Windows 7 Forums

Welcome to Windows 7 Forums. Our forum is dedicated to helping you find support and solutions for any problems regarding your Windows 7 PC be it Dell, HP, Acer, Asus or a custom build. We also provide an extensive Windows 7 tutorial section that covers a wide range of tips and tricks.


Windows 7: Blank screen after Windows logo

08 Oct 2012   #1
stupidbitz

windows 7 home premium 64 bit
 
 
Blank screen after Windows logo

When I went to turn on my laptop this morning and the startup after windows logo was super long. It ended up stopping at a blank screen so I decided to restart the computer manually and that did not solve the problem. I was given the option to do a system repair and so I did. That also failed because it said it could not fix the problem. Safe mode is also not an option because it also freezes and never makes it to the desktop. Ctrl alt delete doesn't work either during the blank screen. I believe it's virus because I foolishly clicked on a shady link sent by my friend on Skype, who then said it was a virus. I'm currently doing a system repair and right now it is checking the disk for errors. it has been running for about 4 hours. Are there any options for me? Thanks.


My System SpecsSystem Spec
.

09 Oct 2012   #2
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

First, do a full scan with Windows Defender Offline

Then try to boot it, and let us know the results.
My System SpecsSystem Spec
09 Oct 2012   #3
Debbie B

Windows 7 Enterprise x64
 
 

Hi,

Kindly follow the below mentioned steps in order:

1. Confirm Hard Drive is recognized in BIOS. If yes, follow next step. If NO, load BIOS defaults.
2. I hope you are running Start Up repair on your computer. If not then Run Start Up repair by following the directions from the URL mentioned: http://windows.microsoft.com/en-GB/windows-vista/Startup-Repair-frequently-asked-questions
3. If the issue still persists, then try running the Hardware Diagnostics. If you get any error code, make a note of the error code.

Let me know the Results

My System SpecsSystem Spec
.


11 Oct 2012   #4
stupidbitz

windows 7 home premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Arc View Post
First, do a full scan with Windows Defender Offline

Then try to boot it, and let us know the results.
I did a Full scan and it detected virus. When it was done scanning I wasn't given any details about it. So I tried re booting the computer and now instead of a blank screen the screen turns off after the windows logo. Does it automatically clean the virus for me or am I missing something?
My System SpecsSystem Spec
11 Oct 2012   #5
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Virus detected, but not cleaned?

Boot into safe mode and try either Malicious Software Removal Tool or MBAM Free.
TDSSKiller is also a good thing.

If you cannot boot into safe mode even now, Run WDO one more time.

When the cleaning of Virus is done, try it:
Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot

Let us know the results.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2012   #6
stupidbitz

windows 7 home premium 64 bit
 
 

Quote   Quote: Originally Posted by Arc View Post
Virus detected, but not cleaned?

Boot into safe mode and try either Malicious Software Removal Tool or MBAM Free.
TDSSKiller is also a good thing.

If you cannot boot into safe mode even now, Run WDO one more time.

When the cleaning of Virus is done, try it:
Troubleshooting Windows 7 Failure to Boot

Let us know the results.
WDO did not do the job so I tried another bootable scanner called Kaspersky. It cleaned up a trojan that was detected on my computer. But the problem still persists. Safe mode still doesn't work even after both completed scans from both scanners.
My System SpecsSystem Spec
12 Oct 2012   #7
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Follow the instructions given by Debbie B too.
My System SpecsSystem Spec
13 Oct 2012   #8
stupidbitz

windows 7 home premium 64 bit
 
 

Okay so I followed Debbie's instructions but I don't know how to run a hardware diagnostics. That's the only thing I haven't done yet.
My System SpecsSystem Spec
13 Oct 2012   #9
Arc

Microsoft Community Contributor Award Recipient

Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 64-bit
 
 

Start with this one ...
RAM - Test with Memtest86+

It is to run at least 8 passes, preferably overnight.
My System SpecsSystem Spec
14 Oct 2012   #10
stupidbitz

windows 7 home premium 64 bit
 
 

Okay so I ran until 8 passes and found no errors what should I do next?
My System SpecsSystem Spec
Reply

 Blank screen after Windows logo




Thread Tools





Similar help and support threads
Thread Forum
Blank screen for 15 Mins after windows7 logo before login
Hi I reinstalled windows7 due to blank screen with pointer on loging through both safe mode and normal mode. Even after reinstallation I am getting blank screen after windows logo. After 15 mins I can see windows login page and then it is normal. my RAM s 2 GB.. I havent downloaded any...
General Discussion
Blank Screen with no logo, no taskbar. Windows 7 Home Premium 64bit
So I've been playing around with explorer.exe because I read that you can change the Windows Logo, and so I downloaded an .exe file that would do so. The browser did not say it was malicious so I did so. After that, the screen went completely blank and i could not access anything Here is what i...
General Discussion
Completely blank screen after Windows logo, can't login
Hi guys, Let me start off with the specs – this is a custom build: Windows 7 Home Premium 64-bit OS Gigabyte GAH61N-USB3 mobo Intel i5-2400 CPU 4GB Crucial Ballistix Sport DDR3 1333 RAM 1TB 5400RPM 2.5" HDD MSI N620GT-MD1GD3/LP GeForce GT 620 GPU Slot-loading CD/DVD±RW optical drive Dell...
General Discussion
ASUS HD5450 1GB DDR3 blank screen after Windows logo
Hi, My kids PC has a problem with the new graphics card ASUS EAH5450 (Silent) All is well when the windows generic "Standard VGA adapter" drivers are installed, but when the ASUS EAH5450 drivers are installed the PC blank screens after the windows logo. The PC is still running but is not...
Graphic Cards
Install Goes to blank screen BEFORE logo shows
I just finished a custom built system: i3 3.0ghz MSI p55m-gd41 WD 500gb HDD SATA CD/DVD SATA nvidia 220 pcie 4gb kingston ddr3 (2 sticks in slots 1/3) My problem is, once i boot from the dvd, it says "loading files" with the long progress bar across the bottom of the screen.
Installation & Setup
GeForce 8500 gt blank screen after windows 7 logo
I disabled the nforce on board drivers and installed the pny ones I have on cd still get blank screen
Graphic Cards

Our Sites

Site Links

About Us

Find Us

Windows 7 Forums is an independent web site and has not been authorized, sponsored, or otherwise approved by Microsoft Corporation. "Windows 7" and related materials are trademarks of Microsoft Corp.

© Designer Media Ltd

All times are GMT -5. The time now is 07:23.

Twitter Facebook Google+



Windows 7 Forums

Seven Forums Android App Seven Forums IOS App