Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Small problem with return button

04 Jun 2012   #1
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 
Small problem with return button

Am having a slight problem with my Google searches in that I type a query click on a response - if that is not what I want I click on the blue return button at top left it will not go back to results.

Any suggestions as how I can put it right please?


My System SpecsSystem Spec
.
05 Jun 2012   #2
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Hi John -

The most likely possibility as reported by others may have something to do with how ads (particluarly Google Ads and doubleclick.net . . . which Google owns) are inserted into the back button. Sometimes clicking the button multiple times (not a good solution) will work.

IE 9 back browser button not working - Microsoft Answers

Does the Internet Explorer 9 back button not work correctly for you?

It could also be a browser add on that's interfering with the back button. You could disable all add ons then enable them one at a time to see if there's one specific add on causing the issue.

Internet Explorer - Enable or Disable Toolbars and Extensions Add-ons
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #3
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Hi John -

The most likely possibility as reported by others may have something to do with how ads (particluarly Google Ads and doubleclick.net . . . which Google owns) are inserted into the back button. Sometimes clicking the button multiple times (not a good solution) will work.

IE 9 back browser button not working - Microsoft Answers

Does the Internet Explorer 9 back button not work correctly for you?

It could also be a browser add on that's interfering with the back button. You could disable all add ons then enable them one at a time to see if there's one specific add on causing the issue.

Internet Explorer - Enable or Disable Toolbars and Extensions Add-ons
Thanks M I'll try those out mate cos it's driving me nuts
My System SpecsSystem Spec
.

05 Jun 2012   #4
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Forgot to mention it's also possible to reset IE9 back to default settings.

Internet Explorer - Reset
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #5
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Hum have been through all the add ons but none seem to work and some are for my security stuff. Seems like the only thing that works is a quick double left click to take you back to the search page.


Ah well that isn't so bad as having to close and reopen the search again
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #6
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Forgot to mention it's also possible to reset IE9 back to default settings.

Internet Explorer - Reset
No that didn't work either never mind the double click isn't a great price to pay LOL!!
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #7
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Quote:
No that didn't work either never mind the double click isn't a great price to pay LOL!!
Doncha just hate it when something that should be simple turns out not to be?

One more possibility if you'd like to give it a try. IE9 has a choice between software rendering and GPU (hardware) rendering. Hardware acceleration (rendering) uses your computer's GPU to speed up some tasks including viewing web pages. Turning this feature off might help. If it doesn't just reverse the steps to turn it back on.

1. Open IE > Tools > Internet Options (or Control Panel > Internet Options).
2. Click the Advanced tab and select "Use software rendering instead of GPU rendering".
3. Click OK then close and reopen IE for the change to take effect.

Sorry for not having a definitive answer.
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #8
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by marsmimar View Post
Quote:
No that didn't work either never mind the double click isn't a great price to pay LOL!!
Doncha just hate it when something that should be simple turns out not to be?

One more possibility if you'd like to give it a try. IE9 has a choice between software rendering and GPU (hardware) rendering. Hardware acceleration (rendering) uses your computer's GPU to speed up some tasks including viewing web pages. Turning this feature off might help. If it doesn't just reverse the steps to turn it back on.

1. Open IE > Tools > Internet Options (or Control Panel > Internet Options).
2. Click the Advanced tab and select "Use software rendering instead of GPU rendering".
3. Click OK then close and reopen IE for the change to take effect.

Sorry for not having a definitive answer.
No worries mate I'll give that a go as I tried all the rest and if it means a double click well it only means I'll wear my left middle finger out a but sooner eh?

Nope gonna have a very short finger soon LOL!! - no more birdies
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #9
marsmimar

Microsoft Community Contributor Award Recipient

 
 

Quote   Quote: Originally Posted by ICit2lol View Post
Nope gonna have a very short finger soon LOL!! - no more birdies
On the other hand (no pun intended!) your personal safety quotient just went up considerably.
My System SpecsSystem Spec
05 Jun 2012   #10
ICIT2LOL

Desk1 7 Home Prem / Desk2 10 Pro / Main lap Asus ROG 10 Pro 2 laptop Toshiba 7 Pro Asus P2520 7 & 10
 
 

LOL!! Just call me stumpy!!

Now I have just noticed something rather interesting and may be something that is affecting the IE search - I Google for example IBM and click on the site refs get the IBM site up and then have to double click to get back to the refs search but only need one click to get back to Google search box.

This is happening on all my machines now - perhaps a network problem?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Small problem with return button




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
A small problem
My 500GB HDD just died on me as I was dealing with a bluey - well I think it's dead as it will not show up in DISKPART or My Computer. So I have a Seagate 1TB spare that I aligned a while ago but it is not showing up in My Computer. The Partition Wizard is telling it has two partitions one the...
Hardware & Devices
Revisiting 'Doing clean install....' with a return of old problem
In my last post to my original thread "Doing a clean install and need advice" I spoke prematurely as all had gone perfectly yesterday. This morning I started it up and was greeted with it "installing 100 updates" or something like that. That done it restarted and all was fine for an hour or so....
General Discussion
Windows Font size for Tab Control /button caption or form too Small
I have no idea how it happened but the font type and size of all the captions of controls like tab, button, form text etc had changes and has gone too small. My window color and appereance is all set to size 9 Segoe UI. The Setting seems to have affected some windows and seems to not affect...
Customization
Small problem
Have fitted a Seagate Barracuda 500GB ST3500413AS in addition to my Samsung 103j Spinpoint as it from new (6 weeks) has been noisy. Howvere I have put in the Seagate but it isn't showing on my Computer readout as anything - anything I've done wrong? The board is Gigabyte h67A-UD3H-B3 and...
Hardware & Devices
Small problem
Hey guys, This problem has been bothering me for a long time. I've uploaded pictures to show.. In the picture I have uploaded here; http://i1208.photobucket.com/albums/cc364/Urban_sOlja/taskbar1.png you'll see that yellow exclamation mark sign by the internet icon. But in this picture;...
Network & Sharing
I have a small problem!
Forgive me if this is in the wrong place, I didn't know where else to post it. My problem is this, some small parts of web pages (no matter which browser I use) don't show up and I get an "error 102" I've searched all over for a fix and nothing has worked so far. So i'm wondering if anyone here can...
Browsers & Mail


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 22:52.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App