Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: 0xc0000142 Problem

01 Sep 2009   #1
Harold76

Windows 7
 
 
0xc0000142 Problem

After my computer is inactive for a few hours and I come back to start using it again, almost always, any icon that I click on, I will get the following: a message box comes up over with the text "The application failed to initialize properly (0x0000142). Click OK to terminate the application."
If I reboot the computer, all seems to be fine until it sits inactive for a while. This is getting to be a real nuisance. I have done a lot of searching in google and so far I have not found the fix. I have seen a lot of messages where others or having the same problem. I sure hope someone in the Windows 7 forums has the fix for this. I am using Windows 7 RTM (64 bit) on an almost new Dell XPS 420 with 8 gig of ram with an intel Core 2 Quad processor.


My System SpecsSystem Spec
.
10 Sep 2009   #2
iseeuu

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Harold76 View Post
After my computer is inactive for a few hours and I come back to start using it again, almost always, any icon that I click on, I will get the following: a message box comes up over with the text "The application failed to initialize properly (0x0000142). Click OK to terminate the application."
If I reboot the computer, all seems to be fine until it sits inactive for a while. This is getting to be a real nuisance. I have done a lot of searching in google and so far I have not found the fix. I have seen a lot of messages where others or having the same problem. I sure hope someone in the Windows 7 forums has the fix for this. I am using Windows 7 RTM (64 bit) on an almost new Dell XPS 420 with 8 gig of ram with an intel Core 2 Quad processor.
Harold76, did you see this link Sassa posted a couple days ago? I was hoping it might help you out?

Article - Adapt the Windows 7 Hibernation File...

Cheers!

Robert
My System SpecsSystem Spec
24 Dec 2009   #3
NoSubstitute

Windows 7 Ultimate
 
 

Harold76, nor do I, don't use hibernation, so that isn't an issue.
My System SpecsSystem Spec
.

05 Mar 2010   #4
Tomdabomb9

Windows 7 Home Premium
 
 

I'm having the same problem, and like you I've searched everywhere and can't find the answer. I don't use hibernation, I have actually disabled it on my computer, so that can not be it. Right now I'm thinking it has to do with my external harddrive. When I left the HD disconnected from my computer for a day the problem didn't occur. But it occurs at least once a day when I have the HD connected.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 0xc0000142 Problem




Thread Tools




Similar help and support threads
Thread Forum
0xc0000142 Errors
Hi, I'm using Windows 7 Ultimate. I've been using it for some time without problems, but this morning I was unable to get on the Internet. Yesterday I'd installed an update for ZoneAlarm which I thought was probably the problem, so I uninstalled in and downloaded and installed PC Tools Firewall...
General Discussion
Saints row 4 0xc0000142
can anyone help me every time i open saints raw 4 i always ended up getting a error
Gaming
error 0xc0000142 help!
I'm getting the below error message when I try to open Outlook 2007. This only happens if the PC has been left on over night or for a long time without use. A reboot does a temp fix. The application failed to initialize properly (0xc0000142) Click OK to terminate the application
BSOD Help and Support
Does Anyone Know of a Fix for the 0xc0000142 Problem
After my computer is inactive for a few hours and I come back to start using it again, almost always, any icon that I click on, I will get the following: a message box comes up over with the text "The application failed to initialize properly (0x0000142). Click OK to terminate the application." If...
BSOD Help and Support
0XC0000142 Error
Hey there, first post. Hopefully this is the right place to place this question. Many times when I shut down my computer I get an error code: 0XC0000142 with a message about PCANUser.exe. It does not always happens, but happens maybe 75% of the time. Any idea what it could be and how I correct...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 19:54.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App