Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Black screen after login, Safe mode OK

14 Aug 2012   #11
WayneT

Windows 7 Home 64bit
 
 

All services check out starting up just fine, going through startup programs now.


My System SpecsSystem Spec
.
14 Aug 2012   #12
WayneT

Windows 7 Home 64bit
 
 

I'm going to take a wild guess at this point and think my Avast! anti-virus fragged, as even re-enabling the program and service and restarting, the service keeps unchecking itself, but every other service and startup option runs fine. I'll just do a complete uninstall and reboot and then redownload it and see if it works, unless you think there's a better suggestion?
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2012   #13
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

So it's not a service. Do the same trick with startup programs. Prove it is AVAST first.

What do you mean by "the service keeps unchecking itself"? Is it unchecked in the msconfig list or is service just stopped?
My System SpecsSystem Spec
.

15 Aug 2012   #14
WayneT

Windows 7 Home 64bit
 
 

I did multiple restarts while re-enabling everything after checking all the services and startup programs and every time Avast service would be unchecked when I went back into msconfig to look, and upon checking the Avast program itself without the service running it was unable to restart the service from inside the program and appeared to have also lost my registration data, which is what made me suspect it, since without it running, everything else was working just fine. I went ahead and did a reinstall and have been through multiple reboots and everything is working just great so it appears something fragged with it on the power down before the issue arised. Everything's been running well since without any errors and even on shutdowns I haven't been experiencing any slow shutdowns of background programs I was having for a few months before this, so it would appear to have been the cause. All the other services and programs are running fine now and I've been back using the laptop for the last 6 hours or so, everything appears to be well now.

Thanks for the help, I definitely would not have suspected this to be the problem but I'm glad it was as simple as this. I did malware and virus scans afterward just to be sure and came up clean.
My System SpecsSystem Spec
15 Aug 2012   #15
Kaktussoft

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bits 7601 Multiprocessor Free Service Pack 1
 
 

Put the checkmark EVERYWERE or select "normal startup" in msconfig. But don't actually reboot! Then
  • Uninstall AVAST
  • Reboot (no problems?)
Then... do anything you want. Maybe reinstall some anti4us ;-)
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Black screen after login, Safe mode OK




Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search




Similar help and support threads
Thread Forum
Black Screen During WIN 7 POST , Black Screen Even In Safe Mode
Hi, I have this 4 year old Lenovo Y560(config below) The discrete graphic card has probably fried a long time ago, so last year when I did a clean install of Windows, I had to disable ATI Card permanently in the device manager using safe mode and used the Intel integrated card. A few days ago, I...
Installation & Setup
black screen after login & safe mode also slow
PLEASE HELP!! My laptop has stopped working suddenly stopped working .the after login the screen becomes black only cursour is visible alt+Ctrl+del ...taskmanager opens. but still after long long time the desktop appears with black background and everything slow. safemode also is slow very slow...
Drivers
Black screen at boot with safe mode, system restore, or repair mode
Hello all First time poster with problem after peforming sys restore on win7 pro 64bit. Was troubleshooting a problem w/taskbar not staying hidden, tried to restore back 24hrs to when a java update occured. Restore seemed to proceed normally, but upon restart, it boots normally to just before the...
Backup and Restore
Windows 7 splash screen, then black screen NO Safe Mode
Hello, After doing a Windows update, my computer gave a Windows looking message that my hard drive was going bad and to back up my data. I was able to save my user files. Then the pc crashed with a BSOD. I disabled restart after crash. Found the error was 0x0000006B (having to do with a...
General Discussion
Login replaced with Black screen with cursor, safe mode works
I realize that there are many threads with this title, but as far as I can tell, my case is unique. The computer I use is an e-machine ET1331G. Specs are: 6 gig ram, 700 GB hard drive, Windows 7 Home Premium 64-bit So, there was an instance in which I shut down my computer by holding the...
General Discussion
Black screen after loading safe mode
Hello, I got a problem. I have to load the safe mode for installing Steam after a crash. So I entered the advanced boot menu and chose Safe Mode with Networking. It started loading some .sys files. After a lot (I think it was loaded correctly) of .sys files my screen froze and after 3 seconds...
BSOD Help and Support


Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 15:07.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App