BSOD Help and Support
Random BSOD playing WoW
Hi all, I read the instructions and will attach my dump files and report as a zip file. I build my system myself, but the last few weeks i keep getting BSOD. AMD quad core Asus motherboard 8 gb Geil memory Asus GPU
BSOD Help and Support
BSOD Hosting WC3 + A game emulator
Windows 7 Ultimate x86 Full Retail Hardware 1-2 years Installation around 7month old Attatched info
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

й Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 00:01.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App