Windows 7 Forums
Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: BSOD when rebooting after installing new anti-virus


09 Sep 2012   #1

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 
BSOD when rebooting after installing new anti-virus

Hi there,

I've tried to install Kaspersky Internet Security 2013 and when rebooting, I got a blue screen (Cryptic I know)

Next seeing as all other times i've installed this family of programs i've un-installed its predescessor and installed the new one so I did a quick system restore to yesterday and uninstalled, which when you do, you have to reboot, Also giving me problems.

So I went through this loop of events quite a few times. However on 4 other devices, It installed successfully, no blue screens, no errors, no crashes (Yet) etc etc.

So the main computer I use for college, for work and for gaming, is acting more than a little screwballed.

http://www.sevenforums.com/crashes-d...tructions.html

Ok so i've done that. And sorry if this is very little to go on or i've done something wrong, lets just say me being super frazzled does not work wonders for me operating any kind of technology or machinery....or wording a post

My System SpecsSystem Spec
.

09 Sep 2012   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Hello Sasukespitfire,

Code:
..........
*******************************************************************************
*                                                                             *
*                        Bugcheck Analysis                                    *
*                                                                             *
*******************************************************************************

Use !analyze -v to get detailed debugging information.

BugCheck D1, {10, 2, 0, fffff88001c2e5d6}

Unable to load image \SystemRoot\system32\DRIVERS\athrx.sys, Win32 error 0n2
*** WARNING: Unable to verify timestamp for athrx.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for athrx.sys
Probably caused by : athrx.sys ( athrx+2e297 )

Followup: MachineOwner
---------
It is Atheros network adapter driver. And it is too old.
Code:
3: kd> lmvm athrx
start             end                 module name
fffff880`0ae23000 fffff880`0af91000   athrx    T (no symbols)           
    Loaded symbol image file: athrx.sys
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\athrx.sys
    Image name: athrx.sys
    Timestamp:        Sat Jun 06 03:40:06 2009 (4A2997BE)
    CheckSum:         0016EDA1
    ImageSize:        0016E000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Update it from ATHEROS drivers for Microsoft Windows (Atheros?????) , and let us know.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #3

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Will do thanks
My System SpecsSystem Spec
.


09 Sep 2012   #4

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Actually I don't know which one it is, and the translation is poor to say the least ...
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #5
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Sasukespitfire View Post
Actually I don't know which one it is, and the translation is poor to say the least ...
You are to search for it. Anyway, there is another thing, Broadcom NetLink Gigabit Ethernet NDIS6.x Unified Driver.
Code:
2: kd> lmvm k57nd60a
start             end                 module name
fffff880`04e00000 fffff880`04e51000   k57nd60a   (deferred)             
    Image path: \SystemRoot\system32\DRIVERS\k57nd60a.sys
    Image name: k57nd60a.sys
    Timestamp:        Thu Aug 06 17:14:32 2009 (4A7AC220)
    CheckSum:         0005DC4B
    ImageSize:        00051000
    Translations:     0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
That is also very old. The download site, most probably, is Ethernet NIC Driver Downloads | Broadcom.

EDIT: Was going through your MSINFO32. You have a lot of programs associated at startup. Not a problem for your Dell Studio, but you may disable those.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #6

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

Thanks for the help but I dont have money to pay for that program right now.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #7
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Home Premium 64 Bit SP 1
 
 

For downloading a driver, you need not to pay. Decision is obviously on you.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #8

Windows 7 Home Premium 64 bit
 
 

I really appreciate the help, I do, But I have NO Idea what I'm doing right now.
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #9

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ult x64 - SP1/ Windows 8 Pro x64
 
 

Go to the Dell support site and download all drivers that have a newer date than yours.
The Atheros network adapter driver will be under 'Network'.
Studio XPS 8100 Driver & Download

Will be easier to use this link to get the specific drivers for your System.
If you put your service tag number in this site it will give you all of your computers drivers.
Drivers & Downloads

Download and install the latest Intel RST driver from this Intel site:
Intel® Rapid Storage Technology
Dell is not good at keeping the Intel RST drivers up to date.
I have a Dell laptop and desktop, I use the current RST drivers from Intel and have never had any issues.

What anti-virus program did you have installed before Kaspersky?
Even if the same you should run the AV manufacturers removal tool before installing the new AV.
Uninstall Kaspersky from the Control Panel > Programs and Features, then run this tool.
Kaspersky Removal Tool - Kaspersky Uninstaller

Last crash:
Code:
STOP 0x0000001A: MEMORY_MANAGEMENT
Usual causes:  Device driver, memory, kernel
PROCESS_NAME:  avp.exe - Kaspersky Driver
My System SpecsSystem Spec
09 Sep 2012   #10

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Windows 7 Ultimate SP1 X64 (Windows 8.1, Linux Mint, Windows XP and others in VM)
 
 

I assume you have a Dell branded computer. Please go to Dell Service, put in your service tag number and go to the drivers section. You do not have to pay for drivers, they are free. And please completely fill out your system specs, with model numbers and manufacturers.
My System SpecsSystem Spec
Reply

 BSOD when rebooting after installing new anti-virus




Thread Tools




Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 01:19 AM.
Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App
  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33